Kepeyttä ilmassa

Joitain viikkoja sitten yllätyin ja ilahduin, kun huomasin Cityn tapahtumissa burleskin näytetunnit. Ohhoh, ei ihan perus liikuntakeskuskamaa, mutta juuri siitä syystä loistava juttu!
Elämän ei nimittäin kuulu olla suorittamista ja pingottamista. Sen kuuluu ainakin aika ajoin olla kepeää leikittelyä. Pilke silmäkulmassa on terveellinen elämänasenne. Oli ihana nähdä, kuinka moni gogolainen ajattelee niin. Tunnit vetivät salin täyteen iloista naisväkeä miesten treenatessa salin puolella aikalailla lasioven tuntumassa.
Meidät on luotu miehiksi ja naisiksi, erilaisiksi, mutta yhtä arvokkaiksi. Elämme joko miehen tai naisen elämää – ja siitä saa iloita! Saa leikkiä, saa hupsutella, saa pukeutua kauniisti, saa nauttia siitä, mihin kroppa taipuu. Ilo ja kiitollisuus ovat ihmiselle hyväksi!
Ja nyt tulee se, mitä ei saa tehdä. Toista ei saa vahingoittaa, painostaa, alistaa, nöyryyttää tai käyttää hyväkseen, sillä silloin katoaa ilo ja kepeys ja vapaaehtoisuus kaikesta kanssakäymisestä. Silloin katoaa ilo myös omasta elämästä. Tilalle hiipii puristava tunne, jota yritetään paeta, mutta jota ei pääse karkuun.
– Glamour is the art of creation, sanoo burleskin kuningatar Dita Von Teese.
Kaikkein sensuelleinta on leikkisä seikkailun tuntu. Hän neuvoo meitä tekemään vain sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä, oikealta ja sopivalta.
Pelkkä burleski ei riitä pitämään Dita Von Teesen kaunista vartaloa esiintymiskunnossa. Tähti kertoo treenaavansa myös pilatesta ja balettia. Vautsivau, ja niitähän mekin pääsemme GoGolla treenaamaan!
Iloa ja leikkimieltä kaikille toivotellen,  maman

Takaisin