GOGO selvitti: Jo kuudessa viikossa kunto nousee!

GOGO Liikuntakeskus toteutti huhti-toukokuussa 2018 kuuden viikon ohjatun kuntoilujakson itsensä fyysisesti huonokuntoisiksi kokeville pirkanmaalaisille. Tavoitteena oli tehdä selvittää, voidaanko elämäntapoja muuttaa ja elämänlaatua parantaa jo muutaman viikon säännöllisellä liikunnalla, kannustuksella sekä seurannalla. Kuntoilujaksolle valitut työikäiset noin 40–60-vuotiaat henkilöt sitoutuivat kuuden viikon ohjattuun kuntoilujaksoon kuntotesteineen. Ammattilaisten ohjaamia treenejä oli kaksi kertaa viikossa.

Aktiivinen elämäntapa tarttui ja liikuntakipinä syttyi

Kuntoilujakson aikana saatiin hyviä kokemuksia liikunnasta ja sen aloittamisesta. Alku- ja loppukyselyiden mukaan eniten muutosta koettiin kasvaneessa motivaatiossa liikuntaa kohtaan. Tämän lisäksi jaksaminen arjessa lisääntyi. Myös muilla osa-alueilla nähtiin kehitystä; unen laatu ja suhtautuminen omaan ulkonäköön paranivat.

Kuntoilujaksolla saatiin positiivisia tuloksia kaikilla mitatuilla osa-alueilla. Eniten fyysisistä ominaisuuksista kehittyi lihaskunto. Esimerkkinä kuntotestien muunneltu punnerrus -testissä osallistujat saivat keskimäärin viisi toistoa enemmän kuntoilujakson jälkeen. Jo kuuden viikon kuntokuurilla saatiin positiivisia tuloksia kaikilla mitatuilla osa-alueilla. Loppukyselyssä ryhmäläisistä 89% oli sitä mieltä, että GOGOn järjestämä tsemppaava kuntoilujakso auttoi innostumaan liikunnasta. Samoin 89% kertoi aikovansa jatkaa liikuntaharrastusta – moni ryhmäläisistä iloksemme GOGOlla. Ohjaajan ja ryhmän tuki koettiin tärkeiksi asioiksi onnistuneessa alussa.

”Samanhenkisten aloittelijoiden kanssa aloitus oli helppoa ja kivaa. Treeneihin tuli myös lähdettyä varmemmin, kun oli ryhmän ja ohjaajan tuki” kertoo eräs ryhmäläinen.”

”Oli todella kivaa ja monipuolisesti erilaisia lajeja. Ohjaaja oli motivoiva ja osasi hienosti tsempata.”

”Ohjattu ryhmä oli loistava mahdollisuus saada motivaatiota liikkumiseen”, kertoo toinen kuntoiluryhmäläinen.

Fyysinen aktiivisuus ylläpitää ja edistää terveyttä sekä tuo hyvää oloa. Oleellista on, että liikkuu säännöllisesti. Kuntoilua aloittaessa kannattaa panostaa maltilliseen aloitukseen ja tähdätä pitkäjänteiseen elämäntapamuutokseen pikakuurien ja -dieettien sijaan. Ammattilaisen ohjaama kuntoiluryhmä voi kuitenkin olla hyvä kimmoke onnistuneeseen alkuun, GOGOsta kerrotaan.

Pssst… Kaipaatko potkua omaan treeniisi? Syyskuussa alkavat seuraavat kurssit, voit tutustua niihin täällä.

Takaisin