Tanssihaaste 2020 – kaikki tanssilliset ryhmäliikuntatunnit vuodessa!

Zumba, Lavis, Bollywood, Afrofitness, GOGO baletti, Zumba party sekä Les Millsin tanssilliset tunnit – näitä kaikkia ovat kuluneen vuoden aikana kokeilleet GOGOn asiakkaat Maarit ja Sanna. Ystävykset päättivät uudenvuoden tienoilla haastaa itsensä ja tuoda uusia lajeja treeniviikoihinsa, ja lanseerasivat itelleen tanssihaaste2020 -nimellä kulkeneen treenitavoitteen, jossa ideana oli käydä vuoden aikana kaikilla GOGOn tarjoamilla tanssillisilla ryhmäliikuntatunneilla. Tanssilliset tunnit on nyt syyskuuhun mennessä kierretty ja oli oiva tilaisuus haastatella hieman kaksikkoa haasteen tuomiin ajatuksiin liittyen.
Mitä ilon aiheita tanssihaaste toi teille?
Monella tunnilla pääsi kokemaan hienoa vuorovaikutusta asiakkaiden ja ohjaajan välillä. Tuntien haastavuustaso vaihteli lajeittain, ja oli palkitsevaa huomata, että pysyi hyvin mukana erilaisten tuntien koreografioissa. Hyvää tunnelmaa tunneille toi selkeä ja kannustava ohjaus – etenkin niillä tunneilla, jotka eivät olleet omalla mukavuusalueella – sekä tietysti mahtava musiikki. Iloa toi myös se, että vaikka osalle tunneista oli korkeampi kynnys mennä, kaikilta lähdettiin iloisena ja itsensäylittäneenä pois. GOGOn ryhmäliikuntatunnit on tehty siten, että asiakas voi tulla omana itsenään ja niiden taitojen kanssa, joita hänellä on – lähtötasoa ei vaadita. (Vaikka jännittynyt mieli sellaista ajattelikin juuri ennen balettisaliin astumista…)
Mikä yllätti?
Tanssitunti yhdistyy ennakko-olettamana musiikkiin, mutta itse asiassa yllättävää oli se, että joillakin tunneilla koreografiaa harjoitellaan ensin ilman musiikkia! Toisilla tunneilla ohjaaja on ison ojan ajasta selin asiakkaisiin, ja toisilla taas ehdottomasti koko tunnin kasvot asiakkaisiin päin.  Joillakin tunneilla opetetaan selkeästi enemmän tekniikkaa ja koreografiaa ja toisilla tunneilla ohjaaja vaan kannustaa pitämään hauskaa opettamatta sen enempää mitään, tämä näkyi esimerkiksi mikin käytössä – joillakin tunneilla sitä ei tarvittu ollenkaan. Huomasimme tanssihaasteen myötä myös ihan muiden lajien tunneilla koreografioissa tanssillisia piirteitä!
Mitä jatkossa?
Aiomme jatkaa tanssimista osana treeniviikkoja. Etenkin Les Millsin tanssitunnit ovat yhteisiä suosikkeja, mutta nyt tanssihaasteen jälkeen on matala kynnys lähteä myös muillekin tanssillisille tunneille. Seuraamme tulevia lukkareita tanssikiikarit silmillä, josko sinne ilmestyy lajeja, joita emme ole vielä tämän haasteen myötä kokeilleet. Ja innostuimme niin kovasti tästä suoritetusta treenihaasteesta, että suunnittelimme jo seuraavaa: aikomuksena on käydä seuraavaksi kaikilla GOGOn tarjoamilla kehonhuoltotunneilla.
GOGOn jäsenet Sanna ja Maarit:

Sanna: ”Minulla on tanssitaustaa yli 20 vuotta baletista ja nykytanssista. Ehkä taustani turvaamana uskalsin lähteä kokeilemaan uutena, juuri Tampereelle muuttaneena, GOGOn ryhmäliikuntatunteja. Tanssilliset tunnit jäivät viikottaiseen treeniohjelmaani, ja nykyään vakitunnit ja tietty porukka tuntuvat niin paljon suuremmalta jutulta, kuin vain yhdeltä ryhmäliikuntatunnilta. Suosittelen kaikkia kiinnostuneita liittymään iloiseen tanssiporukkaan mukaan!”
Maarit: ”Rohkaisin kaikkia vähänkin asiasta kiinnostuneita kokeilemaan tanssillisia tunteja. Oma liikuntataustani rajoittuu kokemuksiin ryhmäliikunnasta ja tanssi on tullut muita lajeja myöhemmin mukaan treeniviikkoihini. Nykyään en kuitenkaan voisi olla ilman! Tanssitunneilla ei ehdi ajatella muita asioita ja haastavuus motivoi tulemaan aina uudestaan ja uudestaan. Niin, ja tietysti nämä kaikki ihmiset – mekin ollaan Sannan kanssa ystävystytty näiden GOGOn ryhmäliikuntatuntien kautta”.
Kiitos Sanna ja Maarit! Oletko sinä jo kokeillut kaikkia GOGOn tanssillisia ryhmäliikuntatunteja? Ota tästä kiva treenihaaste itsellesi talven pimeneviin iltoihin!
Takaisin