Vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi

 

Hyvinvointi koostuu useasta eri tekijästä ja sen voi jakaa fyysiseen ja mielen hyvinvointiin. Ensin mainittuun vaikuttavat terveelliset elämäntavat, kuten ravitseva ruokavalio ja säännöllinen liikkuminen, ja jälkimmäiseen sekä yksilölliset, sosiaaliset että kulttuuriset tekijät. Terminä hyvinvointi on onnellisuutta laajempi käsite, sillä se kattaa kaiken sen, mikä on yksilölle hyvää elämää.

Hyvinvointiin ja onnellisuuteen voi vaikuttaa pienin ja suurin teoin. Sonia Lyubomirsky (2007) on tutkinut onnellisia ihmisiä ja havainnut heidän ajattelevan ja käyttäytyvän samalla tavoin. GoGon blogi antaa tutkimustulosten (lähde) innoittamana vinkit, joilla parannat omaa hyvinvointiasi.

1. Käytä paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa.

2. Ole kiitollinen kaikesta, mitä sinulla on.

3. Auta työtovereita tai muita tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä.

4. Ole optimistinen tulevaisuuden suhteen. Luota siihen, että elämä muuttuu hyväksi tai jatkuu hyvänä.

5. Nauti elämästä ja nykyhetkestä. Opi rakastamaan myös arkea.

6. Liiku ainakin viikottain tai jopa päivittäin. Muista kuitenkin myös lepopäivien tärkeys. Liikunnan positiivisista vaikutuksista elämään voit lukea lisää esimerkiksi täältä.

7. Ota pitkäjänteisiä elämäntavoitteita ja valitse tärkeimmäksi tavoitteeksesi voida hyvin. Jos aktiivisesti pyrit tavoitettasi kohti, se toteutuu varmasti.

8. Päätä selvitä haasteista. Elämä ei aina ole helppoa ja mukavaa. Stressi, tragediat ja ajoittainen epätoivon tunne ovat luonnollinen osa elämää.

Tule mukaan GoGo Liikuntakeskuksen Hyvinvointipäivään lauantaina 5.10. klo 10-16 GoGo Parkiin Hämeenpuisto 47:ään. Hyvinvointipäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma – ota siis myös ystäväsi mukaan! Ilmoittaudu mukaan täältä.

Anna lukijoille oma suuri tai pieni vinkkisi, jolla hyvinvointi lisääntyy!

Lähteet:
Terveyskirjasto
Hyvinvointi
Hyvinvoinnin psykologia

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.