Squash – vauhdikas palloilulaji

Olethan jo testannut squashia GoGo Parkissa, josta löytyy 6 Suomen parasta kenttää? Squash on helppo aloittaa, sillä palloa saa löydä moneen eri suuntaan eikä pallo silti karkaa kauas. Lajin voit aloittaa myös yksin eikä tasollakaan ole väliä; kovan treenin saat millä tahansa tasolla erilaisten pallojen ansiosta. Pelikaveriksi on kuitenkin paras valita samantasoinen kaveri. Sääntöihin voit hyvin tutustua tarkemmin vasta taitojen karttuessakin. Squashissa on tärkeintä nauttia pelaamisesta ja kunniottaa pelikaveria. Aloittamiseen tarvitset vain vaaleapohjaiset sisäpelikengät. Mailat saat lainaksi Parkin vastaanotosta, mutta itsellesi sopivan pallon suosittelemme ostamaan omaksi, sillä pallotkin kuluvat. Ei kun kokeilemaan!

Squah-pallot helpoimmasta vaikeimpaan

Valitse pallo tasosi mukaan, jotta nautit pelistä enemmän ja saat hyvän treenin. Aloita squash isolla punaisella pallolla, joka pomppii huomattavasti helpommin kuin vaikein, kahdella keltaisella pisteellä merkitty pallo, joka on tarkoitettu kilpatason pelaajille. Punaisesta pallosta voit jatkaa siniseen, sitten mustaan (ilman pistettä), mustaan punaisella pisteellä ja lopulta halutessasi mustaan kahdella keltaisella pisteellä. Palloja kuten mailojakin on myynnissä GoGo Parkissa.

Säännöt yksinkertaistettuna

  • Molemmat pelaajat voivat voittaa pisteitä. Syöttäjän voittaessa pallon, hän saa pisteen ja säilyttää syöttävuoron. Vastaanottajan voittaessa pallon hän saa pisteen ja siirtyy syöttövuoroon.
  • Jokainen erä pelataan 11:sta pisteeseen. Ottelu ratkaistaan paras kolmesta tai viidestä erästä.
  • Syöttö tapahtuu vuorotellen kummastakin syöttöruudusta, ja pallo lyödään syöttö- ja ylärajan väliin.
  • Oikean syötön jälkeen pelaajat palauttavat pallon vuorotellen, kunnes toinen epäonnistuu palautuksessaan.
  • Pallo täytyy palauttaa ennen kuin se on koskettanut lattiaa kaksi kertaa.
  • Pallon täytyy osua etuseinään alarajan yläpuolelle joko suoraan, sivuseinien tai takaseinän kautta.
Oikea lyöntiasento

GoGossa järjestetään jäsenille ilmaisia squashkursseja, mutta halutessasi päästä lajiin sisälle nopeasti tai muuten hioa tekniikkaasi, voit ottaa yhteyttä Vuokkoon (kuvissa), joka on saavuttanut muun muassa 17-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja junioreiden PM-kisoissa 4. sijan! Yksityistunnit yhdelle maksavat 40 euroa, ja kahdelle 50 euroa/tunti. Ota yhteyttä vuokko.vahatalo@gogo.fi.

Squash on mahtava treeni kalorinkulutusta, koordinaatiota, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa ajatellen. Lisäksi se vahvistaa luustoa, eli lisää luuntiheyttä. Hyvä luuntiheys on erityisen tärkeä iän karttuessa. Vanhemmiten luuntiheys heikkenee.

GoGossa on kaksi aktiivista squash-seuraa, TSK ja Nääs-Squash. TSK ottaa mielellään uusia junioreita, ja Nääs-Squash on aikuisten harrastajien seura.

Seuraava squashkurssi järjestetään tammikuussa 2013. Kokeile lajia kuitenkin rohkeasti jo etukäteen!

Tutustu sääntöihin paremmin osoitteessa Squash.fi.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.