BIOCIRCUIT – Voiko treenaaminen enää vaivattomammaksi mennä?

Haastan heti oman kysymyksenasetteluni: pitääkö treenaamisen olla vaivatonta? No ei välttämättä, mutta on elämäntilanteita, hetkiä, päiviä, jolloin vaivattomuudellakin on arvonsa. Olen nyt kokeillut Biocircuitia muutaman kerran ja löytänyt ainakin muutaman hyvän syyn tai tilanteen kokeilla.

Ensi askeleet

Jos aloitat lihaskuntotreeniä ensimmäistä kertaa elämässäsi tai aktiivisesta kuntoilusta on jo vierähtänyt tovi, Biocircuit on mitä mainioin matalan kynnyksen aloitus- tai uudelleenkäynnistysoperaatio. Sinun ei tarvitse osata tai tietää tai hallita mitään – vain käydä opastuksessa ja alkaa kuntoilemaan. Laitteet säädetään sinulle sopiviksi ja ne ohjaavat sinua treenissäsi.

Kun ei millään ehdi

Biocircuit -kiertoharjoittelu kestää puolisen tuntia. Haastapa itsesi, oletko todellakin niin kiireinen, ettet ehdi sijoittamaan puolituntista vaikka kaksi kertaa viikossa hyvinvointiisi? Siis yhteensä 60 minuuttia viikon 10 080 minuutista. Jos edelleen tuntuu, ettei millään löydy aikaa, seuraa vaikka kuinka paljon aikaa menee esimerkiksi netissä viikkotasolla. Joko aikaa löytyisi?

Kun ei huvita

Aina ei ole energinen treenifiilis. Kuntosalitreeni vaatii tiettyä itsekuria ja suunnitelmallisuutta. Se vaatii myös joskus itsevarmuutta ja rohkeutta edetä suunnitelmansa mukaisesti muiden kuntosalin käyttäjien seurassa. Aina ei ole ollenkaan sellainen olo, että se tuntuisi houkuttelevalta vaihtoehdolta. Biocircuit -rata saa unohtamaan sosiaalisen ympäristön, sillä seuraat laitteelta omaa työskentelyäsi. Toisaalta radalla ei ehdi pohtimaan, että huvittaisko vai ei, sillä tekemisen tahti on aika tiivis ja kello käy. Laitteet ohjaavat siirtymään seuraavan liikkeen pariin, ilman syvempää pohdiskelua juuri sen hetkisestä motivaatiosta.

Kun on taipuvainen treenaamaan kylmiltään

Rata toimii myös tosi hyvänä lämmittelynä. Siinä saa hyvän perustreenin, jota voi sitten tarpeellisin osin syventää halutessaan muiden laitteiden parissa.

Mitä kokemuksia sinulla on Biocircuit -radasta? Kenelle sinä rataa suosittelisit? Haastan kaikki kokeilemaan ja kommentoimaan!

 

Kiitos Riikka upeasta tekstistä! Riikalla on kokemusta niin jumpanohjaamisesta kuin vuosien nukkuvasta jäsenyydestä. Tänään hän tunnistaa itsensä määritelmästä aktiivinen liikkuja.

Ilmaiset Biocircuit -opastukset GOGO Parkissa:

Ma-To klo 12 ja klo 18
Pe klo 9 ja klo 12
La klo 10 ja klo 12

Takaisin