FIRSTBEAT lyhyesti

Mikä?

”Firstbeat Technologies Oy on kehittänyt vallankumouksellisen sykeanalyysimenetelmän, jonka avulla sydämen sykevälimittausta analysoimalla pystytään tuottamaan tarkkaa ja monipuolista tietoa kehon toiminnoista. Sykevälissä ja sen vaihteluissa on sisäänrakennettuna erittäin paljon tietoa ihmisen fysiologiasta, sillä suuri joukko kehon toimintoja on suoraan tai epäsuoraan yhteydessä sydämen toiminnan säätelyyn. Sydämen syke on harvoin tasainen, koska elimistön sopeutuminen erilaisiin tilanteisiin näkyy sydämen sykkeessä erilaisina mikro- ja makroskooppisina reaktioina ja vaihteluina.”
(Firstbeat 2015)

Mittauksesta saat tietoa stressireaktioiden ajankohdista, josta voidaan analysoimalla päätellä niinden aiheuttajat. Myös palauttavat hetket saadaan eriteltyä, jolloin palautumistasi voidaan parantaa. Mittauksen jälkeen tiedät myös muun muassa oman aktiivisuusluokkasi, lepo- ja maksimisykeesi ja päivittäisen sykkeen minimin, maksimin ja keskiarvon.

Kenelle?

Firstbeat-mittaus antaa jokaiselle paljon. Firstbeat-mittauksen voi tehdä esimerkiksi arvipäivinä, jolloin saat selville kuinka kehosi palautuu päivittäin. Mittauksen avulla saat selville palaudutko päivän sekä yön aikana tehokkaasti. Jos tunnet olosi uupuneeksi ilman erityistä syytä, Firstbeatin avulla saadaan väsymyksen syy luultavimmin selvitettyä. Mittaus sopii myös erittäin hyvin urheilujoille, jolloin treeneistä palautumista voidaan seurata ja oma kehitys voidaan optimoida.

Firstbeat esimerkkianalyysi
Firstbeat analyysin avulla voidaan analysoida stressireaktioita ja palautumista minuuttien tarkkuudella ja selvittää kehoasi rasittavien stressireaktioiden syyt.

Miksi?

Firstbeatin avulla saadaan selville, mitkä aktiviteetit aiheuttavat eniten stressireaktioita, minä hetkinä päivästä palaudut tehokkaimmin, kuinka palauttavaa unesi on, kuinka pitkät yöunet todellisuudessa nukut, kuinka alkoholi vaikuttaa palautumiseesi ja paljon paljon muuta. Jos on mitään syytä epäillä kehosi palautumista tai tunnet olosi stressaantuneeksi, tee mittaus ja selvitä syy.

Miten?

Firstbeat-mittaus tehdään Firstbeatin omalla mittalaitteella, joka kiinnitetään toisesta päästä rintaan ja toisesta kylkeen. Laite on huomaamaton ja sitä voi pitää niin arki-, juhla- ja urheiluvaatteiden kanssa vaivatta. Laite on otettava ainoastaan pois silloin kun se voisi kastua, eli esimerkiksi suihkussa tai saunassa. Mittaus kestää kolme tai neljä päivää tai halutessa myös pidempään. Kolmen päivän mittauksella saadaan luotettava kokonaiskuva henkilön tottumuksista ja palautumisesta.

Mistä?

Firstbeat mittauksen pääset aloittamaan, ilmoittamalla kiinnostuksestasi GoGon vastaanotoissa. Firstbeat-mittaus on saatavilla GoGo liikuntakeskuksista marraskuusta lähtien. Mittaus on nyt jäsenhinnalla 119€ (norm. 199€).

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.