Miten palata lomalta hyvinvoinnin polulle?

Loma on hyvää aikaa treenata, olla aktiivinen ja syödä terveellistä grilliruokaa lihan ja kasvisten muodossa. Entäpä sitten, jos tämä timanttinen suunnitelma ei olekaan toiminut ja ruokavalio on näyttänyt enemmän makkaralta ja olutpullolta? Alla viisi vinkkiä, jonka jokainen pystyy helpolla tavalla toteuttaa loman jälkeen palatakseen hyvinvoinnin ”ruotuun”.

1) Priorisoi uneen

Lomalla jokaisen pitäisi levätä. Tosielämässä aktiiviset lapset, erilaiset kesäjuhlat ja liian kuuma tai valoisa makuuhuone saattavat vähentää unen määrää ja laatua.
Vinkki: Korjaa siis unirytmisi. Mene nukkumaan klo 21-22. Nuku mahdollisimman paljon pimeässä ja viileässä huoneessa. Uni on välttämätöntä optimaalisen hormonitoiminnan kannalta ja hormonit ohjaavat painonhallintaa, palautumista ja vireystasoa. Uni on helpoin tapa parantaa hyvinvointia ja pudottaa painoa!

2) Arkiliikuntaa

Arkiliikunta on paras tapa pysyä kunnossa vuoden ympäri. Liiku pyörällä, kävellen ja ole aktiivinen, niin liikunnan osuus kasvaa valtavasti vuositasolla. Salilla vietetty 3 viikkotuntinen saa hyvää seuraa 5-10 tuntisesta kevyttehoisesta arkiliikunnasta.
Vinkki: Treenaa salilla kovatehoisesti ja paranna arkiliikunnalla peruskestävyysominaisuuksia.

3) Näe ruoka ystävänä, älä vihollisena

Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja nauti ruuasta. Laadukkaan ruuan vitamiinit ja hivenaineet pitävät sinut onnellisena ja kylläisenä. Syö rauhassa ja pureskele. Älä ala pikadieeteille, vaan syö vuoden ympäri laadukkaasti. Koosta lautasesi 4 kertaa päivässä sisältäen paljon kasviksia ja lihaa, marjoja ja laadukasta rasvaa. Jätä sokerit, valkaistu vilja ja muut hiilihydraatit vähemmälle, jos sinulla on painonhallinnallisia tavoitteita.
Vinkki: Jos syöminen on ollut epäterveellistä lomalla. Ota kahden viikon tiukka startti, jossa syöt paljon kasviksia ja kohtuullisesti lihaa. Lisää mukaan laadukkaita rasvoja avokadosta, pähkinöistä ja muista luonnollisista lähteistä. Älä syö nopeita hiilihydraatteja tai nauti alkoholia ollenkaan. Pääset eroon mieliteoista ja elimistösi puhdistuu!

4) Lähde salille

Jos salikortti ja sinä olette olleet yhtä laiskoja lomalla, nyt on aika tehdä se ensimmäinen käynti. Muista kuinka hyvä olo treenaamisesta tuleekaan!
Vinkki: Älä aloita heti valtavalla treenimäärällä, vaan pikkuhiljaa ja pysyvästi. Näe hyvinvointisi maratonmatkana vuoden ympäri enemmän kuin pikaspurttina!
 
s61Tsemppiä syksyn treeneihin toivottaa GoGon sponsoroima urheilija, Kilpa-aerobicin kaksinkertainen maailmanmestari Jouni Viitanen

Takaisin