Polje itsesi kuntoon Spinningissä

Ehkä se johtuu siitä, että poltat keskimäärin 650 kcal 45min harjoituksen aikana. Tai ehkä se johtuu siitä, että huolimatta lähtökunnostasi saavutat hyvin raskaan tai matalatehoisen treenin vaikuttamalla itse oman harjoituksesi tehoon. Olkoon syynä mikä hyvänsä, miljoonat kuntoilijat ympäri maailmaa ovat rakastuneet SPINNING®iin.

 Harjoitukseen kannustavalla ympäristöllä ja musiikilla joka suorastaan pakottaa jalkasi polkemaan, tunnet itsesi energisemmäksi ja vaikuttavammaksi samalla kun poljet itsellesi vahvemman ja kauniimman vartalon.

GoGon ohjaaja Mikael

Spinning® – Mitä se on?

En ole koskaan aikaisemmin käynyt spinning -tunnilla,mitä on odotettavissa?

Jos olet ensikertalainen, Easy Spinning  tai Spinning Tutuksi (Cityssä aina joka kk:n ensimmäinen lauantai klo 10) on tunti juuri Sinulle!  Tällä tutustumistunnilla opit juuri Sinulle sopivat Spinning® -pyörän säädöt, 5 tunnilla käytettävää ajo-asentoa, oikean polkemistahdin ja – nopeuden sekä paljon, paljon muuta. Ekakertalaisena voit myös osallistua muille spinning -tunneille, kunhan muistat vinkata ohjaajalle että olet ensimmäistä kertaa! Tulethan ajoissa, sillä pyöräpaikat täyttyvät nopeasti. Ennen tunnin alkua voit lämmitellä pyöräillen hyvän musiikin tahdissa ja valmistautua upeaan ja nautinnolliseen liikuntakokemukseen, jota et unohda!

Tuo mukanasi vesipullo ja pyyhe ja muista sammuttaa tunnin ajaksi puhelimen, iPodin ja muut vastaavat elektroniset laitteet. Älä käytä vahvoja hajuvesiä tai hajusteita ennen Spinning® -tuntia, sillä tuoksut vahvistuvat spinningsalin lämmössä ja kuntoilijoiden hikoillessa. Spinning® on ryhmäliikuntaa yksilölle – juuri sinulle!

Pitääkö minun olla huippukunnossa osallistuakseni Spinning® -tunnille? Kaikenikäiset ja –kuntoiset ihmiset voivat nauttia spinning® –tuntien eduista ja hyödyistä. Voit polkea aivan omaan tahtiisi säädellen sekä vastusta että voimaa Spinning® -ohjaajan kannustaen Sinua samalla omaan huippusuoritukseesi. Hämärä sali poistaa tunteen keskinäisestä kilpailusta ja ainoa, joka Sinun tulee tällä tunnilla suorituksessa ylittää, on itsesi!

Kuinka paljon poltan kaloreita ja kuinka pitkälle poljen Spinning® -tunnin aikana? Keskimäärin spinning® –tunnilla palaa 500-700 kaloria ja poljettu matka vastaa noin 32-40km matka-ajoa. Todellinen kulutus ja matka määräytyy oman painosi ja suoritustehosi mukaan.

Mitä minun tulisi syödä ennen Spinning® -tuntia? Välttyäksesi lihaskrampeilta tunnin aikana suosittelemme veden juomista tasaiseen tahtiin jo kaksi tuntia ennen Spinning® -tunnin alkua. Pieni hiilihydraattipitoinen välipala (pala ruisleipää tai banaani) noin 30min ennen tunnin alkua on myös suositeltavaa.

Kasvaako minulle Spinning® -tunnilla massiiviset jalkalihakset? Ei, vaan eräät maailman kauniimmista sääristä kuuluvat juuri pyöräilijöille! Vaikka harrastaisit kiipeilyä tai olisit pitkänmatkan juoksija, Spinning® on erinomainen harjoitusmuoto kasvattamaan lihasvoimaa sekä polttamaan rasvaa. Eli Spinning®in avulla saat linjakkaat sääret, poltat rasvaa sekä kiihdytät aineenvaihduntaa.

Miten istun pyörän satulassa mukavasti? Jos pyöräily on Sinulle uusi laji, kestää muutaman tunnin ennen kuin kehosi tottuu pyöräilyasentoon ja satulaan. Pehmustetut pyöräilyshortsit sekä istuinpäälliset lisäävät mukavutta satulassa istumiseen. Voit myös polkiessasi liukua kohti satulan takaosaa, jossa istuminen on miellyttävämpää.

Minkälaiset kengät minulla tulee olla? Jäykkäpohjaiset pyöräilykengät mahdollistavat voimakkaamman poljinvoiman. Pyöräilykenkien käyttö tuo vakautta polkemiseen ja edistää harjoituksen tehokkuutta, mutta voit aivan hyvin käyttää omia urheilukenkiäsi, kunhan varmistat että nauhat on hyvin sidottu kiinni. Spinning® -pyörien polkimet on varustettu SPD-kiinnikkeillä. Pyöräilykenkien hankkiminen kannattaa, sillä ne tekevät treenistä tehokkaamman ja miellyttävämmän. Etenkin jos käyt tunneilla viikoittain.

Minkälaiset asetukset pyörässä tulee olla? Aseta pyörän satula siten, että polkimen ollessa ala-asennossa polvesi on hieman koukussa. Satula on oikealla etäisyydellä etutangosta silloin kun käsivartesi ovat luonnollisesti ojentuneina ja kyynärpäät rentoina. Jos olet vasta-alkaja tai sinulla on selkävaivoja, aseta ohjaustanko hieman satulaa korkeammalle. Kun olet kokeneempi pyöräilijä, voit laskea ohjaustankoa alemmas. Ennen kaikkea, tunne istuvasi pyörän päällä mukavassa asennossa!

Valmis elämäsi pyöräilyyn?

Väljät, hyvin hengittävät treenivaatteet, vesipullo, pyyhe ja seikkailumieli ovat ainoita, joita tarvitset aloittamiseen.

Olkoon tuntisi Intervalli, Voima, Easy, Kestävyys tai RPM, GoGolta löytyy aina oikea  SPINNING® -tunti sinulle! Tunnit on merkitty lukujärjestyksiin keltaisella värillä.

Pyöräily asennosta:

  • Selkä on pyöristyneenä eteenpäin, napaa painetaan kohti selkärankaa.
  • Ote tangosta on tukeva mutta EI puristava
  • Niska ja pää ovat vartalon jatkeena, katse suoraan eteenpäin.
  • Pidä paino jalkojen päällä, kuitenkin keskivartalon korsetti tiukkana. 
  • Kyynärpäät aavistuksen koukussa, rintakehä avonainen ja hartiat rentona.

GoGon tarjoamat Spinning tunnit:

RPM50 (punainen) on Les Millsin kehittämä 50 minuutin sisäpyöräilytreeni mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Tunti koostuu vaihtelevasta maastosta; on mäkistä maastoa, tasamaata, vuoristoa, sekä etäisyys- ja aika-ajoja. Tällä tunnilla ylität varmasti itsesi, koska musiikki suorastaan tempaa sinut mukaansa! Samanlailla kuin muilla Les Mills -tunneilla tässäkin ohjelma vaihtuu kolmen kuukauden välein. GoGolla on myös RPM30 -tunti, jossa ehditään polkemaan viisi ensimmäistä kappaletta!

Spinning® (vihreä) Hauska ja turvallinen kunto-ohjelma, sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Tehdään kokonaan istuen. Pyörää poljetaan kevyesti nautiskellen.

Spinning® (sininen) on peruskestävyysharjoitus tasaisella rasituksella noin 65-75 % maksimitehosta. Sopii erityisen hyvin peruskunnon kohotukseen, kiinteytykseen ja painonpudotukseen.

Spinning® (punainen) on intervallitreeni, jossa nostetaan ja lasketaan sykettä. Tunti koostuu vaihtelevista mäki- ja tasamaa intervalliharjoituksista palautusjaksoin. Tunnilla syke  65-92 % maksimitehosta.

Spinning® Tabata (syksyn ja kevään lukkarissa) on HIIT (High Intensity Interval Training) tunti, jossa alkuverryttelyn jälkeen tehdään noin neljä Tabata kierrosta. Yksi Tabata kierros tarkoittaa kahdeksaa 20 sekunnin spurttia. Näiden välissä on vain 10 sekunnin tauko! Tabataharjoittelun tarkoituksena on kehittää maksimaalista hapenottokykyä korkealla anaerobisella tasolla.

Musclespin terassilla on koko kropan yhdistelmätreeni. Aerobinen osuus tehdään spinning-pyörillä ja lihaskunto osuus Cityn MuscleBeachillä (terassilla).

Mitä sinä pidät GoGon spinning-tunneista, tai GoGo Parkin upouusista pyöristä?

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.