Näin opin: Hoover – vatsan litistäjä ja ryhdin ojentaja

 

Hoover on yksi parhaita vatsalihasliikkeitä. Perushoover ei oikeastaan ole liike laisinkaan, vaan asento, jossa pysyminen on itsessään treeni. Hoover harjoittaa erityisesti pinnallisten vatsalihasten alla sijatsevaa poikittaista vatsalihasta. Poikittainen vatsalihas on tärkeä ylävartalon asennon ja ryhdin ylläpitäjä. Jos siis haluat litteän vatsan, keskity erityisesti tällaisiin liikkeisiin!

Hoover ja lankku, jota myös käytetään nimityksenä liikkeestä, antavat ohjeen oikeaoppiseen tekniikkaan: imuroi napa ylös ja pysy suorana kuin lankku. Oma asento kannattaa tarkastaa peilistä. Harjoittele liikkeet polvet maassa -vaihtoehdolla, ja kun asennon pitäminen tuntuu helpolta, nosta polvet ylös ja kokeile vaikeampia hoover-asentoja: onnistutko nostamaan yhden tai jopa kaksi raajaa maasta ja pitämään silti hyvän asennon? GoGon ryhmäliikuntaohjaaja Vuokko Vähätalo toimii hoovermallina ja esittelee GoGon hoover-treenin. Pysy jokaisessa liikkeessä niin kauan kuin jaksat pitää asennon hyvänä. Ota aikaa ja pysy ensi kerralla hieman pidempään.

Hoover-treeni

Perushoover: Pidä kyynärpäät olkapäiden alla ja hartiat alhaalla. Työnnä kyynärpäitä lattiaa vasten, jotta lapaluut eivät törrötä. Nosta napaa ylöspäin äläkä anna selän pudota notkolle. Pidä lantio hartialinjan alapuolella.
Perushooverin rankempi vaihtoehto: Nosta polvet ylös.
Variaatio: Tuo polvi lattiaan ja nosta takaisin suoraksi. Toista vuorotellen kummallakin jalalla ja pidä vartalo muuten paikallaan.
Kylkihoover: Nosta ylempi käsi kohti kattoa ja pidä alempi suoraan olkapään alla välttääksesi olkapääkipua. Pidä lantio paikallaan.
Kylkihooverin rankempi vahtoehto: Pidä polvet ylhäällä ja jalat joko päällekkäin tai perättäin kuten kuvassa.
Haaste: Nosta vielä ylempi jalka ylös. Voit haastaa tasapainoa myös liikuttamalla yläkättä tai tuomalla sen kainalon alle ja nostamalla takaisin ylös.

Supermiehille ja -naisille

Supermiesliikkeen harjoitus: Pysy hooverasennossa, mutta ojenna toinen käsi…
… ja toinen jalka. Harjoittele ensin pysymään asennossa näin.
Supermies: Ojenna vastakkainen käsi ja jalka pitkäksi ja pysy muutama sekunti. Vaihda puolta. Onnittelut, olet super!

+ Haasta

Vuorikiipeilijä: Pidä keskivartalo hallittuna ja hartiat paikallaan. Tuo sitten vuorotellen polvi kohti vastakkaista olkapäätä ja palauta lattiaan. Kun pystyt hallitsemaan liikkeen hitaasti, lisää tempoa ja tunne sykkeen nousevan.

Kuinka kauan pysyt hoover-asennossa? Onko se lempiliikkeesi vai pakollinen paha? Kerro muillekin.

Lue myös:
Näin opin: Leuanvetojen salat
Näin opin: Punnerra ylävartalo vahvaksi

Avainsanat:

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.