5 asiaa, joita et tiennyt hieronnasta!

Kaikki tietävät, että hieronta rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä, mutta hieronnalla on myös muita terveysvaikutuksia!
1. Kivun lievitys
Lihasten supistuessa toistuvasti kerääntyy lihaksiin supistuksen aiheuttamaa väliainetta, jota kutsutaan kuona-aineeksi. Kuona-aineet saavat lihaksen tuntumaan kipeältä ja ”möykkyiseltä” ja voivat pahimmillaan aiheuttaa voimakasta kipuilua, päänsärkyä ja jopa huimausta sekä korvien lukkiutumista.
Hieronnan yksi tärkeimmistä vaikutuksista onkin aineenvaihdunnan kiihdyttäminen, joka tarkoittaa sitä, että hieronnan aikana kehossa olevat kuona-aineet alkavat liikkua ja vähitellen poistua lihaksistosta ja solut pääsevät kuljettamaan ravintoaineita ja happea tehokkaammin lihaksistoon ja aivoihin. Hieronnan uskotaan myös helpottavan nivelrikosta kärsivien ihmisten liikkuvuutta.
2. Verenkierron vilkastuminen
Hieronnan avulla edistetän valtimoveren pääsyä kudoksiin, joten siitä on apua myös huonosta ääreisverenkierrosta kärsiville ihmisille.
3.Unenlaadun paraneminen
Useiden tutkimusten perusteella hieronnan on todettu parantavan unen laatua. Hieronnan vaikutukset linkittyvät mielen delta-aaltoihin, jotka puolestaan ovat yhteydessä syvään uneen.
4.Stressin lievitys
Hieronnassa rentoutuu kehon lisäksi myös keskushermosto, jolla on stressiä ja jännitystiloja helpottava vaikutus.
5. Aineenvaihdunnan kiihdytys
Hieronnan aiheuttama, kudokseen kohdistuva paine avaa kudoksen solujen kalvoihin aukkoja parantaen solun aineenvaihduntaa. Aineenvaihdunnan kiihtyminen ilmenee nopeampana palautumisena harjoituksista.
Hieronta sopii siis kaikille ästä ja liikunnallisesta aktiviteetista riippumatta, eli ei muuta kun kokeilemaan!
 

Blogijutun kirjoitti GoGo Parkin hieroja Toni Puolanne, joka tarjoaa kaikille uusille asiakkaille -20 % alennuksen ensimmäisestä hieronnasta! 
 
Varaa aikasi p. 040 680 6127
Lisätietoja kotisivuilta:
http://www.tonipuolanne.com/
 

Takaisin