Miten saavuttaa tavoite liikunnan kanssa?

 

 

Salit ovat jälleen täynnä ihmisiä, hyvää henkeä ja hikeä. Mikä on sinun tavoitteesi liikunnan kanssa? Voi onko sinulla sellaista?

Kun liikunnasta haluaa selkeitä fyysisiä tuloksia aikaiseksi on tavoiteet hyvä selkeyttää ja tehdä mahdollisimman helposti noudatettavaksi rutiiniksi omaan arkeen. Jos taas elämä on muutoin täynnä tavoitteita voi olla parempi, että pitää liikunnan vain hyvää oloa edistävä asiana elämässä ilman tavoitteiden mahdollista painetta. On hyvä punnita mikä on itselle ensisijaisen tärkeää tällä hetkellä ja miten saada liikunnasta sellainen asia joka ennen kaikkea kasvattaa hyvää oloa.

Tavoitteita on niin monta kuin on treenaajaakin. Hyviä syitä liikkua on satoja ja kun lähdemme liikkeelle saamme yleensä automaattisesti lisää hyvää oloa ja energiaa omaan elämään.

Oletko miettinyt mitä juuri nyt tavoittelet liikunnalla?

Erilainen treenaminen tuottaa erilaista tulosta ja treeniin käytetystä ajasta saa enemmän irti kun sen on suunnitellut etukäteen. GoGo kannustaa sinua kokeilemaan uusia muotoja treenata. Mikäli treenaat nyt samalla treeniohjelmalla kuin viime syksynä voi olla aika päivittää saliohjelma tai kokeilla ryhmäliikunnasta itselle uusia lajeja.

Säännöllisyys, monipuolisuus ja vaihtelevuus ovat kolme tärkeää asiaa kun mietitään miten saada liikunnasta tuloksia. Treeniohjelmat on hyvä päivittää uusiin viimeistään 6 kuukauden kuluttua ohjelman aloituksesta. Keho tottuu samaan ärsykkeeseen nopeasti ja kehittyäkseen se kaipaa vaihtelua ja monipuolisuutta.

 

Näin onnistut tavoitteessasi:

  1. Mieti, mikä on tavoitteesi ja millä aikavälillä haluat se saavuttaa.
  2. Pilko isompi tavoite pieniin osiin. Esimerkiksi, mitä tarkoittaa vuoden mittainen tavoite kuukausi ja viikko kerrallaan.
  3. Suunnittele milloin pääset harjoitteleman ja laita aikataulu ylös omaan kalenteriin. Tee lähteminen salille mahdollisimman helpoksi esim. treenivaatteet mukaan töihin tai kouluun, niin kotisohva ei houkuta välissä.
  4. Ota ammattilainen avuksesi. Tavoiteen saavuttaa helpommin, kun matka siihen on selkeä. Personal Trainerin kanssa varmistut siitä, että treenaat itsellesi sopivalla tavalla kohti tavoitettasi.
  5. Etene päivä ja viikko kerrallaan tehden niitä hyviä valintoja jotka tiedät olevan itsellesi hyväksi.
  6. Kannusta lähipiiri mukaan projektiin. Tavoite on aina helpompi saavutaa kun perhe tai ystävät tukevat sitä. On tutkittu, että ihmiset jotka treenaavat ystävänsä kanssa yhdessä saavuttavat tavoitteensa 80% suuremmalla todennäköisyydellä kuin henkilöt jotka treenvat yksin. Mikäli perheesi tai ystäväsi ei vielä käy GoGolla, kysy GoGon asiakasneuvojilta mahdollisuutta päästä tutustumaan veloituksetta GoGo Liikuntakeskuksien palveluihin. Energisempi ympäristö tekee sinustakin energisemmän.
  7. Palkitse itsesi onnistumisista. Opettele kannustamaan itseäsi ja iloitsemaan niistä asioista joista onnistut treeneissäsi.
  8. Nauti matkasta! Tavoite on suunta mitä kohti kulkea samalla kun nauttii elämästä parhaansa mukaan päivittän.

Blogin puolesta hyvää treeniviikkoa kaikille ja tsemppiä omien tavoitteiden kanssa!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.