Lajiesittely: BODYJAM – vapauta sisäinen tanssijasi

 

LesMills-konseptin BODYJAM on 55 minuutin pituinen tanssillinen tunti, jossa tehdään erilaisia ja erityylisiä tanssisarjoja menevän musiikin tahtiin. Tunti alkaa lämmittelyllä. Tätä seuraavat uusien liikkeiden harjoitteluosuudet, jotka huipentuvat kokonaisen koreografian tanssimiseen. Tunnin viimeisessä kappaleessa, “groove downissa”, jäähdytellään ja venytellään.

Mirka Niininen

BODYJAM-tuntia vuodesta 2005 asti GoGolla ohjanut ja itse koko ikänsä tanssinut Mirka Niininen suosittelee lajia “ihmisille, jotka elävät musiikista. Ei tarvitse olla tanssitaustaa missään  nimessä.” Mirkan mukaan tunnilla parasta on fiilis ja koreografia, joka on täysin sovitettu musiikkiin. Sen lisäksi, että BODYJAM-tunnilla saa irrotella loistavan musiikin tahtiin, kehittää tunti kehonhallintaa ja koordinaatiokykyä sekä parantaa kuntoa ja polttaa kaloreita.

Katso tästä videosta BODYJAMin tunnelmaa.

BODYJAMin rinnalle on noussut myös LesMills-perheen uudempi tulokas SH’BAM. Siinä missä SH’BAM-tunti kestää 45 minuuttia, ja sen jokaisessa kappaleessa on erilainen tyyli ja erilaiset liikkeet, kestää BODYJAM kokonaisen tunnin, ja sen aikana harjoitellaan useasta liikkeestä koostuvia, pidempiä koreografioita. Lisää SH’BAM-tunnista voi lukea täältä. BODYJAMissa tanssityylit vaihtelevat Mirkan mukaan salsasta hiphopiin ja klubeista jazz-salille. “Sekä old school että new school.” Siis: viikon alussa, keskellä viikkoa tai viikonloppuna – BODYJAM vie tanssijansa hikisille tanssisaleille ja klubeille unohtamaan arjen ja keskittymään hetkeen ja liikkumiseen.

BODYJAM ei ole vain treeni, se on myös tunne. Mirkan sanoin: “Aina, kun liikunta tai elämä rupeaa tökkimään, BODYJAM pelastaa päivän!”

Parhaiten lajia pystyvät kuvailemaan tietysti itse kävijät. Tässä muutamia mielipiteitä BODYJAM-tunnista. Mitä mieltä olet itse?

Bodyjam on laji joka vie mennessään. Rankkuudesta voin sanoa, että ainakin minulla on ollut keskisyke noin 140. Jalat joutuvat koetukselle, mutteivat niin paljon kuin esim. Compatissa. Suosittelen lämpimästi, kannattaa kokeilla. Askeleita ei ole vaikea oppia, ne omaksuu tosi nopeasti. (Lähde)

Olen juossut BodyJamissa jo useita kertoja, ja mä tykkään! Kuviot eivät ole mahdottomia, ja kun tunnilla korostetaan sitä, että jokaisella on oma tyyli, ei suorituspaineita tule. Tunneilla on oikeasti tosi hauskaa, ja joka kerta osaa paremmin! BodyJam on siis tosi hauska tunti, kannattaa kokeilla. Minusta se sopii myös sellaisille, jotka eivät ole aiemmin käyneet tanssillisilla tunneilla (kuten allekirjoittanut), vaan aloittelijatkin pääsevät mukaan. (Lähde)

 

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.