Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi

 

Monelle suomalaiselle kamppailu liikakilojen kanssa on tuttu riesa. Saman kamppailun on käynyt – ja voittanut – myös GoGon asiakasneuvoja Meri. Meri kertoo oman tarinansa ja kannustaa myös muita taistelussa ylipainoa vastaan. Vinkit sopivat myös liikunnan ilon hetkeksi menettäneille kanssasisarille ja -veljille. Tämän nuoren naisen tarina inspiroi varmasti.

“Minä ja liikunta emme ole aina olleet parhaimpia ystäviä keskenämme. Oikeastaan kesti melkein 20 vuotta elämästäni, ennen kun ymmärsin mistä liikunnasta oikeastaan on kyse ja miksi joku aivan vapaaehtoisesti halusi hikoilla jumppatunneilla tai kuntosalilla tai lähteä vaikkapa väsyneenä ulos lenkille.

Meri ennen
Meri nyt

Olen pienestä asti ollut varsinainen sokerihiiri, ja erilaiset herkut maistuivat lähes päivittäin vielä noin kuusi-seitsemän vuotta sitten. Stressi opiskeluista ja iltatöistä samaan aikaan keräsivät ylioppilasvuotenani painoa ennätyksellisen määrän, ja lopulta en edes halunnut tietää painoani. Liikuntaa en harrastanut käytännössä ollenkaan. Itseänsä oli silti helppo huijata järkytykseltä ja uskotella, että ehkä vaatteet tehdään nykyään vaan “laihoille”. Todellinen herätys tuli katsoessani valokuvaa itsestäni, ja silloin taisi päästä jopa itku. Silloin sanoin ääneen että muutos tulee ja pian. Ja se tuli.

Liityin silloisen työkaverini kanssa kuntosalille ja aloin treenata päättäväisesti. Kävin lähes päivittäin spinning-tunneilla hikoilemassa ja huomasin pian fyysisiä muutoksia itsessäni, paino hujahti alas 10 kg lähes kahdessa-kolmessa kuukaudessa. Sain ryhmäliikunnassa tsemppiä muista liikkujista, ja oli upeaa huomata etten ollutkaan ainoa aloittelija. Erityisesti muistan kuinka mielialani piristyi, jaksaminen lisääntyi ja itsevarmuuteni kasvoi mitä enemmän pääsin liikunnan hyvään oloon käsiksi. Olin hyvällä tapaa hurahtanut tähän oloon – hyvään oloon! Ja sen alkoivat pian muutkin huomata. Myöhemmin minulla on ollut myös oma personal trainer ja tuloksia syntyi entisestään.

Halusin töihin silloiselle kuntosalille, missä treenasin. Minulla oli tarve päästä auttamaan muitakin liikunnan pariin ja tsemppaamaan ja inspiroimaan heitä liikunnanaloituksessa! Olin itse elävä esimerkki siitä, miten liikuntakammoinen on voinut löytää säännöllisen harrastuksen liikunnasta ja jopa nauttia siitä! Jopa niin paljon että halusin tehdä töitä liikunta-alalla. Olen nähnyt läheltä monta asiakkaideni onnistumistarinaa ja hienoja oivaltamisia liikunnan hyödyistä. Minulle liikuntapalveluita myyneenä kaikista parasta on kun asiakas itse oivaltaa että “vitsi olit oikeassa, tämähän on ihan parasta”. Silloin olen onnistunut työssäni.

On ollut aikoja jolloin työ on vienyt minultakin liikunnalta aikaa, ja joudun välillä edelleenkin tsemppaamaan itseäni, jotta pysyn hyvässä rytmissä. Tärkeintä on säännöllisyys: 2-3 kertaa viikossa monipuolista erilaista treeniä riittää ylläpitämään kuntoa. Painoa joudun myös tarkkailemaan, sillä lihon helpost,i jos en keskity säännölliseen terveelliseen syömiseen ja monipuoliseen liikuntaan. Siitä minä en vain voi luopua – liikunta on ihme lääke niin moneen asiaan! Töissäkin jaksaa, kun harrastaa vapaalla liikuntaa. Tämä kannattaa väsyneenäkin – liikunta laittaa energian liikkeelle, niin kliseiseltä kun se kuulostaakin.

Toimin tällä hetkellä GoGo Cityssä asiakasneuvojana ja olen saanut jatkaa työtä tärkeän asian puolesta – me laitamme ihmisiä liikkeelle! Toivon että työssäni voin motivoida ja kannustaa mahdollisimman monta ihmistä löytämään oman tyylinsä ja keinonsa liikkua GoGolla niin, että liikunta olisi elämäntapa ja treenaamaan tuleminen aina nautinto!

Tällä hetkellä olen mukana nettivalmennuksessa, jossa on tarkoitus kiinteytyä kuntosaliharjoittelulla ja syödä terveellisesti ja säännöllisesti. Olen kilpailuhenkinen, ja minulle paras voitto on näyttää itselle miten pystyn saavuttamaan asettamani tavoitteet todeksi. Olen tiputtanut painoa vuosien varrella yli 20 kiloa ja tällä hetkellä koen, että oma luonne on kuoriutunut sieltä kilojen alta esiin ja hyväksyn itseni juuri tällaisena kun olen. Nyt en ole piilossa kilojeni takana. Kaikki on itsestä kiinni. Aseta siis tavoite ja puske sitä kohti, äläkä jumiudu pieniin vastoinkäymisiin. Pidä selkeä mielikuva päässäsi ja kulje sitä kohti päättäväisesti. Tsemppiä jokaisen treeneihin sekä energistä syksyä. Aina saa tulla rohkeasti vetämään hihasta, jos aiheesta haluaa kysellä tai jutella lisää!” Meri

Kiitämme Meriä rohkeasta, avoimesta ja tsemppaavasta kirjoituksesta! Kommentteja voit jättää alle.

Lue motivoivat tarinat myös muista GoGon onnistujista:
Minä tein sen – Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.