Lajiesittely: SH’BAM™ – Come as you are, leave as a star

SH’BAM™ on Les Mills -lajeista uusin, 45 minuutin mittainen helppo tanssillinen tunti. GoGolla SH’BAM-tunneista on päässyt nauttimaan vuoden 2012 alusta lähtien.

SH’BAMin, BODYJAMin ja Spinning-tuntien ohjaaja Kati Kalkasmaa suosittelee SH’BAM-tuntia kaikille: vaikka tunti on tanssillinen, ovat liikkeet sopivan helppoja eli niihin pääsee mukaan, vaikkei olisi aikaisemmin tanssinut. Moni tanssitunteja ennen vierastanut onkin tykästynyt juuri SH’BAMiin. Tunti sopii hyvin niin liikunnan aloittelijoille kuin pidempään liikkuneille, sillä jokainen voi toteuttaa koreografiaa kuntonsa mukaan.

SH’BAM-tunti koostuu 12 kappaleesta, ja jokaiseen kappaleeseen on luotu oma koreografia ja tunnelma. Musiikki vaihtelee 1970-luvun diskoklassikoista lattareihin ja tuoreimpiin hitteihin ja tanssityylit muuttuvat musiikin mukana. SH’BAM on koreografialtaan hieman helpompi kuin BODYJAM™, jossa koreografiaa kehitellään usean kappaleen ajan. Zumba®-tunnista poiketen taas musiikki- ja tanssilajit vaihtelevat kappaleesta toiseen. Tunnille tarvitset mukaasi vain juomapullon, kengät ja mahdollisesti hikipyyhkeen.

SH’BAM-tunti polttaa kaloreita, parantaa koordinaatiokykyä ja kehittää tanssillista liikeilmaisua. Sinun tarvitsee vain tulla paikalle ja heittäytyä musiikin ja liikkeen vietäväksi!

GoGon fitness director Päivi Aholaita-Mäenpää kokeili SH’BAM™-tuntia ensimmäistä kertaa. Miltä tuntui?

”Olen nuorempana treenannut kovaa, mm. juoksua, tennistä ja yleisurheilua. GoGo Liikuntakeskuksen perustamisesta asti olen ohjannut paljon erilaisia tunteja. Vuosien varrella lempituntejani olivat Power Step, Aero Step, Rasvanpoltto, Slide, Sport Bosu, BODYPUMP™, Spinning ja Muokkaus. Nyt jo yli viisikymppisenä oman mukavuustason ylittäminen tuntuu vaikeammalta, ja olenkin mukavasti oppinut “lintsaamaan” tunneilla.

Päätin kuitenkin mennä kokeilemaan Les Millsin uutta SH’BAM-tuntia GoGo Hermiaan. Tunnin mainostetaan kuluttavan jopa yli 500 kaloria… tämä tekisi hyvää kasvavalle keskivartalolleni. Ohjaaja oli iloinen ja mukaansatempaava. Askeleet olivat helppoja ja jokaisessa 2-4 minuutin pituisessa kappaleessa oli erilainen musiikki ja koreografia. Tunti kuluikin aika nopeasti. ”You should be dancing” -kappaleen diskoliikkeet tuntuivat helpolta omaksua, mutta vieraammissa kappaleissa sisäisen diivani vapauttaminen oli hieman hankalaa. Hiki irtosi helposti, mutta liikkeet eivät olleet liian rankkoja. Tunti oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!”

Tässä vielä kesän 2012 SH’BAM-tunnin biisilista. Mikä on suosikkikappaleesi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps. Myöhemmin tällä viikolla GoGon blogissa juorutaan siitä, millainen oli ohjaajien SH’BAM-koulutus ja miten GoGon ohjaaja Anni Jormakka siitä selvisi. Seuraa blogia lisäämällä se kirjanmerkkeihisi tai tykkää GoGosta Facebookissa.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.