Syvemmälle BODYCOMBATiin ― Karon ja Helin kokemuksia

Heipä hei ystävät! Pieni esittely lienee alussa paikallaan. Me olemme GoGo:n ohjaajat Karo ja Heli ja kerromme teille taisteluntäyteisestä viikonlopusta, jonka vietimme Helsingissä Forever Herttoniemessä 17.-19.10.2014.

IMG_2799Kyse on siis Les Mills BODYCOMBAT:in Advanced Training Module-, eli ATM-koulutuksesta. Koulutus on tarkoitettu niille ohjaajille, joilla on jo lisenssi BODYCOMBAT:iin ja jotka haluavat syventää osaamistaan lajin parissa sekä kehittää omaa ohjaajapersoonaansa. Joillekin teistä lukijoista saattaa nyt herätä kysymys että ”Mikä ihmeen BODYCOMBAT?” No, se on Les Millsin taistelulajeihin pohjautuva ryhmäliikuntatunti. Tunnin mittaisen matkan aikana tulet tutustumaan moniin eri taistelulajeihin, kuten karateen, tae kwon doon ja nyrkkeilyyn, ja samalla kehität aerobista kuntoasi, lihaskestävyyttäsi sekä jopa itseluottamustasi! Mitään lajitaustaa et tarvitse ja kaikki ovat tervetulleita haastamaan itsensä. Rohkeasti kokeilemaan!

Torstaina jumppiemme jälkeen starttasimme auton jännitys vatsanpohjassa velloen ja lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä. Kumpikaan ei oikein osannut odottaa, mitä tuleman pitää, mutta siitä olimme varmoja, että viikonlopusta tulisi rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin. Perillä Helsingissä olimme puolenyön aikaan, ja koska koulutus alkaisi seuraavana päivänä 10.00, oli tässä vaiheessa aika painaa päätä tyynyyn.

Perjantaipäivä alkoi muuhun koulutusporukkaan tutustumalla, jonka jälkeen meidät heitettiin saman tien ensimmäiseen tulikokeeseen, kun ohjausharjoitukset alkoivat. Heli sai kunnian avata taistelut, sillä hän ohjasi kappaleen kaksi eli Combat 1:n, joka sisältää ohjelmassa 61 kung fua sekä tae kwon doa. BODYCOMBAT:in , kuten muidenkin Les Mills-lajien koreografia, uudistuu neljä kertaa vuodessa. Karolle taasen osui ensimmäiselle päivälle kappale 8 eli tunnin aerobisen osuuden päättävä nyrkkeilypläjäys Power Training 3. Kokonaisuudessaan jokainen osallistuja ohjasi viikonlopun aikana kuusi kertaa, kahdesti päivässä. Aamupäivän vedot kuvattiin, kun taas iltapäivällä saimme ainoastaan suullisen palautteen kouluttajaltamme.

IMG_2808Päivä jatkui luennoilla sekä intensiivisellä tekniikkaosuudella, jonka aikana sukelsimme syvälle BODYCOMBAT:issa esiintyvien taistelulajien syövereihin ja teimme näille lajeille ominaisia tekniikkadrillejä. Harjoituksen tarkoituksena oli löytää selkeitä eroja eri lajien välillä sekä hyödyntää näitä omassa ohjauksessa. Esimerkiksi nyrkkeilyosuudessa pääsimme jopa mätkimään toisiamme oikeasti oikein kunnolla. BODYCOMBAT-tunnilla emme kuitenkaan ota kontaktia kaveriin, vaan kyse on varjonyrkkeilystä. 😉 Toisten ohjausharjoitusten jälkeen oli aika päättää ensimmäinen päivä sekä lähteä majapaikkaan palautumaan ja miettimään seuraavan päivän haasteita uusi ohjausbiisi kourassa. Mittaa päivälle tuli yli kahdeksan tuntia, huh! Ja lauantaipäivä alkoikin jo kello 8…

IMG_2796Lauantaina ja sunnuntaina emme keskittyneet niin vahvasti tekniikan hiomiseen vaan pääpaino oli oman ohjauspersoonan kehittämisessä. Kuten tekniikankin kanssa, menimme todella syvälle ohjaamisen maailmaan ja itsekseen täytyi todella miettiä, mitä aikoo sanoa, milloin sen sanoo ja miten sen sanoo. Nämä olivat henkisesti kaikista raskaimpia asioita koulutuksessa. Henkisen paineen lisäksi lauantaiaamupäivä oli myös fyysisesti koulutuksen raskain, sillä taistelimme melkein neljä tuntia putkeen. Voimme kertoa, että lounas maistui aika hyvältä tämän maratonin jälkeen. 😀

Lopulta koitti sunnuntai-iltapäivä ja koulutuksen päättyminen. Saimme kuulla omista vahvuuksista ja kehittämisalueista ohjaajina sekä miten olimme kehittyneet viikonlopun aikana. Me molemmat saimme kiitosta teknisestä osaamisesta sekä nopeasta omaksumiskyvystä, kun taas molemmille kerrottiin, että koko ajan ei tarvitse kovistella vaan välillä voi olla myös ”nice guy” ja ”nice girl”. 🙂 Voitte siis odottaa tunneillamme tulevaisuudessa enemmän vaihtelua tunnelmassa (Heli olisi halunnut kirjoittaa ”mielialoissa” :D).

Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana kertyi koulutustunteja 24 eli noin 8 tuntia päivässä. Välillä väsytti, nälätti, suututti ja riemastutti, mutta huippuporukka piti huolen siitä, että periksi ei annettu. Koulutus oli huikean opettavainen ja mahtava kokemus ja taas huomasimme sen, että tässä työssä ei voi koskaan olla valmis vaan aina on opittavaa ja osa-alueita, joilla voi kehittyä paremmaksi ja paremmaksi.

Kuten me BODYCOMBAT:issa tykkäämme sanoa, Keep it real and stay with the fight!

Karo ja Heli

IMG_2824

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.