Näin opin: Leuanvetojen salat

 

Leuanveto on haastava liike etenkin naisille, sillä naisilla ylävartalon suhteellinen voima on huomattavasti pienempi kuin miehillä. Kuka tahansa voi kuitenkin säännöllisellä ja pitkäjänteisellä harjoittelulla oppia vetämään leukoja.

GoGon blogi esittelee kahdeksan kohdan harjoitusohjelman, jota seuraamalla vahvistat itsesi leuanvetokuntoon. GoGon ryhmäliikuntaohjaaja Nina Pirttilahti näyttää mallia. Pidä kaikissa liikkeissä keskivartalo tiukkana, hartiat pois korvista ja käsissä hartioiden levyinen vastaote. Harjoittele jokaista kohtaa niin kauan, että jaksat toistaa harjoituksen puhtaasti monta kertaa ja siirry vasta tämän jälkeen seuraavaan kohtaan.

Leuanvetojen harjoitusohjelma

1. Roiku tangossa kymmeneen laskien. Pidä keskivartalo napakkana ja hartiat irti korvista.

2. Käytä jakkaraa tai laske tanko niin alas, että saat leukasi tangon yläpuolelle ja jalat tuetuksi. Laskeudu jarruttaen alas. Auta itsesi tuen avulla takaisin.

3. Kuten edellä, mutta laske itseäsi alaspäin vain sen verran, että nenänpääsi on tangon kohdalla. Vedä itsesi takaisin ylös. Pidä jalat nyt irti lattiasta vetovaiheessa.

4. Roiku tangossa ja vedä itseäsi muutama sentti ylöspäin. Voit myös aloittaa penkki apunasi, jolloin noston alkuasennossa kyynärpäissä on pieni kulma ja nosto on helpompi.

5. Tee veto seuraavaksi puoleen väliin, pysäytä hetkeksi ja laskeudu alas.

6. Ponnista hypäten ylös lattiasta niin, että saat leukasi tangon yläpuolelle. Laskeudu alas rauhallisesti. Ponnista ylös uudestaan.

7. Ponnista hypähtäen, pysäyttä liike hetkeksi yläasentoon ja laske vasta sitten alas.

8. Kokeile nyt lähteä vetoon jalat vain hyvin kevyesti lattiassa tai kokonaan irti lattiasta.

Lähde: Tiina Kyrkkö / IL

 

 + Haaste! Nina näyttää mallia raskaammasta, leveällä myötäotteella tehtävästä leuanvedosta. Montako jaksat?

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.