Näin opin: käsilläseisonta – hauskaa tehotreeniä

GoGon ohjaajat Varpu ja Joona harjoittelevat käsilläseisontaa

Käsilläseisonta ei ole vain voimistelijoille tai muille sirkustaiteilijoille, vaan se on jokaiselle joka vain tahtoo sisulla oppia vaativan liikkeen joka edistää koko kehon hallintaa. Erityisesti ylävartalo saa kovan treenin, mutta pysyäksesi pystyssä on koko kropan tehtävä töitä ja vatsalihasten sekä pakaroiden jännittäminen saa sinut varmasti pysymään pystyssä pidempään. Monet vannovat myös varpaiden asennon perään, sillä jännittäessäsi varpaat kohti kattoa pysyt paremmalla todennäköisyydellä tiukkana koko pituudelta! Vau, eli ei kun harjoittelemaan.

Valmistavat harjoitteet:

1. Vahvista keskivartaloa (CXWORX ja Vatsa-selkä -tunnit sekä hoover-liike ovat täydellisiä tähän tarkoitukseen. Varmistat siis, että pystyt jännittämään koko keskivartosi tiukaksi paketiksi pysyäksesi pystyssä.

2. Vahvista ylävartaloa (Tee voimaharjoitteita salilla, punnerra ja vedä leukoja.)

3. Lämmittele (Pyörittele myös ranteita ja olkapäitä.)

Ota huomioon asennossa:

 4. Pidä kädet suorina (Tyypillinen virhe on antaa käsien päästä koukkuun, jolloin tarvitsen todella paljon voimaa estääksesi lattialle lahoamisen. Huomioi, että yliojentuville käsille ei suositella käsilläseisontaa ennenkuin käsivarsissa on tarpeeksi voimaa pitää kädet inasen koukussa.)

5. Sormet leveinä (Käsilläseisonnassa ilman seinää tai kaveria tarvitset tukea sormiltasi. Levitä siis sormet leveälle, jolloin myös paine ranteessa pienenee.

6. Kädet hartianleveydellä

7. Katse joko käsien väliin lattiaan tai suoraan eteenpäin korvat käsivarsien vieressä. (Tasapaino pysyy paremmin kun saat kiintopisteen lattiasta, mutta jos se aiheuttaa niskalle turhaa jännitystä tai päästää selän notkolle, suorista pää ehdottomasti käsien väliin.)

8. Jännitä jalat yhteen ja vatsa piukaksi (Jos jalat karkaavat erilleen, paino siirtyy nopeasti sivulle ja menetät hallinnan, eli kaadut. Tästä syystä monet osoittavat varpaita myöten kattoon, jolloin automaattisesti jalatkin jännittyvät yhteen. Vatsa pitää pitää tiukkana, jottei selkä karkaisi notkolle. Vatsa ja selkä siis mahdollisimman pitkinä ja suorina.)

Asentoon päästäksesi:

9. Kokeile kiivetä jalat yös seinää vasten (Samalla vahvistat kaikkia käsilläseisontaan tarvittavia lihaksia! )

  • Pidä kädet kaukana seinästä, ettet vahingossa kaadu suoran linjan yli

10. Potkaise itsesi suoraksi seinää vasten (Harjoittele tätä niin kauan kunnes luotat itseesi tarpeeksi kokeillaksesi käsilläseisontaa ilman tukea tai kaverin kanssa. Seinän avulla voit harjoitella myös irrottamaan yhden jalan seinästä kerrallaan.)

Jos kaadut, kaadu hallitusti

Kaikki kaatuvat joskus, mutta yksi elämän suurimpia iloja on palata takaisin omille jaloilleen, tai tässä tapauksessa käsilleen! Suosittelemme kuitenkin maton tai muun pehmeän alustan hyödyntämistä käsilläseisonnan harjoitteluvaiheessa.

11. Kun kaadut sivulle, yritä tehdä puolikas kärrynpyörä, eli jalat vaan yksi kerrallaan maahan.

12. Kun kaadut eteenpäin, eikä sormien tuki enää riitä, tee kuperkeikka. Pehmennä laskua punnertamalla alas käsivoimin mahdollisimman pitkään, ennen kuin tökkäät leuan lähelle rintaa ja pyöristät selän niin pyöreäksi kuin saat ja kippurassa pyörähdät tyylikkäästi takaisin jaloillesi.

Nyt voit seistä ilman tukea, usko itseesi, ja myöhemmin voitkin harjoitella käsilläkävelyä! 😉

 

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.