Kotitreenin ABC

Kotitreenit – tämän hetken kuuma sana. Kotona on mahdollista tehdä mahtavia ja supertehokkaita treenisettejä: Tarjolla on videomateriaalia, striimattuja tunteja, valmiita ohjelmia..you name it! Ja materiaali ei tule varmasti lähiaikoina loppumaan.

Kuitenkin kotitreenissä on se pieni muuttuja ja mutta: Koti. Paikka, missä tulee mieleen yhtäkkiä, että pyykkikori on täysi, kaupassa tarvitseekin käydä ja välinerepertuaari on rajallinen. Miten siis asennoitua treeniin niin, että se on tehokas ja tuottaa tulosta. Ja on pääkopalle hyväksi.

Tässä kotitreenin ABC, vinkit, joilla saat kotitreenisi onnistumaan paremmin ja huomaat, että kotitreenilläkin voi kehittyä ja saavuttaa tuloksia.

A: Suunnittele ja aikatauluta treenisi

Kotitreenissä pätee sama juttu kuin salilla treenaamisessa tai jumpassa käymisessä: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tuottaa enemmän tuloksia.

– Raivaa kotisi siihen kuntoon, että sinulla on tilaa tehdä treenisi ilman, että tarvitset alkaa kesken treenin siirtelemään sohvaa tai isoäidin perintövaaseja.

– Suunnittele treenisi etukäteen: Onko tänään koko vartalon treeni vai alavartalopainotteinen? Teetkö valmiin online treenin vai suunnitteletko itse? Tarvitsetko välineitä? Jos suunnittelet treenin itse, kirjaa se muistiin sarjoineen ja toistoineen.

– Rauhoita treeniaikasi häiriötekijöistä. Jos mahdollista, laita puhelin ”älä häiritse”-tilaan, sulje tietoisuudestasi pois tiskit, pyykit ja työt. Jos treenisi kestää 45 minuuttia, olet sen aikaa varattuna, aivan kuten olisit salillakin.

vuokko

B: Treeni kuten salilla/jumpassa

– Mitä rutiineja teet treenaaman mennessäsi? Pue treenivaatteet päälle, laita treenikengät jalkaan ja juomapullo käden ulottuville. Hyvä musiikit pauhaamaan ja meno päälle! Tee kodistasi oma treenistudiosi.

– Keskity hyvään suoritustekniikkaan ja tarvittaessa tarkista videolta. Netti on pullollaan videoita eri liikkeistä. Ohjatut online treenit varmistavat, että saat tarvittavan informaation liikkeiden suorittamiseen liittyen.

– Motivoi itseäsi treenaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kotona yksi vaikeimmista asioista voi olla motivaation löytäminen. Mieti, miksi treenaat ja mikä on tavoitteesi!

– Jos olet sosiaalinen treenaaja ja yksin treenaaminen ei motivoi, sovi kaverin kanssa skype-treenit. Tai laittakaa yhtä aikaa online treeni käyntiin ja laittakaa whatsappilla kommentteja treenin etenemisestä.

C: Muista progressiivisuus ja mieti, miten viet treenit uudelle tasolle

– Oman kehon painolla saa vaikka kuinka tehokkaita ja monipuolisia treenejä aikaiseksi, mutta välineiden hankkiminen voi olla hyvä idea tehostamaan ja monipuolistamaan harjoittelua.

– Kirjaa treenit ylös sarjoineen ja toistoineen. Nosta viikkotasolla tehoja lisäämällä toistoja tai sarjoja (tai painoja, jos välineistö sen mahdollistaa).

– Sinun ei tarvitse treenata vuoden ympäri samalla tavalla. Kotitreenikausi on mahtava paikka harjoitella uutta taitoa, esim. punnerrus, käsilläseisonta tai keskivartalon hallinta. Taidon oppimisessa on se hieno juttu, että se vaatii paljon toistoja ja aikaa kuluu enemmän eikä tule tylsää 😀
VINKKI! Haasta kaverisi opettelemaan samaa taitoa, jossa olette samassa lähtöpisteessä.

– Jos olet treenannut pitkään kovaa ja paljon, ota tähän väliin palauttava jakso: Keskity kehonhuoltoon, liikkuvuuden kehittämiseen ja tukilihasten aktivointiin. Näillä saat vietyä harjoittelusi uusiin sfääreihin, kun pääset taas salille.

– MUISTA! Tulokset EIVÄT HÄVIÄ lyhyessä ajassa, jos et nyt sohva-laiskiaiseksi rupea. Kevyempi jakso voi tehdä ihmeitä junnaavalle treenille!

 

Ps. Katso täältä GOGOn tarjoamat live-stream tunnit ja online-treenipalvelut! Tsemppiä kotitreeneihin!

sh-bam

Takaisin