Yleisurheilulla ylväs kroppa

Eilisissä juoksutreeneissä valmistauduttiin GoGon olympialaisten juoksulajeihin. On hienoa, että siellä saa harjoitteiden ohessa aikamoisen määrään valmennustietoutta. Urheilijoiden verryttelyissä kilparadoilla tekemät liikkuvuus- ja avausliikkeet muuttuvat meillekin lämmittelyrutiineiksi. Opimme, kuinka tärkeässä roolissa muun muassa nilkat ja lonkat juostessa ovat. Nilkkojen pitää toimia ja lonkissa pitää olla poweria, jotta jalka jaksaa nousta vielä loppusuoralla.
Kilparadalla juostaan ylväässä ryhdissä. Polven kuuluu nousta ja askeleen rullata kauniisti. Nilkka antaa viimeisen työnnön.
Seuraavalle hupsulle ajatukselle saa nauraa, sillä se on täysin subjektiivinen. Minun kokemukseni mukaan kilparataa ohi jytistävien miesten perässä kulkee aikamoinen testosteronivana. Naisten juoksussa on erilainen fiilis. Se voi olla melkein hypnoottisen kaunista katseltavaa. Se jollain tapaa liikuttaa minua. Olen joka kerta syvästi vaikuttunut ihmiskehon toimintakyvystä. Ymmärrän hyvin, miksi katsojat viihtyvät yleisurheiluareenoilla.
Periaatteessa me ihmisetkin olemme nelijalkaisia olentoja. Se näyttäytyy siten, että käsillä saa paljon lisätehoja juoksuun. Linnea kehoittaa monta kertaa treenin aikana juoksijoita käyttämään käsiään.
Tekniikan hiominen ei mene hukkaan. Se on yhtäkuin sekunttien vähentyminen ajanottajan kellosta.
On tosi motivoivaa saada ihan oikea tulos suorituksestaan. Sen myötä pääsee sekunttijahtiin.
Kamppailua käydään ennenkaikkea itseä vastaan. On mahtava huomata, että kehitystä tapahtuu! Muistan vieläkin, kuinka vuosia sitten juoksuni oli kuulemma neitimäistä. Kyllä harmitti! Eilen lähinnä nauratti, kun kuopaisujuoksuni – vai mitä se oli – muistutti cancan-hyppyjä. Tiukka ja suora palaute on joskus paikallaan. Jos vähän kirpaisee, muistaa läksynsä.
Tällä viikolla yleisurheilutreeneissä harjoitellaan keihäänheittoa, ensi viikolla valmistaudutaan lauantain kilpailuihin. Maanantain juoksutreeneissä pääsee harjoittelemaan telinelähtöjä. Itse kisassa voi lähteä oman valinnan mukaan telineistä tai ilman.
Lauantaina 13.8 Pyynikin urheilukentällä pidettävät yleisurheilukilpailut sopivat kaikille, myös kaltaisilleni äiti-ihmisille. Ohjattu lämmittely alkaa kello 10. Sen jälkeen kisataan 100, 200 ja 400 metrin juoksumatkoilla, heitetään keihästä, hypätään pituutta, työnnetään kuulaa ja hypätään korkeutta. Kilpailla voi kaikissa lajeissa seitsenotteluna tai mieluisimmat lajit listasta valikoiden.
Minut on haastettu seitsenotteluun. Huh huh, korkeushypyssä on selätettävää, mutta asenteella ja sisulla mennään!
Tulkaa tekin innostumaan yleisurheilusta!
Tässä vielä linkit ohjelmaan sekä ilmoittautumiseen. Onnea matkaan!

Takaisin