Liikunnan vihaajasta teräskuntoiseksi ryhmäliikuntaohjaajaksi

Ines Rautavuori, 32, on tuttu kasvo GoGolla; viettäähän hän käytännössä kaiken ajan GoGolla ryhmäliikuntatunteja ohjaten. Ines on työskennellyt GoGo:lla tammikuussa 2016 jo neljä vuotta, kuinka Ines sitten aikoinaan päätyi GoGo:lle ja missä kohtaa liikunta ei ollut enää vastenmielistä?

Ineksen tarina

Ines GoGoInes liittyi GoGo:n jäseneksi vuonna 2004 kaverinsa lähes tulkoon pakottamana. Aluksi Ines kävi ainoastaan spinningissä ja BODYPUMPissa, koska kaikki ryhmäliikuntatunnit mitkä vaativat koordinaatiokykyä pelottivat häntä. Hassua sinänsä, sillä nykyäänhän Ines vetää itse esimerkiksi BODYCOMBAT-tuntia. Ines ei itsekään tällä hetkellä omien sanojensa mukaan ymmärrä miksi ”häpeili” mennä tunnille missä ei heti osannut kaikkea, sillä Ines ei persoonana ole yhtään häpeilijä tyyppiä. (Minkä jokainen Ineksen tavannut varmaan tietääkin!)

Kuitenkin ennen vuotta 2012 kun Ines alkoi itse vetää ryhmäliikuntatunteja ehti tapahtua paljon. Noin 10 vuotta sitten Ines huomasi lihoneensa ja koki olotilansa hyvin epämukavaksi.

Ines Ei hän koskaan ollut todella ylipainoinen, mutta omaan pituuteensa nähden pyöreä. Silloin muuttamalla omaa ruokavaliotaan terveellisemmäksi Ines laihdutti 18 kiloa, ja siitä kunnon innostus liikuntaa kohtaan vasta oikeasti alkoi. Tällöin hänellä oli GoGo:lta noin kolmen vuoden tauko ja kun hän palasi oli palo kova päästä liikkumaan.

Ryhmäliikuntatuntien määrä viikossa vain kasvoi ja kasvoi. Silloin Ines mietti mielessään: ”Tästä pitäisi jo maksaa minulle!” Vuonna 2011 Ines meni BODYPUMP- koulutukseen ja vuoden 2012 alussa heti hän antoi GoGon ryhmäliikunnasta vastaavalle Päivi Aholaita-Mäenpäälle näytetunnin. Ines vakuutti Päivin, mutta lukujärjestykset oli tehty jo siinä vaiheessa. Onneksi kuitenkin lopulta löytyi pari Spinning-tuntia viikossa Inekselle. Pian myös toisen ohjaajan tunti siirtyi Inekselle ja yhtäkkiä tällaisia tuurauksia alkoi tulla lisää ja lisää. Tällä hetkellähän Ines vetää jo 12-20 tuntia viikossa keskimäärin tunteja!

Onko Ineksellä sitten muita harrastuksia tai käykö hän treenaamassa omien tuntiensa ohella? Tämän todella aktiivisen liikkumisen rinnalla, Ineksen suuri intohimo on leipominen.

Sehän toimiikin ihan erinomaisena vastapainona, Ines muutenkin korostaa kohtuutta kaikessa. Ineshän on rautaisessa kunnossa, mutta ei noudata mitään tarkkaa ruokavaliota ja syö jätskiä jos huvittaa. ”Yksi jäätelö ei sinua ojasta allikkoon vie”, Ines toteaa. Kun liikkuu paljon, voi syödäkin rennommin. Muita liikuntaharrastuksia Ineksellä ei luonnollisestikaan ole omien tuntiensa lisäksi. Satunnaisesti hän käy muiden ohjaajien tunneilla, mutta melko vähän.

Tällä hetkellä Ines vetää GoGo:lla BODYPUMPia, BODYCOMBATtia, CXWORXia, GRIT CARDIOta, BODYVIVEa, Spinningiä sekä BODYATTACKia. Hänellä on myös BODYPUMPista Advanced- titteli eli Ines on käynyt siihen syventävän koulutuksen, jotta pystyisi entistä enemmän antamaan asiakkaille irti tunnista eikä kangistuisi omiin kaavoihinsa. Mikäli siis haluat Inestä tavata, kannattaa suunnata edellämainituille tunneille!

ines2

Ineksen terveiset lukijoille: ”Kokeilkaa rohkeasti eri lajeja. Se on ainoa keino löytää se oma juttu eikä kannata miettiä mitä muuta ajattelee jos ei osaakaan. Ei siellä kukaan katso toisiaan!”

Takaisin