Keho ja mieli – huolla molempia

Spinningiä niin että hiki lentää metrien päähän, nyrkkeilysäkin kiivasta taontaa, lisää rautaa tankoon ja karjunnan saattelemana tanko ylös… Vai sittenkin jotain ihan muuta? Rankan rasituksen lisäksi keho ja mieli kaipaavat huoltoa. Joulustressin ollessa kovimmillaan on välillä syytä pysähtyä ja keskittyä itseensä ja hyvinvointiinsa. GoGon rauhallisilla tunneilla on aikaa hengittää ja rauhoittaa mieltä.

GoGo Yoga

Jooga on vanha itämainen laji, jonka tarkoitus on parantaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. GoGo Yoga on hathajoogaa, jota ohjaa Maria Kuula (kuvissa). Tuntiin kuuluu alkurentoutus/virittäytyminen, lämmittäviä sarjoja, kuten aurinkotervehdyksiä ja perinteisiä asanoita sekä loppurentoutus. Joskus tunnilla tehdään myös hengitysharjoituksia. Hengitys kulkee koko tunnin ajan liikkeiden mukana. Joogatunnilla on rauhallinen tunnelma, ja useimmiten joogaharjoitus tehdään hiljaisuudessa, omaan tekemiseen keskittyen.

Jooga ohjaa kohti mielenrauhaa ja tietoisempaa läsnäoloa. Jooga myös parantaa itsetuntemusta. Itsetuntemus ja -tietoisuus vievät kohti tasapainoisempaa arkea ja ihmissuhteita. Joogaharjoitus siis vie kehon tasapainon kautta myös mielen tasapainoon.

Jooga sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneita henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Joogan aloittaminen ei vaadi notkeutta tai hyvää kuntoa, jokainen saa tehdä harjoituksen omalle keholleen sopivalla tavalla. GoGo Yoga -tunnit tiistaina 20.00 Cityssä, keskiviikkona 19.30 Hermiassa ja torstaina 8.15 Parkissa.

Pilates

Pilates on rauhallistempoinen tunti, jolla keskitytään vahvistamaan keskivartalon lihaksia, eriyisesti syviä tukilihaksia, ja parantamaan rangan liikkuvuutta. Tunnilla keskitytään ottamaan hengitys mukaan tukemaan liikettä. Liikkeet tehdään oman hengityksen tahtiin rauhallisesti. Pilatesharjoittelu kehittää voimaa ja notkeutta, kiinteyttää vartaloa, parantaa ryhtiä, hengittämistä, keskittymiskykyä ja koordinaatiota sekä korjaa lihasten epätasapainoa.

GoGo Pilates -tunneilla käytetään välineitä, kuten palloa ja pilatesrengasta, kun taas Classic Pilates -tunneilla harjoitukset tehdään ilman välineitä. Pilatestunteja on Cityssä, Parkissa ja Hermiassa useita kertoja viikossa.

BODYBALANCE

BODYBALANCE on taijia, pilatesta ja joogaa yhdistelevä Les Mills -tunti. Lue lisää tunnista täältä.

Venyttely ja Venytys/Rentoutus

Venyttely tekee hyvää mielen lisäksi lihaksille. GoGolla venytellään puolen tunnin tai 45 minuutin Venyttely-tunneilla ja tunnin Venytys/Rentoutus-tunnilla, joka päättyy  aktiiviseen tai passiiviseen rentoutukseen. Tunneilla venytellään tärkeimpiä lihasryhmiä rauhallinen musiikki taustalla, mikä antaa mahdollisuuden rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Venyttelyn hyödyistä voit lukea lisää täältä.

Joogakuvat: Ella Kiviniemi

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.