Väline haltuun: Tuubi – lisää tehoa liikkeisiin

 

 

Tuubi on monille tuttu CXWORX® ja BODYVIVE® -tunneilta, joissa sitä käytetään tehostamaan lihaskuntoliikkeitä. Tuubin voit myös helposti lisätä treeniohjelmaasi sillä tuubi taipuu avuksi moneen liikkeeseen. Julia näyttää mallia miten koko vartalon saa treenattua yksinkertaisilla liikkeillä tuubin avulla.

Keskivartalo, ylävartalo ja kädet:

1. Halonhakkuu

Halonhakkuun aloitusasento  Halonhakkuun maksimiasento

Halonhakkuu ottaa sekä keskivartaloon että olkapäihin ja hartioihin. Jos haluat laajemman liikeradan ja pakarat mukaan, voit tehdä saman liikeen leveässä haara-asennossa:

2. Leveä halonhakkuu

Halonhakkuu leveä  Halonhakkuu maksimi

Muistathan aina kiertää vartaloa, eikä ainoastaan käsiä, jotta saat vinot vatsalihakset ja selän myös töihin.

3. Kyykky pystypunnerruksella

    Kyykky ojennus 

Tässä rankemman puoleisessa liikkeessä jännitä keskivartalo tiukaksi ja punnerra hartialihaksilla tuubin kahvat ylös. Käy syvällä kyykyssä niin saat pakarat tositoimiin.

4. Punnerrus

 

Tavallisen rintapunnerruksen saat muutettua rankemmaksi asettamalla tuubin yläselkään käsien taakse. Aseta tuubi käsien alle sopivan kireälle, jotta kumminkin punnerruksen tekniikka säilyy puhtaana. Saman punnerruksen voit suorittaa myös polvet maassa.

5. Soutu polvilla

  

Nojaa lantiosta reilusti eteenpäin, jännitä vatsa, ja pidä rinta auki jotta alaselässä säilyy hyvä tuki. Vedä kyynärpäitä kohti kattoa, eli lapaluita yhteen selässä. Muista pitää kyynärpäiden kulma tarpeeksi suurena, jotta saat liikkeen tuntumaan! Myös tämä liike löytyy CXWORX-tunnilta.

Keskivartalo ja jalat:

6. Yhden jalan koukistus

 

Yhden jalan koukistus on nykyisestä CXWORX-ohjelmasta tuttu. Yritä pitää lantio kiinni, eli kummatkin lonkkaluut yhtä korkealla lattiasta. Nojaa tarpeeksi paljon eteenpäin, ja pidä selkä suorana. Hartioiden tulee pysyä tiukkana pakettina lantion kanssa samassa linjassa. Astuthan tarpeeksi lähelle tuubin kahvoja, jotta teet oikeasti lihaksilla töitä!

7. Supermies-soutu

Julia 11 

Myös tämä soutu-liike on tuttu CXWORXstä. Tavoitteena on pitää muu vartalo aivan liikkumatta, kun kyynärpää vedetään kohti kattoa ja tuubin kahvat kiinni vastakkaisen puolen lokkaan. Liike tuntuu koko vartalossa, vaikka vain käsi liikkuu, kannattaa siis kokeilla itse! Muistathan myös pitää tukipolven hieman koukussa, jotta hallitset lantiosi paremmin ja saat pakarat aktivoitua.

8. Tehostettu lantion nosto

Julia 13  

Lantion nosto on yksinkertainen ja tehokas liike, jonka saat monta kertaa tehokkaammaksi kun lisäät tuubin lantion yli ja pidät tuubista tiukasti kiinni kun nostat takareisillä, pakaroilla ja alaselällä lantion korkealle. Pidä jalat lantion leveydellä ja ylläty liikkeen tehosta!

9. Reiden loitonja

  

Ulkoreidet ja pakarat saat treenattua mukavasti selinmakuulla, kun vedät tuubin kahvat ristiin ja pidät tuubin tarpeeksi kireällä.

Tuubien vahvuudet

Tuubeja on viittä erilaista vahvuutta, joten kaikilla on varaa valita itselle sopivin.

1. Erittäin kevyt: Punainen (Casall)

2. Kevyt: Harmaa ja musta (Casall)

3. Keskiraskas: Violetti (LesMills)

4. Raskas: Musta (LesMills)

5. Erittäin raskas: Oranssi (LesMills, kuvassa)

Mikä liikkeistä on mielestäsi paras ja miksi? Jaa mielipiteesi muille lukijoille kommentoimalla!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.