Miten päivittää lenkkipolut sisätiloihin?

Hengitys höyrystyy ja nenä muuttuu punaiseksi. On jälleen se aika kun lenkkipolut alkavat luistaa juoksuaskelten alla. Jos liikuntasuoritusten yhteyteen liittyy mukavuus, kuulut varmasti niihin joiden juoksulenkit ovat kevääseen saakka ulkona juostu. Vaikka maisema ei vaihtuisi samanlailla kuin lenkkipolulla ei aerobista harjoittelua kannatta jättää. GoGo tarjoaa monta hyvää vaihtoehtoa kehitää ja pitää yllä kestävyyskuntoa. Kun treenit on suunnitellut etukäteen pysyy mielenkiinto yllä ja niistä saa kehittäviä.

Oma jaksaminen on tärkeintä. Pääasia on, että lähtee liikkeelle. Liikunta kuintenkin motivoi enemmän kun siitä saa hyvänolon sekä tuloksia aikaiseksi. Mikäli olet tähän saakka tottunut tasaiseen treenirytmiin ulkona, kannattaa talven varalle suunnitella sinulle sopiva suunnitelma kehittää ja pitää yllä kestävyyskuntoa. “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.” GoGon Personal Trainerit auttavat tässä kuntosalin puolella ja ryhmäliikuntatunneilla käynti ei jätä kylmäksi.

GoGon Personal Trainer Marisa Kainulainen kertoo omasta aerobisesta harjoittelustaan sekä jakaa suunnitelmansa talven varalle. Voit ottaa omaan harjoitteluun vinkkiä Marisan suunnitelmasta tai muokata sitä oman mielen mukaan.

Minkälaista on aerobinen treenisi kesäkaudella?


Kesäkaudella pyrin juoksemaan 2x viikossa intervallityyppisiä lenkkejä hyödyntäen mäkisiä maastoja kuten Pyynikkiä ja Kauppia. Usein yhdistän myös porrastreenin juoksujen yhteyteen. Teen nopeat venytykset alkuhölkän jälkeen, jalat+kiertoliikkeitä.


Milloin vaihdat lenkkipolut sisätiloihin ja minkänlaista on aerobinen treenisi talvikaudella?


Talvikaudella siiryn sisälle, sillä suoraan sanottuna kylmä ilma tuntuu ikävältä juostessa ja liukkaus tekee juoksusta varovaista. Tiedän, että asian saisi varmasti korjattua oikeanlaisilla välineillä ja asenteella, mutta toisaalta haluan nauttia treeneistäni omalla tavallani, joten treenaan pääosin sisällä. Toki lenkkeillen näitä minun “hyvänmielenlenkkejäni” pari kertaa viikossa, fiiliksen mukaan. Treenan 1-2x viikossa aerobisen treenin, johon kuuluu soutulaite, juoksumatto ja crosstrainer. Lisään usein myös spinning-tunnin talvikaudelle.

Marisan treeni:

Lämmittelynä juoksumatto eri kaltevuuksilla 5-10min + käsipainoilla muutama kiertotyyppinen avaava liike.

15 min pätkät kaikkia 3 laitetta (soutulaite, juoksumatto ja crosstrainer) nostaen 5min välein vastusta.

Lopuksi muutama keskivartaloliike ja muutamia dynaamisia venytyksiä.

Work done.

Miten pidät oman motivaation yllä kyseisissä treeneissä?

Motivaatio pysyy itselläni yllä usein vain sillä, että treenin jälkeinen olo on niin hyvä, etten osaa olla ilman sitä tunnetta. Aina ei todellakaan tunnu treenifiilistä löytyvän, mutta jotenkin kuntoilusta on tullut elämäntapa ja oman terveyden edistämiseksi haluaa tehdä töitä. Liikunta antaa myös itsevarmuutta ja ryhtiä kroppaan, ja oikeasti iloisen mielen.

Minkälaisia vinkkejä sinulla on aerobiseen treeniin sisällä?


Kannattaa vaihdella tunteja ja aerobisia laitteita, vähintään 1x kuussa, niin saa treeniin vaihtelevuutta ja kroppa saa uusia haasteita. Kannattaa myös tietenkin miettiä Pt-n palveluita, usein löytää uudenlaista boostia treeneihin ammattitaitoisen valmentajan avulla! Yhdistele rohkeasti aerobisia ja lihaskuntotreenejä ja luo itsellesi toimiva ja tehokas treeni. Minä autan mielelläni myös!

Kiitos Marisa!

Kokeile myös rohkeasti valmiita ohjelmia (perinteisen Quick Startin sijaan) joita löydät GoGon aerobisista laitteista. Henkilökunta avustaa sinua miellään niiden käytössä. Kysy rohkeasti lisää!

Aioitko sinä siirtää ulkona tehdyt juoksulenkit sisätiloihin, vai jatkatko hyvin varustein lenkkipoluilla?

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.