”Jos haluat saavuttaa jotain, tee jotain!”

”Suurimmat harha-askeleet otetaan pysymällä paikoillaan.” Lue tuo lause uudestaan ja ajattele sitä hetki. Näin fiksuja suustaan päästäneen on pakko olla joku, joka on leikkinyt Gandhin, Einsteinin ja kumppaneiden kanssa samalla hiekkalaatikolla. Lue loppuun asti niin tiedät kuka…

Mitäs tämä tarkoittaa meidän maailmassamme? Kuntosalilla, elintapojen muutoksen parissa, terveellisemmän ja energisemmän elämän tavoittelussa. Pointtina tässä on se, että jokainen muutos elämässä tarvitsee ensimmäisen askeleen, kaikista hyvistä ja huonoista tekosyistä huolimatta.
”No mutta, en kerkeä salille, kun on kolme lasta ja koiranpentu ja töitäkin pitäis keretä tekekemään.”
– Ok, miten olisi 20 minuutin kotitreeni kolme kertaa viikossa?
”En minä kerkeä tekemään joka päivä terveellistä ruokaa ja salaattia ja kaiken maailman härpäkkeitä.”
– Mitä jos sunnuntaina aamupäivällä tekisitkin seuraavan viikon ruuat valmiiksi?
”En millään pysty nukkumaan 8 tuntia yössä, ei riitä tunnit vuorokaudessa”
– Really? Onko se instagramin plärääminen kello 11 yöllä ihan niiiin tärkeää?

Jos haluat saavuttaa jotain, tee jotain!
Simple as that. Ota se tarvittava ensimmäinen askel. Päätä, että seuraavan kahden viikon ajan puhelin menee kiinni yhdeksältä illalla. Seuraavalla viikolla treenaan/hikoilen/ulkoilen kolme kertaa – oli mikä oli. Seuraavalla viikolla en syö yhtään valmisruokaa, vaan suunnittelen sunnuntaina kaikki syömiset valmiiksi.

Kaiken ei tarvitse olla täydellistä ja optimaalista alusta alkaen. Pienilläkin muutoksilla on suuria vaikutuksia, joilla on tapana kertaantua ajan kuluessa. Jos olet jo yrittänyt laihtumista ketoosikarppaushiilaritpoismehudietillä ja uutta kesäkuntoa fullbodysuperextreme8kertaaviikossa treeniohjelmalla ja pieleen on menty, anna ihmeessä tälle lähestymistavalle edes mahdollisuus. Ei tällä ainakaan enempää voi pieleen mennä!

Elämme aikaa, jossa tietoa tulvii ovista ja ikkunoista. Netistä saat muutamalla klikkauksella apua jokaiseen tilanteeseen. Niihin kotitreeneihin, vaihtoehtoja makaroonilaatikkospesiaaliin – ainoaan ruokaan mitä osaat tehdä ja miten yöunet oikeasti vaikuttaa vireystilaan. Kunhan osaat etsiä oikeista paikoista ja harrastaa hieman medialukutaitoa. Vielä paremmin liikkeelle pääset kysymällä apua vaikka osaavalta Personal Trainerilta. ”Halua olisi, mutta en osaa, kysynpä apua” on mitä mahtavin ensimmäinen askel.

”Jos annat kaiken oppimasi tulla vain tiedoksi päässäsi, tulet typerykseksi. Jos annat kaiken oppimasi johtaa tekoihin, tulet paremmaksi.” Harmillisen usein kuuleekin ”kyllä mä tiedän, miten pitäisi syödä ja treenata, mutta…”

Entäs se Gandhin ja Einsteinin kaveri blogin ensimmäisestä lauseesta?
Onnenkeksi. Lause tuli kiinalaisen ravintolan onnenkeksistä. Mutta ei huono, vai mitä?

Teksin kirjoitti GoGo Express Linnainmaan Club Manager Harri, joka henkilökuntansa kanssa auttaa mielellään ensimmäisen askeleen ottamisessa.  

Takaisin