5+4 syytä liikkua ulkoilmassa

Suomalainen viettää jopa 90 % elämästään sisätiloissa. Talvinen säätila ei ehkä houkuttelekaan ulos, mutta nyt kesällä on lähes synti jäädä sisälle. Sen sijaan, että ulkona vain makoilisit rannalla tai heiluttaisit lasia terassilla, kannattaa lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja ulkoilun ohessa nauttia päivän liikunta-annos. Tässä muutama hyvä syy treenata välillä ulkona:

1   Sisäilma voi olla liian kuivaa ja lämmintä tai sisältää terveydelle haitallisia pienhiukkasia. Nämä yhdessä voivat väsyttää ja aiheuttaa päänsärkyä. Raitis ulkoilma tuulettaa keuhkot ja virkistää mieltä.
2     Aurinkoisella ilmalla kannattaa vilauttaa ihoa auringolle, sillä auringon valo on D-vitamiinin paras lähde. Liikkuminen ulkona antaa iholle myös kesäisen päivetyksen.
3  Luonnon terapeuttinen vaikutus on todettu useaan otteeseen. Vaihtelevat maisemat ja Suomen kaunis, kesäinen luonto rauhoittaa ja alentaa stressiä.
4   Vaihtelevat säätilat antavat keholle ja mielelle erilaisia ärsykkeitä kuin stabiili sisäilma, mikä edesauttaa myös kunnon kehittymistä.
5    Ulkona liikkuminen edistää tutkimuksen mukaan elämänlaatua. Tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset, jotka viettävät aikaansa ulkona, arvioivat elämänlaatunsa huomattavasti paremmaksi kuin sisätiloissa esimerkiksi TV:n ja tietokoneen edessä istujat.

Puistokahvakuula

GoGo on tänäkin kesänä panostanut myös ulkotuntien tarjontaansa. Tervetuloa liikkumaan! Ulkotuntien ohjaajat esittelevät omat tuntinsa ja antavat vielä muutaman hyvän syyn lisää liikkua ulkona:

Kahvakuulatunti
Park Hämeenpuistossa pe klo 11.30, City terassilla to klo 11.15, Hermia parkkiksella to klo 18.00
Puolen tunnin kahvakuulatunneilla tehdään monipuolisesti koko kehon treeni, jossa hyödynnetään kuulan ominaisuuksia mahdollisimman paljon. Tunnit sopivat aloittelijoista aina kokeneisiin asti, sillä kuulan painon valinnalla ja omalla intensiteetillä kuulatuntia saa muokattua omaan tasoon sopivaksi. Ulkona kuulailu on raittiin ilman lisäksi huikeaa siksi, että kuulaa voi heitellä, eikä sen putoamista parketille tarvitse pelätä. – Teemu Nieminen, kahvakuulatunnin ohjaaja

PuistoTabata
Park ma klo 17.30 – myös ei-jäsenet voivat osallistua 2 euron kertamaksulla
PuistoTabata sopii kaikille! Tämä 30 minuutin intervallitreeni on täydellinen treeni kaikille, jotka kaipaavat haastetta ja erilaista lihasärsykettä koko kropalle, sillä tältä tunnilta lähdet kaikkesi antaneena. Tunnilla tehdään nopeita ja helppoja kokovartoliikkeitä 20 sekunnin ajan, minkä jälkeen pidetään 10 sekunnin tauko. Tämä toistetaan kahdeksan kertaa, ja sen jälkeen ensimmäinen Tabata-kierros on suoritettu. 30 minuutin aikana ehditään tekemään neljä tabata kierrosta. – Tunnin ohjaaja Vuokko Vähätalo

PuistoTabata

Juoksukoulu
Hermia ma klo 17.00, Park ti klo 18.00
Juoksukoulussa tehdään erilaisia juoksutreenejä ja tekniikkaharjoituksia. Tunti sopii kaikenlaisille juoksun harrastajille tai harrastusta vasta aloitteleville maratoonarista peruskuntoilijaan. Se on suunniteltu monipuolistamaan juoksuharjoittelua ja tuomaan lisämaustetta omiin juoksutreeneihin. Yksinään harvemmin tulee harjoiteltua näin monipuolisesti juoksua, kun taas yhdessä ja ohjatusti juokseminen ja harjoittelu antavat hyvää lisätsemppiä. Tunnin vinkeistä ja harjoituksista on helppo poimia omaan käyttöön itselle sopivat harjoitukset. Ulkona juokseminen on parasta, sillä erilaiset säätilat rankkasateesta auringonpaisteeseen antavat lisäkicksit juoksuun. Maastossa ja urheilukentällä juokseminen myös kehittävät jalkapohjien lihaksia eri tavalla kuin juoksumatto sisätiloissa. – Miska Sinisalo, juoksukoulun ohjaaja

Kirkkovenesoutu
torstai klo 17.00 (ilmoittautuminen GoGo Parkin vastaanottoon!)
Kirkkoveneellä soudetaan Takon soutajien johdolla tunnin ajan. Soutaminen on treeninä aika raskas. Suosittelen ottamaan mukaan hanskat, jottei käsiin tulisi rakkoja. Kirkkovenesoutu on ulkona mukavaa, sillä siinä ruskettuu upeasti, kun laittaa pienen topin ja shortsit. On lisäksi ihanaa olla veden äärellä ja keskellä hienoja järvimaisemia. – Tuntia testannut Vuokko Vähätalo

Kuva: Niina Makkonen

Myös useat GoGon kesätapahtumista järjestetään ulkona. Katso tästä GoGon kesän tapahtumakalenteri ja tule mukaan!

Lähteet:
Fit
Keventäjät

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.