Minä tein sen! Eroon raskauden kerryttämistä kiloista

Tällä kertaa ”Minä tein sen” -juttusarjassamme Jenna kertoo kokemuksistaan taistelusta raskauskiloja vastaan. 20 kg pudottaminen vauvan syntymän jälkeen ei ehkä ole helppoa tai mukavaa, mutta silti se kannattaa. Anna Jennan kokemusten tsempata sinuakin kohti tavoitteitasi! Kiitos Jenna jakamisesta ja onneksi olkoon lapsen syntymän johdosta sekä tavoitteesi saavuttamisesta!

Jenna:

Vuoden vaihteessa on hyvä hetki summata asioita, joita edellinen vuosi on tuonut tulleessaan ja vienyt mennessään.

Esikoispoikamme Benjamin syntyi viime huhtikuussa. Alkuvuodesta olinkin ehtinyt, raskautta hyvänä tekosyynä käyttäen, kerätä huomattavan määrän vararavintoa. Asiaa ei helpottanut olleenkaan yösyöttöjen yhteydessä tapahtuva yösyöminen. Kesäkuun lopulla, pojan ollessa 2kk ikäinen, olin saanut kerättyä itseeni 20kg ylimääräistä ”raskauskiloa”. Nimenantojuhlien kuvat olivat shokki. Miljoona tekosyytä painolle, sen pudottamiselle ja kaikelle kyllä löytyi, mutta toimintaa ei näkynyt nimeksikään.

Tie painonpudotukseen ja terveelliseen elämäntapaan on ollut kivinen. Aluksi kroppa oli niin huonossa kunnossa, että kauppareissutkin tuntuivat uuvuttavilta. Ensimmäinen urheilullinen edistysaskel oli kun tämä mamma talsi lenkillä Pispalan portaita poika kantorepussa. Seuraava askel oli salikortti. Salille ja jumppaan lähteminen oli suuri taistelu. Muistan ensimmäisen spinning-tuntini. Pelonsekaisin tuntein kuljin Cityn spinning saliin. Paluuta ei ollut.. Olin aivan varma etten selviäisi tuntia loppuun, toisin kuitenkin kävi. Tunnin jälkeen olo oli huumaava! Seuraavaksi huomasinkin olevani jo 90minuutin spindessä. Olin aivan koukussa. (Ja olen edelleenkin!)

Babymuokkaus on kuulunut minun ja Benjaminin arkeen parhaimmillaan kaksi kertaa viikossa. On ihanaa liikkua lapsen kanssa yhdessä ja tavata samalla muita äitejä. Babymuokkaus onkin pehmeä aloitus liikuntaan raskauden jälkeen.

Oikeastaan vasta viimeisen kuukauden aikana olen oivaltanut sen todellisen liikunnan riemun. Aluksi liikkuminen ja terveellisesti syöminen tuntui vastenmieliseltä ja inhottavaltakin. Tuntui että se olisi lapselta pois jos äiti on jumpalla, nykyisin ajattelen toisin. On lapsen edunmukaista että äiti jaksaa leikkiä ja toimia arjessa. Treenaamisen avulla olen säästynyt turhilta niska-hartia seudun säryiltä.

Nykyisin, lähtötilanteesta kuusikuukautta myöhemmin, tämä aamu-uninen mamma herää klo 5.30 treenaamaan ja mies jää pojan kanssa nukkumaan. Välillä Benjamin poikkeaa lapsiparkkiin, kun minä pyörähdän jumpalla. Arki sujuu paljon virkeämmissä merkeissä ja peilistä katsoo energisempi äiti, jolla ei ole enää kannettavanaan yhtään ainutta ”raskauskiloa”. Seuraavat haasteet luo varmasti kehonkoostumusmittaus, jonka tulokset varmasti luovat lisämotivaatiota treeneihin. Jos tunnistat itsesi selittelemässä ja kertomassa ”miksi ei pysty”, haasta itsesi. Se kannattaa!

Aikaisempia Minä tein sen! -juttuja:
Minä tein sen: Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa
Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi
Minä tein sen! Liikuntakielteisyydestä teholiikkujaksi
Minä tein sen! Uskomattomia tuoksia kuntosalilla

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.