Liikkujan tärkein ateria

Kaikki tuntevat sanonnan, jonka mukaan aamiainen on päivän tärkein ateria. Urheilijoille ja painostaan huolehtiville päivän ensimmäinen ateria on erityisen tärkeä. GoGo haluaa kannustaa jäseniään syömään terveellistä ja ravinteikasta ruokaa, jolla jaksaa treenata kovaakin. Blogi keräsi vinkkejä liikkujille sopivaan aamiaiseen.

Monipuolinen aamiainen

Aamiainen täyttää yön aikana tyhjentyneet energiavarastot eli antaa voimia päivään. Aamiaisella on tärkeä myös juoda jotain – kahvin ja teen lisäksi – jotta yöllä syntynyt nestehukka korvataan. Monipuolinen aamiainen koostuu täysjyväviljasta, maitotuotteista ja hedelmistä tai marjoista. Lisäksi kannattaa syödä esimerkiksi kourallinen pähkinöitä, joista saat tärkeitä hyviä rasvoja, jotka auttavat pysymään kylläisenä. Aamupalan ei tietenkään tarvitse olla joka päivä samanlainen, mutta siitä olisi hyvä saada sekä hiilihydraatteja, proteiinia että hyviä rasvoja.

Esimerkki ravitsevasta aamiaisesta:
* Täysjyväleipää, mysliä tai puuroa
* Jogurttia, rahkaa tai maitoa
* Tuoremehua tai hedelmä
* Pähkinöitä, siemeniä tai avokadoa
* Lisäksi vettä ja halutessasi kahvia/teetä

Entisaikojen laihdutuskikka oli jättää aamiainen väliin ja yrittää näin vähentää päivän energiansaantia. Tuoreet tutkimukset kuitenkin paljastavat, että aamiaisen väliin jättämisellä on yhteys korkeaan kolesterolitasoon ja liian suureen päivittäiseen energiansaantiin. Aamiainen säätelee näläntunnetta loppupäivän, joten aamiaisen syötyään ei tule niin halposti sortuneeksi mielitekoihin tai ahmimiseen lounaalla.

Aamupala ja aamutreeni

Ennen aamutreeniäon tärkeää syödä jotakin, jotta jaksaa liikkua. Jos treenaa kovin aikaisin, kannattaa aamiainen jakaa kahteen osaan: ennen treeniä ja heti treenin jälkeen syötävään. Jos aamiaisen ja aamuharjoituksen väliin jää kovin pieni aika, tulee ensimmäisen aamupalan olla niukempi, ja treenin jälkeen voi syödä enemmän. Aamutreeninkin jälkeen lihakset kaipaavat ravintoa palautuakseen, joten lounaaseen asti paastoaminen ei ole kehityksenkään kannalta järkevää. Syö siis jotain pian treenin jälkeen.

GoGo on huomioinut aamutreenaajiensa energiantarpeen. Ilmainen puuroaamiainen, kahvi ja palautusjuomaa tarjoillaan GoGo Parkissa tiistaisin ja torstaisin ja GoGo Cityssä ja Hermiassa keskiviikkoisin ja perjantasin. Express-saleilla voit ostaa kahviosta palauttavia juomia ja patukoita sekä hedelmiä. Lisäksi GoGon jäsenet pääsevät jäsenkorttiaan näyttämällä erikoishintaan hotelli Ilveksen aamiaiselle.

GoGon blogi toivottaa hyviä aamiaishetkiä!

Lähteet:
Suomen Olympiakomitea
Terveellinen aamiainen tuo puhtia päivään

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.