GoGon ryhmäliikuntaetiketti

Aikaisemmin kävimme läpi GoGon salietiketin, jotta kaikilla olisi mukava treenata! Nyt on aika selventää ryhmäliikunnan yleisimpiä sääntöjä ja toimintatapoja. Tässä 10 + 1 ”käskyä” siis ryhmäliikuntaan liittyen!

RYHMÄLIIKUNTAETIKETTI

1. Tule ajoissa
Tunnille on hyvä tulla ajoissa, jotta ohjaaja ehtii kertoa mitä välineitä tunnilla käytetään tai mitä säätöjä esimerkiksi spinning-pyörä vaatii. Ryhmäliikuntatunnille ei saa mennä myöhässä, sillä turvallisuusriskin lisäksi se häiritsee muita treenaajia.
2. Käytä asianmukaista vaatetusta
Tule venyttelytunnille venyvissä vaatteissa ja rauhallisimmille jooga-tunneille lämpimissä vaatteissa. Oman mukavuuden lisäksi on hyvä huomioida muut pukeutumisessasi. Takana olevia voi häiritä, jos minishortsit eivät peitä puoltakaan pakaraa tai jos alusvaatteet vilkkuvat löysien vaatteiden alta.
3. Käytä sisäliikuntakenkiä
Ulkokengillä ei saa tulla salille tai tunnille. Ne kuljettavat hiekkaa mukanaan. Oikeanlaiset treenikengät antavat oikeanlaista tukea jalkaterälle ja nilkalle erilaisissa treeneissä. Voit kysyä ohjaajalta, millaisia kenkiä hän tunnille suosittelee. Spinning-kenkiä ei ole pakko pitää spinning-tunnilla, mutta ryhmäliikuntasalin parketille ei saa mennä spinning-kengillä.
4. Kunnioita muiden treenirauhaa
Ryhmäliikuntatunnin aikana ei saa jutella kaverin kanssa, muuten kuin pikaisesti taukojen aikana. Juttelu häiritsee niin kanssatreenaajia kuin ohjaajaakin. Jätä myös puhelin pukukaappiin äänettömälle. Jos jostain syystä välttämättä tarvitset puhelimen saliin, kerro siitä ohjaajalle. Näin ohjaaja ymmärtää jos joudut yllättäen poistumaan tunnilta ja ohjaaja kerää välineesi tunnin loputtua paikoilleen.
5. Kunnioita muiden treenitilaa
Toisilla tunneilla tarvitset enemmän ja toisilla vähemmän tilaa. Esimerkiksi joogassa riittää lähes joogamaton viemä tila. BODYCOMBAT tunnilla sen sijaan on tärkeää ettet mene liian lähelle toista. On kohteliasta katsoa ympärille tunnin alkaessa ja tarvittaessa antaa tilaa esimerkiksi takana olevalle.
6. Salissa ei ole varattuja paikkoja
7. Kanna välineet paikoilleen vasta tunnin päätyttyä
Jos joudut lähtemään aikaisemmin, kerro se alussa ohjaajalle, ja hän kantaa välineesi paikoilleen tunnin päätyttyä.
8. Vältä hajusteiden käyttöä
Monet ovat herkkiä voimakkaille tuoksuille.
9. Käytä pikkupyyhettä
Pidetään patjat hygienisinä ja lammikot poissa parketilta.
10. Korjaa jälkesi
Pyyhithän hikilammikot lattialta jottei kukaan liukastu, ja viethän omat välineesi paikoilleen tunnin päätyttyä.
11. Ryhmäliikuntasaliin ei saa tuoda päällysvaatteita tai kasseja, eikä vesimukeja.
Päällysvaatteiden ja ulkokenkien paikka on pukkarin kaapissa. Vesimukit sen sijaan saattavat kaatua ja aiheuttaa liukastumisvaaran sekä vahingoittaa parkettilattiaa.
GoGon ohjaajia
Kiitos!

Jäikö jotain puuttumaan? Laita meille viestiä soitteeseen blogi@gogo.fi

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.