Taidetta tangolla

GoGolla treenaava Henriikka Roo on tankotanssin Suomen mestari jo useammalta vuodelta sekä Pohjois-Euroopan mestari vuodelta 2012 ja EM-kutonen 2013. Henriikka liittyi GoGolle, kun kaipasi lajinsa tueksi muun muassa rauhallisempia kehonhuolto-tunteja. Tässä jutussa Henriikka kertoo miten GoGon tarjonta palvelee tankotanssin mestaria!
IMG_9672

Heippa,  olen Henriikka Roo tankotanssin Suomen mestari ja toisaalta myös lopputyötäni kirjoittava tekniikan kandidaatti Tampereen teknillisessä yliopistossa. Olen ollut Gogo:n jäsenenä nyt noin puolitoista vuotta.

Tankotanssi on siis päälajini ja  olen treenannut sitä runsaat 6 vuotta. Aikaisempi lajitaustani on 13 vuotta klassista balettia ja jazzia sekä muita ns. normaaleja ”lattiatansseja”. Tankotanssia kokeillessani koukutuin lajiiin heti ekasta kerrasta, koska se tarjosi valtavan määrän uusia liikkeitä ja haastavia temppuja opeteltavaksi. Tuolloin vuonna 2008 kun aloitin lajin ei Suomessakaan ollut vielä paljon harrastajia eikä montaakaan tankotanssikoulua. Tankotanssin tyyli nähtiin tuolloin vielä lähes aina seksikkäänä ja lajia saatettiin sekoittaa strippaukseen . Itse näin kuitenkin alusta asti että tankotanssia voi esittää yhtä monella tyylillä kuin lattiatanssejakin.  Aluksi teinkin vain hyvin  balettityylisiä ”salonkikelpoisia”esityksiä karistaakseni  mielikuvat  stripteasesta.

Oma lajini vaatii keholta monenlaisia ominaisuuksia kuten voimaa, kestävyyttä, notkeutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Toisaalta myös taiteellisia ominaisuuksia kuten musikaalisuutta ja ilmaisukykyä tarvitaan varsinkin kilpauralla. GoGolle hakeuduin, kun huomasin että vuosien kova tankotanssitreeni kuormitti kropan tiettyjä lihaksia liikaakin ja palautumiselle tärkeää kevyempää liikuntaa ei juuri tullut omin päin harrastettua. Tangolla päädyin helposti myös toistamaan vaikeimpai liikkeitä vain paremmalla puolella, eli treeni jäi herkästi toispuoleiseksi.terassi

Kun aikanaan vertailin Tampereen liikuntakeskusten tarjontaa GoGo erottui monipuolisimmalla ja runsaalla lukujärjestyksellään. Minulla on välillä tosi kiireiset ja vaihtelevat aikataulut. Illat saattavat olla täynnä omia tankotanssin opetustunteja Studio Movella, joten on kätevää päästä omiin treeneihin aamulla tai alkuillasta. Asun keskustassa mutta välillä liikun opiskelujen vuoksi myös Hervantaan joten kaikki 3 GoGota ovat olleet käytössäni.

Käyn säännöllisesti BodyBalancessa hakemassa liikkuvuutta ja palauttelemassa lihaksia. Tuntikuvauksen mukaan tunti sopii aloittelijasta ammattilaiseen ja se pitää kyllä hyvin paikkansa. Saan esim hyvää haastetta tasapainolle. Lihasten palautumiseen ja rentoutumiseen pidän myös tanssillisista tunneista kuten BodyJam.

Omassa lajissani tangolla ei voi tehdä kovin pitkäkestoista aerobista treeniä, koska kunnolla hikoillessa iho ja tanko muuttuvat vaarallisen liukkaiksi eikä temppuilu enää onnistu. Välillä onkin päästävä kunnolla hikoilemaan ja hengästymään ja tähän tykkään eniten BodyCombat-tunneista! Tykkään myös tunnin taistelulajiteemasta. Minulla onkin yksi taisteluaiheinen tankotanssinumero ja aina combat tunneilla tekisi mieli päivittää siitä uusi versio.

Tämän hetken lempparini on kuitenkin GRIT STRENGHT. Todella tehokas voimatreeni. Ihanaa kun jo puolessa tunnissa tulee olo että on antanut kaikkensa ja treenannut voimaa uusia tankotemppuja varten. Muut GRIT tunnit ovat vielä testaamatta. Odotan myös innolla, koska ehdin testamaataan uutta foam roller kehonhuoltotuntia.

Tässä vielä YouTube-video Henriikan upeasta suorituksesta!

Kiitos Henriikka!

Jos sinäkin kilpailet lajin huipulla ja treenaat GoGolla, ota yhteyttä osoitteeseen blogi@gogo.fi, sillä kuulisimme mielellämme lisää!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.