Minä tein sen! Uskomattomia tuloksia kuntosalilla

Minä tein sen! -sarja jatkuu Markon tarinalla. Marko treenaa Jyväskylän GoGo Express Seppälän salilla, ja sai vuodessa ystävänsä kanssa aikaan mahtavia tuloksia saliharjoittelulla! Marko paljastaa, kuinka monta prosenttia tulokset eri laitteilla paranivat vuoden aikana.

Kaverini oli maanitellut minua salille n. 7 vuoden ajan. Olin 80-lukuisessa käsityksessä enkä kokenut että haluaisin maksaa useita kymmeniä euroja kuukaudessa, sillä laskin että tuskin kovin montaa kertaa kävisin. Joten keskityin lenkkeilyyn sen sijaan. Olin kuitenkin aiemmin päättänyt että täyttäessäni 40 vuotta (2013) olisin elämäni parhaassa kunnossa. Joten 2012 marraskuussa kävin seuraamassa kaverin treeniä ja kokeilin vähän miten laitteilla pystyisi treenaamaan (ja tiskilläkin selitin, että ”en tullut treenaamaan, vaan harkitsen sopisiko saliharrastus minulle”). Koin että miksipä ei. Joten synttäriviikolla täyttäessäni 39v tein sopimuksen.

Yliopiston käyneenä ja paljon eri tieteenaloja seuraavani luin 3 eri teoriaa siitä miten salilla kannattaa treenata. Niistä muodostin oman ohjelman. Lisäksi muutin teoreettisen laskentatavan käytäntöön ja konkreettiseksi mittaustavaksi. Tuon mittaustavan pohjalta loin sitten meille molemmille ohjelmat. Täytyy sanoa että vuosi sitten en olisi uskonut mihin lähes täysin ilman minkäänlaista ruokavalion muutosta pystyykään pääsemään.

Treeniohjelma tuotti todella jäätäviä tuloksia.

Ohjelmaa suoritettiin vuoden ajan. Välissä itsellä oli n. 1.5kk tauko vammasta (ei salilla) johtuen sekä kesällä 1kk tauko toisesta kivuliaasta tällistä (ei salilla) johtuen. Lisäksi viimeisten mittausten edeltävän kuukauden aikana pidettiin 3vkoa taukoa. Eli kaikkiaan 12kk ohjelmasta kuntoilua suoritettiin n. 9kk:tta. Ohjelmassa varioitiin ”kestävyys ja tone” -ohjelmaa sekä ”voima ja koko” -ohjelmaa, 3-4kk kerrallaan.

Pidemmittä puheitta faktapohjaisiin vertailuihin (mittaukset 11/2012 vs mittaukset 11/2013; voiman lisääntyminen):

Kroppa kuosissa treenauksen jäljiltä!

Abdominal: +50%
Arm curl: +33%
Arm Extension: +58%
Chest press: +43%
Crossover: +29%
Incline chest press: +22%
Glute: +71%
Hip Abductor: +31%
Hip Adductor: +5%
Lateral Pulldown: +48%
Lateral Raise: +33%
Leg extension (vamma esti harjoittelua): +42%
Low Back Extension: +58%
Lower abs (otettu kesken ohjelmaan; vinoutunut tulos!): +350%
Pectoral Fly: +57%
Pulldown: +29%
Rear Deltoid Fly: +60%
Seated Calf (otettu kesken ohjelmaan; vinoutunut tulos!): +24%
Seated leg curl (vamma esti harjoittelua): +9%
Seated Leg Press (vamma esti harjoittelua): +11%
Seated Row: +63%
Shoulder Press: +25%
Standing calf (vamma esti harjoittelua): +0%
Step squat (otettu kesken ohjelmaan; vinoutunut tulos!): +100%

Kaverini josta tuli myös treenattavani tulokset ovat yhtälailla todella huikeaa katsottavaa. Nyt 40v täytettyäni kroppani on elämäni parhaassa kunnossa (sitä elinikäistä vammaa lukuunottamatta joka estää aiemmin rakastamani lenkkeilyn harrastamisen). Näillä fiiliksillä voin hyvin ajatella, että en ole vielä(kään) saavuttanut huippukuntoani. 🙂

Kiitos Marko! Tästä saammekin kaikki lisää tsemppiä ja kannustusta saliharjoitteluun, ja taidammepa ottaa ystävänkin mukaan!

Aikaisempia Minä tein sen! -juttuja:
Minä tein sen: Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa
Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi
Minä tein sen! Liikuntakielteisyydestä teholiikkujaksi

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.