Minä tein sen: Villelle Special Olympics kultaa 2013

Etelä-Koreassa järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa kehitysvammaisille urheilijoille suunnatut Special Olympics Talvimaankisat. GoGon jäsen, 18-vuotias Ville Mäntynen saavutti ahkeralla harjoittelulla kultaa vapaahiihdon 10km matkalla. Oikein paljon onnea Villelle!

 

Ville oli voitostaan varma jo ennen kisoja. Villellä on nyt neljäs vuosi menossa hiihdon parissa. Hän harjoittelee ahkerasti 5-6 kertaa viikossa henkilökohtaisen valmentajan ja Tampereen Pyrinnön seuran lajivalmentajan kanssa. Ville innostui jo pienenä lumesta ja hiihtää kovistakin pakkasista huolimatta. Ville ei koskaan sano harjoituksille ei.

Kisassa oli mukana noin 350 hiihtäjää. Paikalla oli edustettuna jopa toista sataa maata. Suomen joukkueeseen kuului 44 talviurheilijaa. Hiihtojoukkueessa oli yhteensä 8 hiihtäjää Suomesta. Ville hiihti 10 kilometrin lenkin nopeimmassa luokassa. Villen aika oli 34.17 min. Ville voitti yli 30 sekunnilla muut kilpailijat.

Ville, mitä pidit Etelä-Koreasta? Hieno maa ja erityisesti maisemat olivat hienoja! Vuoden 2018 olympialaisetkin järjestetään Etelä-Korean PyeongChangissa. Nyt kaupunki, tai enemmänkin kylä, tuntui yllättävän pieneltä olympialaisia varten, mutta kylää rakennettiin nyt kovaa vauhtia. 

Mitä kisasta jäi päällimmäisenä mieleen? Lähtö oli jännittävä kun yleisö mylvi katsomossa. Menin todella lujaa ja lopussa kaaduin maahan, koska olin niin “sippi” eli poikki. On ihanaa heittäytyä maahan kun on antanut kaikkensa.

Ville voitti myös pronssia viestissä 4X kilometrin viestissä myöskin nopeimmassa sarjassa eli luokka ykkösessä.

Matka oli erittäin jännittävä siksikin, sillä Ville sairastui flunssaan ja oli kovassa kuumeessa suunniteltuina kisapäivinä. Suunnitelmana oli kilpailla 2 henkilökohtaista matkaa ja viesti, mutta koska Ville oli kuumeessa 5 ja 7,5 kilometrin kisapäivinä, Ville saikin suunnitelmasta poiketen kilpailla viimeisellä 10 kilometrin vapaan hiihdon lenkillä maanantaina ja kuumeettomana. Hyvä Ville, ei anneta flunssan lannistaa meitäkään.

Olet ollut noin 2 vuotta GoGolla, mitä treenaat hiihdon ohella? Käyn punttisalilla, spinningissä, juoksumatolla, sauvakävelemässä, ja erityisesti rullahiihdossa olen haka. Rullahiihdossa vierähtää helposti puolitoista tuntia kerralla, ja lenkilläkin juostaan matalalla sykkeellä puolitoista tai kaksikin tuntia. Kesäisin harjoittelen pari kertaa viikossa Pyrinnön treeneissä.

Mitä tulevaisuuden näkymiä sinulla on hiihdon parissa? Nyt viikonloppuna on 8km vapaahiihtokilpailu Piirikunnallisissa Kaupissa. Tavoitteena on saada nauttia kilpailukokemuksesta. Lisäksi seuraavat Talvimaankisat järjestetään vuonna 2017 Itävallassa, jossa tavoitteet ovat korkealla. Toivon myös, että ennen niitä järjestetään vielä Special Olympics EM-kilpailut, mutta kisasta ei ole vielä varmuutta. Aion jatkaa hiihtoa vielä ainakin 17 vuotta! Tai no, ainakin niin kauan kun kiinnostusta riittää. 🙂

Special Olympics EM-kisat on järjestetty ensimmäisen kerran 2011 Oslossa, jossa Ville voitti 2 kultamitalia.

Villen perheessä isä ja äitikin hiitävät, vaikkeivat pysykään Villen perässä. Pikkuveli tyytyy kannustamaan ilman suksia. Villen koko perhe oli tietenkin kannustamassa olympialaisissa Etelä-Koreassa vuoden alussa.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää GoGon jäsenille? Haluaisin toivottaa kaikille treeni-intoa ja rohkeutta kilpailla. 

Ville ja Villen lähti lähtivät GoGo Citystä iloisin mielin ja suoraan aurinkoiselle hiihtoladulle! Suosittelen sinullekin.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.