Janeten vinkit: hyvällä aamulla päivä käyntiin!

Aamut ovat mielestäni päivän parasta aikaa ja ne määrittelevät ainakin itselleni, millainen loppupäivästäni tulee. Se onkin syy, miksi haluan panostaa aamuihin. Kuinka sitten käynnistää päivä hyvin ja taata erinomainen päivän aloitus?
Kannattaa varata aamuisin hyvin aikaa ennen töihin, kouluun tai treeneihin lähtöä. Hetken makoilu sängyssä, juuri herättyään, omien ajatusten parissa, on todella terapeuttista. Ehtii miettiä kuinka monesta asiasta voikaan olla kiitollinen ja samalla hieman järjestellä mielessään päivän kulkua. Ei kannata avata puhelinta; somea, sähköpostia yms. heti herättyään, sillä se nostaa stressitasoja. Sen sijaan kannattaa antaa ihan pieni hetki itselleen, hiljaisuudessa. Puhelinta ehtii kyllä selata koko loppupäivän.

Aamusta ei siis kannata järjestää itselleen kiirettä. Jos näin tekee, melko varmasti loppupäiväkin tulee olemaan kaaosmainen. Lisäksi voi tuntua, ettei kiire ota loppuakseen, meinaat myöhästyä joka paikasta ja tuskanhiki puskee päälle. Kun iltapäivällä pääset kotiin, olet jo aivan loppu ja pienikin väärä sana ärsyttää.
Jos aamut tuntuvat vaikeilta ja herääminen on vastenmielistä, kannattaa aamuisin tehdä jotain mistä nauttii. Oli se sitten kahvikupponen yksin, aamupala rauhassa lehteä lukien tai joogaaminen. Mutta varaa se aika tehdä asiaa, mistä nautit. Saat hyvin fiiliksen, joka seuraa sinua loppupäivän.
Vähän aikaisemmin herääminen kannattaa, oikeasti.

Takaisin