Tankotanssija Henriikka Roon fiilikset Barefoot Bootcamp -uutuuslajista

Moikka GOGOlaiset!

Olen tankotanssitaiteilija Henriikka Roo ja olen jo pitkään käynyt GOGOn ryhmäliikuntatunneilla. Kävin testaamassa uuden Barefoot Bootcampin GOGO Cityssä ja tässä fiiliksiäni tuosta tunnista. Kirjoituksen lopussa paljastan myös alekoodin Sketsiteatteri Palatsin pikkujoulukomediaan, jossa esiinnyn tangolla ja ilman!:)

Päälajini on tosiaan tankotanssi. Mutta palauttavana liikuntana suosin juurikin ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, koska niillä tekeminen on symmetristä ja monipuoliseksi suunniteltua. “Tankoillessa” tulee nimittäin herkästi tehtyä liikkeitä aina enemmän siltä ns. paremmalta puolelta ja kertyy paljon toistoa samoista liikkeistä, kun treenaa tiettyjä esityskoreografioita.

Barefoot bootcampin tuntikuvaus kuulosti juuri sopivalta: monipuolista tekemistä. Joogaa ja pilatesta mutta myös sykepiikkejä ja lihaskunto-osuuksia.

Tunti suoritettiin nimensä mukaisesti paljain jaloin tai jarrusukissa. Varusteina oli kahvakuula ja jumppamatto. Tunti pidetään yläkerran lämpösalissa, mikä tuli itselleni kivana yllärinä. Pääsi kunnolla karkuun marraskuun kylmyyttä ja voi olla varma, että lihakset ja nivelet lämpenevät kunnolla. Muistakaa siis ottaa isompi hikipyyhe mukaan.

Alkulämmittelyt olivat hyvin pilates/jooga tyyppisiä ja niissä oli ihanasti selän rullailua ja nivelten availuja. Paljain jaloin tasapainoilu haastoi jalkapohjan ja nilkan lihaksia. Tulee varmasti tarpeen myös jäätiköillä tasapainoillessa.

Lämmittelyosuuksien jälkeen tuli rankempia vaiheita, joissa käytettiin kahvakuulaa lisäpainona. Näissä pääsi hyvin säätämään tehoja oman kunnon mukaan, sillä liikkeitä pystyin annetussa ajassa tekemään joko tiukempaan tai kevyempään tahtiin. Ja tietty tehoja voi säätää valitsemalla vaikka 2 eripainoista kahvakuulaa varusteeksi. Itse valitsin tällä kertaa kevyen tahdin, sillä olin ollut vähän kipeänä edellisinä päivinä ja loppuviikosta on tulossa rankka opetuksineen ja esiintymisineen.

Salin valaistus oli ainakin tällä kertaa rentouttavan himmeä. Illan viimeisille ja jooga/pilates tunneille tuo sopiikin, mutta ainakin Itselleni olisi näin alkuiltaan sopinut myös kirkkaampi valaistus, pimeän kaamoksen vastapainoksi. Tunnin musiikit olivat sen sijaan pirteän meneviä popbiisejä. Kannattaa kuitenkin huomata, että siitä huolimatta tämä tunti ei vaadi koreografian tai tanssiaskeleiden muistamista!

Tunnilla riitti paljon väkeä eli toivottavasti tämä uutuus pysyy lukkarissa ja tulisi toinenkin kerta viikkoon 🙂

Syksyn tankotanssiprojektini eli sketsinäytelmä “Pukki Palatsissa” pyörii vielä joulukuussa 5.12., 14.12. Ja 20.12. Sketsiteatteri Palatsilla, Hämeenkatu 30.

GOGOlaisille paljastettakoon myös tämä alekoodi (”tankotanssi”) jolla saatte lipuista 25% alennuksen!

Lisätietoja löydät täältä: https://www.sketsiteatteripalatsi.com/pukkipalatsissa

Kyseessä siis Jari Salmen (Pulkkinen) ohjaama sketsikomedia, jossa minulla on yhteensä 4 tankotanssisooloa ripoteltuna sketsien sekaan ja aina jotenkin liittymään niihin.

Vaikka tankotanssi nykyisin mielletään ihan liikuntaharrastukseksi ja jopa kilpaurheiluksi niin itselleni se on aina ollut myös esittävää taidetta ja “tarinankerronnan väline” ihan kuin tanssi ilman tankoakin. Tervetuloa siis katsomaan miten tanko taipuu teatterin
lavalle ja käykääs muutkin testaamassa Barefoot Bootcampia, jos ette vielä ole olleet. Muistakaa se hikipyyhe 🙂

t: Henriikka

 

Kuvat: Teemu Paukamainen

 

 

Takaisin