Lighter life of Henri – Osa 1

Tästä se alkaa!

Henri on päättänyt ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa kunnonkohotusprojektin toden teolla. Tavoitteena on pudottaa mahdollisimman paljon painoa kesään mennessä. Henrin kunnonkohotusprojektia voi seurata GoGo blogista. Päivitämme Henrin kuulumisia ja tuloksia tasaiseen tahtiin, jotta voit käydä lukemassa, mitä Henrille ja hänen projektilleen kuuluu.

Henrillä on salilla aina mukana oikea asenne ja tietenkin salipyyhe! Hyvä Henri!

Henrillä tuo aina salille mukanaan oikean asenteen ja tietenkin salipyyhkeen! Hyvä Henri! Oikea kappale soimaan niin jaksaa painaa!

Alkulämmittelyä juoksumatolla

Alkulämmittelyä juoksumatolla

Henri aloitti viime vuoden puolella kuntoilun rauhalliseen tahtiin taas pidemmän tauon jälkeen ja päätti, että vuoden alusta hän aloittaa oikein kunnon kunnonkohotusprojektin. Tavoitteena on aluksi pudottaa painoa polttelemalla ylimääräisiä rasvoja pois. Alku on ollut huima ja ruokavalioon Henri teki valtavan muutoksen heti alusta lähtien. Vuoden alussa painoa oli 116 kiloa ja nyt vaaka näyttää 105 kiloa. Painoa on tippunut vuoden alusta tähän päivään mennessä jo reilut kymmenen kiloa! Tietenkin osa pudotetusta painosta on nesteitä, mutta rasvakin on ehtinyt tiristä huolella! Henri aloitti projektinsa hyvän ystävänsä ja oman peilikuvansa motivoimana ja tavoitteekseen hän on asettanut tiputtaa 30 kiloa alkupainostaan, jolloin myös omien pienten poikien kanssa leikkiminen on vaivattomampaa! Tavoitteena on saada parempi ja kevyempi olo yleisesti ja huomattavasti hoikempi kesäkunto kesälle 2015! Sitä kohti ollaan menossa nyt kovaa kyytiä!

Vatsatreeniä

Vatsatreeniä

Ammatiltaan Henri on linja-auton kuljettaja, joten suuri osa työajasta on istumista. Kunnonkohotusprojektin aloituksen myötä Henri on alkanut urheilla säännöllisesti, vaikka sopivaa ajankohtaa voi joskus olla vaikeakin löytää. Koska Henri on normaalissa päivätyössä, on hän nähnyt parhaaksi treenata ennen työpäivän alkua, eli 6-7 aikaan aamulla! Siinä on asenne kohdillaan! Ennen työpäivän varrella olleet tauot tuli vietettyä maistellen muun muassa grilliruokaa ja hampurilaisia, mutta nykyään Henri tekee eväät työreissuilleen ja käyttää ylimääräisen ajan tauoillaan kävelylenkkeihin. Silloin on liikuttava kun sille on aikaa. Sopivan ajankohdan löytäminen ei ole aina kovin helppoa sinkulle kolmen pojan isälle.

Itse treeni

Kuntosalitreenejä Henrille kertyy toistaiseksi kolme viikossa. Nyt alkuun, kuntosalitreenit ovat olleen jokseenkin samantyylisiä kaikkina kolmena päivänä viikossa: Treeni alkaa noin 15 minuutin lämmittelyllä juoksumatolla, joista 5 minuuttia kevyttä kävelyä, 5 minuuttia reippaampaa kävelyä ja viimeiset 5 minuuttia nopeampaa juoksua. Alkulämmittelyn jälkeen Henri tekee lihaskuntoharjoittelua reilun puoli tuntia. Palautumisajat hän pitää lyhyinä, jotta syke pysyy korkealla ja rasvan palaminen on tehokkaampaa. Mieluisimpia lihaskuntoharjoitteita tällä hetkellä ovat muun muassa vatsarutistukset, (sotilas)penkkipunnerrus, ylätaljaveto selälle ja hauiskäännöt.

Selänvahvistusta ylätaljassa

Selänvahvistusta ylätaljassa

Perusteellinen lämmittely ennen rehkimistä

Perusteellinen lämmittely ennen rehkimistä

Ja sitten ruvetaan hommiin!

Ja sitten ruvetaan hommiin!

Treenin Grand Finale on luonnollisesti hauiskäännöt ;)

Treenin Grand Finale on luonnollisesti hauiskäännöt 😉

Tältä näyttää Henri ja Henrin treeni tällä hetkellä! Seuraa Henrin matkaa kohti kevyempää rantakuntoa GoGon blogista! Tsemppiä kaikille omiin treeneihin ja kevääseen! Mitkä ovat sinun tavoitteesi kesään mennessä ja pitemmällä aikavälillä? Kerro omista tavoitteistasi tai tsemppaa Henriä kommentoimalla tätä blogikirjoitusta!

6 Comments

 • Jumppari commented on 29.1.2015

  Tsemppiä Henri!

 • tanja commented on 29.1.2015

  Tsemppiä Henri ! Ollaan samassa veneessä 🙂

 • mira commented on 29.1.2015

  Go hemppa 🙂

 • maarit commented on 30.1.2015

  Tsemppiä treenikevääseen ja rannal tavataan… hymyillen siskosi

 • Ylpeäisä commented on 30.1.2015

  Kuinka yh isälle riittää aikaa kuntoilla? Missä lapset ovat sillä välin? Itse samassa tilanteessa..

 • Ylpeäisä commented on 30.1.2015

  Tsemppiä elämään!

Comments are closed