Onnistuja: Thea

Thea Sormunen-Kenttälä on elämänsä aikana kokeillut erilaisia laihdutusmenetelmiä ja laihduttanut kaksi kertaa reilummin (- 8kg) erilaisilla kaalikeitto- ym. kuureilla.  Mutta aina kuurien jälkeen kilot tulivat nopeasti takaisin. Vuosi sitten tuli mitta täyteen jälleen…ulkonäkö ärsytti, vaatteet kiristi ja aina joutui ostamaan isompia vaatteita: “Muutaman vuoden oli sellainen olo että ei jaksa niin hyvin töissä eikä jumpallakaan. Tiesin, että painoa oli tullut ja nyt vielä eniten kuin koskaan. Vaikka sen näki mittarista, niin se myös tuntui. Mietin uskaltaisinko lähteä GoGon Suurin Pudottaja -ryhmään, jos en pystykään laihtumaan. Ilmoittauduin lopulta viimeisenä päivänä, viimeisenä tuntina. ”

Suurin Pudottaja -ryhmässä, huhtikuussa 2016 Thealta lähti 8 viikon valmennuksessa – 8 kg. “Noudatin ohjelmaa hyvin ja jatkoin omatoimisesti kesän yli samalla systeemillä. Syys-lokakuussa painoa oli lähtenyt yhteensä -14 kg.” Suurin Pudottaja -ryhmässä osallistujat kokoontuivat 2 kertaa viikossa, saivat ruokavalion, liikuntaohjelman sekä alku- ja lopputestit. Tärkeimpänä Thean mielestä oli kuitenkin ryhmän tuki. “Oli motivoivaa, kun pystyi peilaamaan kokemuksia. Perustimme oman Facebook-ryhmän, jossa tsemppasimme toisiamme! Sain ryhmästä jopa ystävän, jonka kanssa käymme edelleen yhdessä liikkumassa GoGolla. Ensin näimme aina samaan aikaan kahdesti viikossa kun ryhmämmekin oli nähnyt,  nyt näemme kerran viikossa.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thean huikea muutos huhtikuusta lokakuuhun 2016 
Pienryhmän tuki ja hyvin rakennettu tehokas ohjelma motivoi niin paljon, että Thea ilmoittautui viime syksynä Sakun vetämään Tehokiinteytys-ryhmään ja tänä keväänä Beach Body -ryhmään.  “Omasta ryhmästä ei jää pois kuin äärimmäisen esteen sattuessa ja motivaatio pysyy yllä sekä seuranta onnistuu hyvin.  Nyt on meneillään tavallaan se kaikista vaikein vaihe, kun tavoite on saavutettu. Ei voi luisua takaisin vanhoihin tapoihin tai paino tulee kaksinkertaisena takaisin.”

Thea ei olisi ikinä uskonut, että painon pudottaminen onnistuisi niin hyvin: “Tavoitteeni oli – 4kg 8 viikon aikana ja se tuplaantui. Kurssilla todella tehtiin oikeita asioita. Oivalsin, miten pienillä ruokavaliomuutoksilla saa paljon aikaan! Kun kunto parani, tuli tosi energinen ja hyvä olo! On ihan mahtavaa, kun jaksaa tehdä jumpissa erilaisia juttuja, nyt esimerkiksi teen ns. miesten punnerruksia…  Hienoa nähdä, että pystyn ja jaksan!”


Thea antaa myös vinkkejä muille painon kanssa taisteleville: “Vaikka olen aina ollut liikunnallinen ihminen, ajankäytön ja ruokailujen kanssa oli ongelmia. Nyt keskityin liikkumiseen ja syömään oikein ja ajallaan, tavallista perusruokaa, ilman herkkuja, eikä yhtään kertaa ole ollut nälkä! Valintojen täytyy olla isoja, että alun saa liikkeelle. Jos aina valitsee helpon tien, ei voi odottaa isoja muutoksia, ne eivät tule ilmaiseksi. On tehtävä töitä ja ajateltava, että työn tulos palkitsee jossain vaiheessa kyllä.”

Takaisin