Miksi käyttää salipyyhettä!?

DSCN9002Oletko ikinä istunut kuntosalilla laitteeseen valmiina aloittamaan treeniäsi, mutta istuttuasi huomaat, että laite on litimärkä edellisen käyttäjän hiestä? Yääh – ei mukava kokemus ja tästä syystä kaikkien tulisi käyttää salipyyhettä. Kuntosalilaitteita ja –välineitä käyttää päivittäin kymmeniä tai satoja ihmisiä, joten bakteeritkin leviävät helposti, jos siihen ei kiinnitetä huomiota. Jokaisen, joka käyttää kuntosalin ”yhteisiä” laitteita, tulisi käyttää myös salipyyhettä välttääkseen bakteerien leviämistä.

Salipyyhkeen käyttö kuuluu salietikettiin

Hyviin käytöstapoihin kuuluu tiettyjen puhumattomien sääntöjen noudattaminen kuntosalilla. Kuntosalilaite tulee aina jättää käyttövalmiiksi seuraavaa käyttäjää varten, eli painot nostetaan laitteesta pois, oma hiki pyyhitään laitteesta pois ja laite puhdistetaan sen ollessa tarpeen. Laite onkin paras suojata omalla salipyyhkeellä. Näin seuraavan käyttäjän on miellyttävää aloittaa oma harjoittelunsa. Ryhmäliikuntatunneilla pyyhettä käytetään suojaamaan jumppamattoa esimerkiksi lihaskuntoharjoittelun ja venytysten aikana. Lisäksi esimerkiksi BODYATTACK-tunneilla tehdään nopeita suunnanmuutoksia ja liikkeitä, joten on tärkeää, ettei kukaan liukastu tunnilla hikilätäkköön. 🙂

DSCN9003peilistä

Pyyhettä käytetään oman kehon ja kasvojen hien pyyhkimiseen, ettei niitä jouduta pyyhkimään salitreenin jäljiltä ”likaisilla” käsillä. Kädet ovat jatkuvasti kosketuksessa kaikkien käyttämiin välineisiin salilla, joten juuri käsien kautta pöpöt tarttuvat ja leviävät. Vältä siis hien pyyhkimistä likaisilla käsillä. Voikin olla hyvä idea pitää kahta pyyhettä mukana salilla: toinen suojaamaan laitetta omalta hieltä ja toinen esimerkiksi kasvojen pyyhkimiseen. Muista myös pestä hikinen salipyyhe jokaisen käytön jälkeen, jotta siitä on hyötyä.

Salilta löytyy  myös suihkupulloja ja paperia, joilla voidaan laite pyyhkiä käytön jälkeen. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa laite pyyhkäistä myös ennen omaa käyttöä. Kuntosali puhdistetaan täysin laitteita myöden tasaisin aikavälein, mutta kukin voi omalla toiminnalla vähentää huomattavasti bakteerien leviämistä.

DSCN9005

DSCN9001
Pyyhe mukana, hyvä meininki!
"Muistathan käyttää salipyyhettä!"
”Muistathan käyttää salipyyhettä!”

Ensi kerraksi ota oma pyyhe mukaan tai nappaa GoGo-pyyhe vastaanotosta mukaan vitosella (5e). Tehdään salilla treenaamisesta toisillemme mukavampaa ja hygieenisempää. Näin pysymme kaikki terveempänä ja pääsemme nauttimaan treenaamisesta mahdollisimman usein!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.