Monipuolisen liikkumisen tärkeydestä

Oletko löytänyt urheilulajin, jonka seurassa viihdyt mainiosti ja vieläpä useita tunteja viikossa? Hienoa! – Mutta se ei aivan riitä. Yksipuolinen liikkuminen altistaa rasitusvammoille ja kyllästymiselle eikä kehitä kehoa ja kuntoa monipuolisesti. Jos siis haluat kehittyä ja pitää motivaation korkealla, valitse viikon liikuntapiirakkaasi useita erilaisia lajeja.

Lihaskunnon harjoittaminen on yksi osa monipuolista liikkumista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee liikkumaan viikossa reippaasti vähintään 2 h 30 min tai rasittavasti 1 h 15 min sekä harjoittamaan lihaskuntoa ja liikehallintaa vielä 2 kertaa viikossa. Aloitteleva liikkuja hyötyy jo reippaasta liikkumisesta, kun taas kokeneelle liikkujalle suositellaan myös rasittavampaa liikuntaa. Myös kokeneiden liikkujien on kuitenkin tärkeää pitää huolta peruskunnostaan, joten kovien intervallituntien lisäksi kannattaa harrastaa hieman rauhallisempaakin liikuntaa – jos ei muuten, niin keräämällä liikuntaminuutteja työmatkoista ja portaiden kapuamisesta. Valitse oma tuntisi listasta alta ja kerää viikkokalenteriin erilaisia lajeja. Kaikki ryhmäliikuntatunnit näet GoGon lukujärjestyksestä. Lukujärjestyksen värikoodit kertovat tunnin tasosta ja tyylistä, ja lajikuvaukset voit lukea myös täältä.

Liikkujan tulee muistaa myös kehonhuolto

Reipasta liikkumista:
BODYVIVE, ZUMBA, SH’BAM, MUOKKAUS, SPINNING kestävyys, SPLASH-vesijuoksu, hyötyliikunta.

Raskaampaa liikuntaa kaipaaville:
BODYATTACK, BODYCOMBAT, BODYSTEP, GRIT-tunnit, Tabata, SPINNING intervalli, RPM.

Lihaskunnon ja liikehallinnan kehittäminen:
Pilates, Jooga, BODYPUMP, BODYBALANCE, CXWORX, venyttely, vatsa-selkä, Circuit.

Tiesithän, että uudet Les Mills -ohjelmat ovat juuri alkaneet? Tämä on paras aika kokeilla uusia lajeja ja löytää niistä itselleen sopivimmat. Jokaiselle GoGon tunnille voit osallistua ensikertalaisena kuitenkin milloin vain – muista vain ilmoittaa siitä ohjaajalle, jolloin tämä osaa ottaa huomioon erityisesti ensikertalaisten tarpeet.

Lähteet:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveurheilija

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.