Tet -harjoittelijoiden kokemuksia GOGO Citystä

Tässä blogissa TET -tytöt Tekla ja Liisa Norssin yhdeksänneltä luokalta kertovat kokemuksistaan harjoittelujaksosta GOGO Cityssä.

TET tarkoittaa työelämään tutustumista, sen aikana meidän tulee tehdä työnantajan antamia työtehtäviä. Olimme TET- jaksolla 26.11-7.12.2018 ja saimme tulla liikuntakeskus GOGO Cityyn. Pääasiassa meille annetut tehtävät olivat järjestelyä ja kunnossa pitämistä. Työmme oli monipuolista, rentoa ja mukavaa.

Työpäivien aikana saimme kokeilla erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Kirjasimme ylös hiemann omia kokemuksiamme. Esimmäisenä kävimme BodyPumpissa. Odotimme tunnin sisältyvän raskaista lihaskuntoliikkeitä, hyvää tempoa ja paljon hikeä. Sitä se myös oli. Tunneilla oli käytössä erilaisia välineitä joilla maksimoitiiin lihasten toimintaa. Tunnin jälkeen oli vähän väsynyt olo ja lihakset olivat hyvällä tavalla rasittuneet. Treenistä jäi kaikkensa antanut tunne!

Seuraavana päivänä lihakset olivat hiukan jumissa ja venyttelytunti oli siihen juuri sopiva. Venyttelyyn kuului rauhallista venyttelyä ja kehon avaavia liikkeitä. Tunnilla käytiin läpi koko vartalo ja se oli kaikille sopiva sukupuolesta ja iästä riipumatta. Sen jälkeen oli rauhaisa ja vetreä olo.

Torstaina kokeilimme Bosupilatesta. Sana bosu ihmetytti, mutta tunilla selvisi, että bosu on puolikas jumppapallo. nimi tulee siitä, että se voi olla tasainen puoli ylöspäin tai pyöreä puoli ylöspäin ( both sides up). Bosun kanssa on helppo tehdä erilaisia tasapainoa vaativia liikkeitä jotka aktivoivat syviä lihaksia. Bosupilates oli rauhallisempi , kuin monet lihaskunto tunnit eikä siinä tullut kova hiki.Tunnista jäi energinen ja verteä olo, sekä lihaksissa tuntui sopiva pieni rasituksen tunne.

Parin rauhallisemman tunnin jälkeen päätimme mennä Toneen jossa oli enemmän menoa ja meininkiä.Emme oikein tienneet mitä tone on, mutta odotimme sen olevan liikkuvaa eikä kovin rankkaa. Tunnin sisältö olikin sykettä nostattava ja lihaskuntoakin sisältävä, sopivan rankka nopea tempoinen tunti, jossa tuli hiki.Tone tunnin vetäminen voi olla ohjaajalle vaikea, sillä siinä on osuuksia joissa on vaihtoehtois liikkeitä.

Saimme tehtäväksi harjoitella pienen liikesarjan, joka oli tarkoitettu vaihtoehtoisliikkeeksi, jos ei halunnut mennä käsien varaan. Teimme tunnin kulusta selvemmän ja ohjaaja teki rankempaa käsille tarkoitettua versiota. Halusimme kokeilla Piyota, sillä se kuulosti kiinnostavalta, emmekä tiennet mitä se oli. Odotimme sen olevan aika rauhallista, kevyttä ja ettei siinä tulisi hiki. Tunnilla kävi ilmi sen olevan sopivan rankka ja menevä. Ohjelma oli myös hiukan tanssillinen jossain kohdissa ja tunnnin ohjaaja Mirka sanoi sen muistuttavan 90 -luvun muokkausta. Tunnin jälkeen olo oli taas energinen ja vetreä, sekä lihaksissa tuntui vähä rasitusta.

Toisena viikkona torstai oli vapaapäivä, sillä Suomi juhli 101 -vuotispäivää.

Perjantaina Vuokko suositteli meille The TRIP:iä GOGO Parkissa. Oletimme, että tunti olisi aika rankka ja sykettä hyvin nostattava. Tripissä ajetaan spinning pyörillä ja huoneen edessä on iso valkokangas jossa näkyy tie ja maisemia erilaisista paikoista. Tunti oli raskas ja hauska. se ei ehkä sovellu parhaiten jos kärsii migreeneistä tai astmasta yms. Muutenkin saattaa alkaa pyörittämään tai heikottamaan ruudun takia. Tunnin jälkeen oli kevyempi olo ja tuntui, että oli saavuttanut tavoitteen ja antanut kaikkensa.

GOGOlla oli mukavaa olla tetissä, henkilökunta oli iloista ja työnteko oli hauskaa!

Kiitos!

-Tekla ja Liisa, Norssin 9lk

Takaisin