Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaisesti, eli Mikan matka kehonrakennuksen SM-kisoihin, osa 4

Olemme blogissa seuranneet GoGon jäsen Mika Hautakorven matkaa hänen ensimmäisiin kehonrakennuskisoihinsa tammi-, helmi- ja maaliskuussa (lue jutut klikkaamalla). Matka mutkistui loukkaantumisen vuoksi, eikä alkuperäinen suunnitelma syksyn kisoihin osallistumisesta ollut enää mahdollinen. Nyt kuitenkin uusi tavoite on asetettu, ja Mika harjoittelee sitä kohti – kehon jaksamisen ehdoilla. Mika kertoo kuulumisistaan ja loukkaantumisen vaikutuksesta treeniin ja treenitunnelmiin.

Paluu jalkatreeneihin etenee askel(kyykky) kerrallaan

Hei Mika! Viimeksi blogikirjoituksen aikaan odotit toisen puolen tyrän leikkaukseen. Mitä sen jälkeen on tapahtunut?
Operaatio epäonnistui, sain pahan tulehduksen leikkaushaavaan ja haavaa pidettiin auki useita viikkoja. Kaiken kaikkiaan tuo jouduin noin kolmeksi kuukaudeksi sairaslomalle, mikä tarkoitti täyttä treenikieltoa koko tuoksi ajaksi.

Minkälaisia tunteita loukkaantuminen on aiheuttanut?
Loukkaantuminen harmitti enemmän henkisellä tasolla, ei niinkään varsinainen leikkaus. Tieto siitä, että treenit jäävät vähiin  ja on lopetettava kokonaan, söi miestä rotan lailla.

Mikä on seuraava tavoitteesi ja miten aiot sen saavuttaa? Vaikuttaako loukkaantuminen jollakin tapaa tuleviin tavoitteisiin?
Huhtikuussa 2014 on seuraava tähtäin kisoihin. Treenit pitää saada mitä pikimmiten sille tasolle kuin ne olivat ennen loukkaantumista. Kaikkia jalkaliikkeitä en vielä pysty täysillä tekemään, mutta niille löytyy luovuutta käyttäen varmasti korvaavia liikkeitä. Tulevaa “kisakautta” varjostaa kyllä riski toisen puolen tyrän repeämisestä, sillä sen on jo todettu puhjenneen. Mahdollisesti tyrä operoidaan tähystämällä syksyn aikana, mikäli on tarve. Tähystämällä operaation pitäisi olla kivuttomampi ja nopeammin parantuva. Aika näyttää, miten tämän kanssa käy.

Tällä irvistyksellä luulisi lihaksen kasvavan

Miten liikut ja syöt nyt?
Nyt teen neljä salitreeniä viikossa, ja siihen tullaan lisäämään pari lenkkiä aerobisena. Kesäloman jälkeen aloitamme pikkuhiljaa myös suunnitellun ruokavalion.

Mitä loukkaantuminen opetti?
Mikään asia maailmassa ei ole itsestäänselvyys, vastoinkäymiset ovat yksi osa elämää.

Terveisesi lukijoille?
Kiitos kaikille tukijoille ja tsemppaajille, erityisesti omalle perheelle ja ystäville sekä myös GoGon henkilökunnalle ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Tulkaa vaan rohkeasti juttelemaan ja kyselemään, jos asia kiinnostaa, vastailen mielelläni. Tsemppiä kaikille loppukesän treeneihin ja tulevaan syksyyn!

GoGo toivottaa Mikalle treeni-iloa ja onnea matkalle kohti seuraavia kisoja. Blogissa seuraamme Mikan matkaa jälleen ensi vuoden alussa, mikäli loukkaantuminen ei estä harjoittelua kokonaan. Kommentoimalla voit jättää omat tsemppiviestisi.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.