5 seikkaa huomioida tauon jälkeen aloittamisessa

Poikkeuksellisen kevään aikana monella meistä on varmasti ollut muut asiat mielessä, jolloin treenit ovat jääneet taka-alalle tai liikuntaa on tullut harrastettua epäsäännöllisesti. Kuulostaako tutulta: nyt kesän kynnyksellä ajatus treeneihin palaamisesta on mielessä, mutta samalla ajatus uudelleen aloittamisesta tuntuu haastavalta? Jos näin on, se on täysin normaalia ja syytä hätään ei ole! Tässä muutama vinkki siihen, kuinka aloittaa liikunta uudestaan tauon jälkeen:

 

Ei kannata hypätä heti syvään päätyyn

Treenitauon jälkeen voi tuntea painetta palata samaan määrään ja intensiteettiin saman tien. Tämä saattaa entisestään lisätä kynnystä palata liikunnan pariin. Kannattaa siis aloittaa maltillisesti, jolloin paluu treenirutiiniin tapahtuu asteittain ja onnistuneesti. Laita siis esimerkiksi salin puolella ja BODYPUMP™-tunnilla ensin tankoon vähemmän painoja. Ainakin allekirjoittanut oli tyytyväinen, että tanko oli ensimmäisten tuntien aikana kevyempi. Jos olet vannoutunut ryhmäliikkuja, joka tykkää sykkeestä ja reippaasta menosta, kannattaa testata GOGOn kesälukkarista löytyvä BODYSTEP™ LOW, joka on nivelystävällinen low-impact -versio tutusta suosikkitunnista. Tässä versiossa keskitytään hyppyjen sijaan tehokkaaseen askellukseen, jossa toinen jalka pysyy aina kosketuksissa lattiaan. Näin kuorma nivelille vähenee.

Lihasmuistista on apuaterassi

Täysin tyhjästä ei tarvitse pidemmänkään tauon jälkeen aloittaa, sillä kehon lihasmuisti tulee avuksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tauonkin jälkeen voimatasot palaavat nopeammin entiselle tasolleen. Sama pätee myös aerobiseen kuntoon. Aloita siis rohkeasti harjoittelu maltti muistaen, ja huomaat kehitystä nopeasti!

Yhdessä on mukavampaa!

Hyvä tapa palata takaisin rutiineihin on tehdä liikunnasta sosiaalinen tapahtuma ja pyytää treenikaveri mukaan! Sovi siis ystäväsi kanssa salitreffit, tai mitä jos kokeilisitte yhdessä jotakin uutta lajia GOGOn laajasta ryhmäliikuntavalikoimasta? Ryhmäliikuntaa yhteisöllisempää treenimuotoa ei olekaan! GOGOlla on joka kuukausi vaihtuva kuukauden laji, jolle voit jäsenenä kutsua ystäväsi tutustumaan veloituksetta. Kesäkuun lajina on BODYATTACK™, joka on huikean atleettinen ja yhteisöllinen treeni motivoivan ja ammattitaitoisen ohjaajan luotsaamana! Pyydä siis ystäväsi mukaan ja suunnatkaa yhdessä treenejä kohti, parhaimmillaan voit sytyttää liikunnan ilon liekin uudestaan itsesi lisäksi myös muihin!

Kehonhuolto kunniaan

Treenitauon jälkeen on mitä otollisin hetki ottaa myös kehonhuolto osaksi omaa arkea! GOGOn valikoimasta kannattaa kokeilla esimerkiksi huippu-uutuus FasciaMethod, joka on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltojärjestelmä. FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. Tunnilla yhdistyvät liikkuvuusharjoittelu, dynaamiset täsmävenyttelyt, liikehallintaharjoittelu sekä faskiakäsittely pallolla. Lisäksi jokaisesta liikuntakeskuksesta löytyy uudet, upeat Roll Shape-hierontarullat valmiina käyttöä varten!

roll shape

Ota ilo irti kesätreeneistä!

Valo, lämpö ja kesäiset maisemat kutsuvat puoleensa, joten ulkona treenaaminen on todella energisoivaa ja virkistävää. GOGOn kesävalikoimasta löydät liudan erilaisia ulkotunteja, niin puistossa, lenkkipoluilla kuin myös Cityn mahtavalla Muscle Beach -terassikuntosalilla! Kannattaa seurata tapahtumakalenteria tiiviisti, sillä GOGOn kesässä tapahtuu kaikenlaista mukavaa.

 

Muista myös, että voit kääntyä GOGOn henkilökunnan puoleen aina, kun sinulla on jotain kysyttävää tai haluat apua ja inspiraatiota treeneihisi. Vielä viimeisenä vinkkinä haluan antaa sen, että löydä se juuri sinua innostava treenimuoto, joka tuo sinulle iloa ja hyvää oloa. Jokainen meistä on erilainen, ja kaikki liikunta on arvokasta!

-Karo

Takaisin