Pilvin 100 urheilulajia vuodessa -haaste

Kaikenlaiset liikkujat tykkäävät treenata GOGOlla – yhtenä syynä tähän on valtava tarjontamme monipuolista liikuntaa!

Yli 250 viikottaisen, liveohjatun ryhmäliikuntatunnin lisäksi järjestämme erikoislajeja vuoden ympäri – kesällä esimerkiksi kirkkosoudetaan ja syyslukkarissa tuodaan 90-luvulta tuttu Slide (liukumattoharjoittelu) takaisin.

 

Yli 10 vuotta GOGOlla treenannut Pilvi Karjalainen on ottanut inspiraatiota GOGOn monipuolisesta tarjonnasta ja hänellä on tänä vuonna meneillään kunnianhimoinen “100 lajia vuodessa” -haaste!

 

Haastattelimme Pilviä – lue, miten monipuolinen liikunta on muuttanut hänen käsityksensä liikunnasta ja miten sinä voit haastaa itsesi liikkumaan laajemmin!

 

PIlvi esittelee itsensä ja mistä hän sai ajatuksen haasteen aloittamiseen.

“Nyt liikutaan reilu kuudessakymmenessä lajissa.”

 

MITÄ LAJEJA OLET JO KÄYNYT LÄPI?

 

Pilvi kaivaa kännykästään listan, johon hän on kirjannut alas kaikki kokeilemansa lajit.

“Ihan ensimmäinen laji mulla oli Biocircuit täällä GOGO Parkissa. Mieleenpainuvia lajeja on ollut muun muassa aikuisbaletti ja muutamakin juoksulaji, kuten niin sanottu ‘Plogging’. Plogging on sitä, kun juoksulenkillä ollessa samalla kerätään pussillinen roskia luonnosta mukaan.”

Pilvi mainitsee myös, että trendikäs plogging voi olla ajoittain hankalaa: 

“Täytyy sanoa, että tamperelaiset ovat siistejä. Ei paljon roskia tule etsimälläkään mukaan”!

Pilvi käy myös ahkerasti GOGOn ryhmäliikuntatunneilla.

“Danielin ohjaama Bollywood-tunti oli tosi hauskaa, vaikka en ole itse mitenkään tanssillinen! Itse olen enemmän toiminnallisen treenin perään, mutta Bollywood oli niin mukaansatempaavaa, että voisin jopa kuvitella jääväni siihen koukkuun.”

Ja kesän erikoislajimme ovat erityisesti olleet Pilvin mieleen!

“Olin GOGO-pesiksessä ja se oli mielettämän hauskaa, on tosi mahtava juttu, että on kesälajeja, joita ei muuten tulisi harrastettua. Siellä oli mukava porukka.”

“Yksi mieleenpainuva treeni, mikä on pakko mainita, oli Maria Huntingtonin yleisurheilutunti. Ja kirkkovenesoutu myös oli ihan huippua, eikä sitä muuten tulisikaan tehtyä.”

 

“Just tsekkasin GOGOn aikataulusta, että mullahan on siellä 20 lajia, joita en ole vielä testannut. Eli ei ole mitään hätää haasteen loppuun viemisessä!”

 

MITKÄ LAJIT OVAT VIELÄ EDESSÄ?

Pilvi osoittaa GOGOn aikataulua, ja kertoo ainakin vielä käyvänsä PiYo:ssa ja Just Dance-tunnilla.

Haastattelija huomautti myös, että GOGOn syyslukkari tulee käyttöön 9.9.

Ohjelmassa on mukana harvinaista herkkua monipuolisen liikunnan metsästäjälle: 90-luvulta tuttu Slide tuodaan takaisin ryhmäliikuntasaleihin. Ja muutakin GOGOn 30v-juhlaohjelmaa on luvassa. 😉

“Aivan mahtavaa, pitää käydä kokeilemassa!”

“Ja nyt mä tästä haastattelun jälkeen menen High Roller -tunnille!”

Pilvi on tarkoituksellisesti jättänyt talvilajit jäljelle, jotta on vielä paljon urheilua, jota odottaa innolla.

“Esimerkiksi odotan, että pääsen kokeilemaan lumilautailua. En ole sitä koskaan aikaisemmin harrastanut, niin voi olla, että tulen rinteestä takaisin mustelmien kanssa. Mutta tärkeintä, että pääsen kokeilemaan!”

 

KUINKA TARKASTI EROTTELET LAJIT (ELI MIKÄ LASKETAAN YHDEKSI LAJIKSI)?

 

“Tämän asian mä oon vähän luovasti ajatellut – ei ole niin tarkkaa. Kunhan on hauskaa ja lajeissa on vähän jotain eroa.”

“Esimerkiksi talvi-, retki- ja maantiepyöräily ovat omat lajinsa minun kirjoissani.”

 

“En ota tätä liian vakavasti, kyseessä on kuitenkin hauska haaste!”

 

“Yritän, ettei tämä haaste mene suorittamisen puolelle. Esimerkiksi jos tykkään jostakin lajista kovasti, niin teen sitä enemmänkin, enkä vain siirry seuraavaan lajiin haasteen vuoksi.”

 

MITEN GOGO ON AUTTANUT SINUA HAASTEESSASI?

 

“GOGO on niin kuin toinen koti, kun tänne on aina niin helppo tulla. Välillä on sellaisia kausia, että en treenaa niin paljon GOGOlla, mutta aina kuitenkin tiedän, että täällä minua odottaa kaikki, mitä GOGO tarjoaa.”

Pilvi mainitsee myös sen, että aina paikalla oleva ystävällinen henkilökunta tuo uudenlaista motivaatiota kuntosalilla käymiseen. 

“Ja tietenkin GOGOn monipuolinen ja alati uudistuva liikuntavalikoima on ollut suurena apuna haasteessa.”

 

MITÄ OLET OPPINUT HAASTEESI AIKANA?

 

Pilvi kertoo yhden suurimmista monipuolisen liikkumisen hyödyistä olevan uusien ihmisten tapaaminen:

“Tosi tärkeä juttu tässä haasteessa, mitä en edes ollut ajatellut aikasemmin, on että tulee tavattua niin erilaisia ihmisiä. Mä oon puhunut tästä haasteesta ihmisille ja ne sanoo ‘aa, hei mä oon ajatellu sitä ja sitä lajia, lähdetkö mun kaa?’ tai ‘hei mä harrastan tällaista lajia, tuutko kokeilemaan?’

 

“Monipuolinen liikunta tekee hyvää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, niin kropalle kuin mielelle. Lisäksi olen huomannut, että liikunta voi olla niin paljon sosiaalisempaa, kun kokeilee erilaisia lajeja.”

 

Pilvi oppii uutta myös jo tuntemistaan ihmisistä:

“Tämän haasteen kautta oon oppinut tosi paljon uutta mun tuttavista. Esimerkiksi kun puhuin tästä haasteesta, yksi mun tuttu sanoi, että hän käy usein tyttärensä kanssa jousiammunnassa. Ja mä oon menossa heidän mukaansa nyt ihan pian.”

Hän kertoo myös, kuinka tärkeää on mennä välillä mukavuusalueen ulkopuolelle:

“Ajattelin, etten ole ollenkaan tanssillisesti suuntaunut. Esim Lavis-tunneista ajattelin, että se on niin kaukana omista tottumuksista kuin voi olla. Mutta sitten siellä tunnilla huomasinkin, että pääsin melkein flow-tilaan ja se antoi tosi vahvan onnistumisen tunteen, kun ylitin itseni ja avasin mielen ja kropan uusille kokemuksille.”

 

“Sen tunnin jälkeen mä vaan mietin ‘wow, mähän tanssin!’”

 

“Kun ei ota liikuntaa liian vakavasti, mistä tahansa pystyy nauttimaan!”

 

MIKÄ ON PISIN MATKA, JONKA OLET TEHNYT HAASTEEN PERÄSSÄ?

 

“Kävin Naantalissa ‘Supertreeneissä’ ja siellä useammassa treenissä, esimerkiksi itsepuolustusta kokeilemassa. Sitten kävin kesällä Italiassa retkipyöräilemässä (noin 35 asteen helteessä!), tosin en pelkästään sen takia.”

Vaikkakin Pilvi tietenkin haluaa viedä haasteen loppuun saakka, ei hän tee siitä pakkomiellettä:

“Mulla kun on kuntoilutausta, niin ei siltä puolelta ollut isoa kynnystä aloittaa tätä haastetta. Mutta ennen kuin aloitin, mulla oli pohdinnassa ajankäyttö. Siinä oli sellainen riski, että tästä haasteesta voisi tulla enemmän suorittamista kuin uusien ja mukavien kokemusten saamista. Mä oon yrittänyt siksi pitää tän aika rentona ja olla positiivisella mielellä.”

 

MITÄ SINÄ HALUAISIT SANOA NIILLE, JOTKA VIELÄ MIETTIVÄT LAAJENTAVANSA OMIA KUNTOILUTOTTUMUKSIAAN?

 

“Kannustan matalalla kynnyksellä kokeilemaan uusia lajeja – ei tarvitse mitään suunnitelmia olla, mukaan vaan! Kannattaa olla silmät ja korvat auki ja jos on mahdollisuus mennä kokeilemaan jotain uutta, niin ei muuta kun avoimella mielellä mukaan.”

 

“Liikunnan ei tarvitse olla pakkopullaa. Kaikki tietää, kuinka tärkeätä liikkuminen on terveydelle ja mielenterveydelle. Kannattaa siis lähteä matalalla kynnyksellä kokeilemaan kaikennäköistä ja etsimään uusia lempitapoja liikkua!”

 

Pilvi mainitsee, että gogolaisena monipuolinen liikunta on superhelppoa ja siihen kannustetaan.

“Yksi idea tässä haasteessa mulla oli inspiroida muita kokeilemaan uutta liikuntaa, kun on niin paljon lajeja nykyaikana. Ja kun on GOGOn jäsen niin se on helppoa vaan mennä tunnille ja löytää uusi intohimo.”

Ja vaikka ei olisi liikuntakeskuksen jäsen, voi silti liikkua monipuolisesti:

“Mä itse käyn ulkokuntosalilla ja käyn sauvakävelemässä, pyöräilemässä, juoksemassa… kaikkea pystyy tekemään vaikkei olisi jäsen, mutta GOGOlla monipuolinen liikunta on tietenkin helppoa.”

 

MISSÄ SINUN HAASTEEN ETENEMISTÄ VOI SEURATA?

 

Pilvi päivittää Instagramiin ja Facebookiin usein kokemuksistaan ja kokeilemistaan lajeista.

Instagramissa: @Pilvetta

Facebookissa: Pilvi Karjalainen

Lisäksi Pilvi aikoo kirjoittaa loppukirjoituksen vuoden lopussa, kun haaste on täytetty. Seuraa Pilviä somessa, niin pysyt ajan tasalla ja tiedät, koska loppukirjoitus julkaistaan!

 

Kokeile sinäkin liikkua monipuolisemmin – saatat vaikka löytää uuden lempilajisi!

Tee näin: mene Aikataulut-sivulle ja päätä, että menet yhdelle täysin uudelle ryhmäliikuntatunnille. Tee päätös nyt!

Varaa paikkasi suoraan sivuilta tai lisää omaan kalenteriisi, jotta et unohda.

Nähdään seuraavalla ryhmäliikuntatunnillasi! 🙂 

Takaisin