Les Mills Grit™ on saapunut!

Maaliskuussa Les Millsin GRIT™-uutuustunnit ilmestyvät GoGon lukujärjestykseen. GRIT™ tarkoittaa puolen tunnin intensiivistä intervallituntia, joka haastaa kehon aivan uudella tavalla. Tunnit sopivat erityisesti kokeneille liikkujille, jotka haluavat hieman erilaista, kovatempoista treeniä. Esimerkiksi BODYPUMP-, BODYSTEP- ja BODYATTACK-tunneilla käyneet viihtyvät GRITissä varmasti ja saavat uutta treeni-intoa uutuuksista.

GRIT-sarjaan kuuluu kolme eri tuntia: GRIT STRENGTH -tunti kehittää lihasvoimaa ja GRIT PLYO ponnistusvoimaa. Myöhemmin tänä vuonna sarja täydentyy kolmannella GRIT CARDIO -tunnilla. GRIT-tunnit kestävät vain puoli tuntia, mutta aineenvaihdunta käy täydellä teholla vielä tunteja harjoittelun jälkeen. Tunnit yhdistelevät ryhmäliikunnan ja personal trainingin eli henkilökohtaisen valmennuksen parhaat puolet: tunnilla tehdään töitä ryhmässä, mutta ohjaaja kiertää muita tunteja enemmän kannustamassa ja korjaamassa liikkeiden tekniikkaa.

STRENGTH-tunnin vauhtia

GRIT STRENGTH – maksimoi lihasvoimasi

GoGo Cityn salissa on alkamassa GRIT STRENGTHin näytetunti. Ohjaaja Niko ohjeistaa lataamaan levytankoon 30% omasta painosta ja muistuttaa, että toistoja tulee olemaan vähemmän kuin esimerkiksi BODYPUMP-tunnilla, joten tanko saa tuntua painavammalta. Tangon lisäksi otetaan erikseen yhdet isot levykiekot, ja toisinaan tunnilla käytetään myös step-lautaa.

Tunti koostuu kuudesta kappaleesta. Jo lämmittelyssä tempo on aika kova, mutta liikkeet ovat koko tunnin ajan yksinkertaisia ja ne oppii helposti. Jo lämmittelykappale nostaa sykettä ja viimeistään kakkoskappaleessa liikkujat ymmärtävät, mihin ovat ryhtyneet. Irvistykset kiristyvät ja juomasta on pakko hörpätä myös kesken kappaleen. Yhden kappaleen aikana tehdään 3-4 eri liikettä ja kierrosten välissä ravistellaan jalkoja ja palautellaan hetki. Missään vaiheessa ei levätä. ”Se on vain puoli tuntia!” muistuttaa Niko. Liikkeet haastavat vartalon suurimmat lihasryhmät, joten lihastärinän lisäksi tunnilla hengästytään ja hikoillaan kunnolla.

GRIT-tunneilla ohjaaja kiertää salissa kannustamassa ja neuvomassa

Jäsentemme kommentteja GRIT STRENGTH -näytetunnista:

Hyvää vaihtelua BODYPUMP-tunnille! Vaatii hieman totuttelua, että löytää tunnille sopivat painot. Mirva

Tuntuu mahdottoman hyvältä. Rankka ja hyvä! Reija

Painojen kanssa tulee aluksi hieman säätämistä, koska ei vielä tiedä, mitä on tulossa ja kuinka paljon. Ensi kerralla saa heti enemmän irti. Puoli tuntia riittää. Johanna

Tekniikkaan kannattaa tällä tunnilla panostaa, sillä asioita tapahtuu nopeasti ja liikkeet tehdään isoilla painoilla. Marko

Tuntui hyvältä, sellaiselta kuin odotinkin. Tällaista lisää! Arttu

Tankoon ladataan kolmasosa oman kehon painosta

GRIT PLYO – maksimoi ponnistusvoimasi

GRIT PLYO -tunnilla harjoitusvälineinä käytetään step-lautoja ja levykiekkoja. Tunnilla nostetaan sykettä isoilla hypyillä ja juoksuilla ja välillä tehdään lihaskuntoliikkeitä kiekoilla. Tunti aloitetaan tuomalla laudat keskelle lattiaa. Lautojen yli hypitään hiukset hulmuten ja sitten taas punnerretaan innostavan musiikin kanssa.

GoGo Cityn vastaanottotyöntekijä Celin testasi GRIT PLYO -tunnin: Tunnilla oli tosi hyvä ryhmähenki. GRIT PLYO oli sen verran rankka, että puoli tuntia on juuri sopiva pituus. Ihana musiikki!

Tunnelmia PLYO-tunnilta

Seuraavat GRIT-näytetunnit lauantaina 23.2. GoGo Parkissa: 13.15 GRIT STRENGHT ja 13.45 GRIT PLYO. Ilmoittaudu vastaanottoon vain toiselle tunnille ja tule kokemaan uudenlainen tapa treenata! GRIT-tunnit lisätään lukujärjestykseen maaliskuussa, seuraa ilmoittelua!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.