Minun lajini: Kahvakuula

Minun lajini -juttusarjassa haastattelemme GoGon ohjaajia lajin mukaan, ja ohjaajat pääsevät kertomaan mikä lajissa vetää puoleensa! Tällä kertaa lajinamme on Kahvakuula, josta on tullut maailmanlaajuinen hitti sen tarjoaman monipuolisuuden ansiosta.

Edelliset Minun lajini jutut:
Minun lajini: CXWORX
Minun lajini: BodyPump
Minun lajini: SH’BAM
 

Elina 

Elina kahvakuula

Mikä on parasta kahvakuulassa? 

– Kahvakuulassa on parasta sen tehokkuus ja monipuolisuus. Kuulan kanssa on vaikea löysäillä vaan itsestään saa kuulatunnilla aina tehoja irti. Kahvakuulatunnit kehittävätä erinomaisesti koko kehon lihasvoimaa ja peruskuntoa.

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

– Olen ohjaajana määrätietoinen tsemppari. 🙂  On hienoa nähdä kuinka porukka innostuu kokeilemaan rajojaan.

Mitä muuta treenaat/ohjaat kuin kahvakuulaa?

– Ohjaan pilatesta ja toimin GoGolla myös Personal Trainerina.

Mitä kuuluu sinun loppukesääsi?

– Jätin oman urani pituushyppääjänä reilu vuosi sitten, ja nyt kesän aikana on herännyt kipinä tuohon lajiin uudelleen…ehkä yksi vuosi vielä, saa nähdä. 😉  Mahdollisesti jotakin pikkureissua loppukesään ainakin!

Mikko

Mikko Kahvakuula

Mikä on parasta kahvakuulassa? 

– Kahvakuulassa on parasta sen monipuolisuus ja tehokkuus. Liikkeissä yhdistyy lihaskuntoharjoittelu, koordinaatio ja tasapaino. Erilaisia liikkeitä ja liikeyhdistelmiä on todella paljon ja se pitää mielenkiinnon yllä. 🙂

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

– Olen aika positiivinen ja hyväntuulinen, toivottavasti se tarttuu ja välittyy myös tunneillani. Kiertelen tunnin aikana ja pidän huolta asiakkaiden oikeista suoritustekniikoista.

Mitä muuta treenaat/ohjaat kuin kahvakuulaa?

– Kesäisin aika menee hyvin pitkälti golfkentällä, joten muulle treenille ei jää kovinkaan paljoa aikaa. Ohjaan pääosin kuntosalilla, saliohjausten lisäksi pidän futista, Circuitia ja pienryhmiä.

Mitä kuuluu sinun loppukesääsi?

– Loppukesään ois tarkoitus pelata ”pari” kierrosta vielä golfia ja löylyttää Sakua (Sinkkosta) GoGon Golfkisoissa…

Nina

Nina kahvakuula

Mikä on parasta kahvakuulassa?

– Kahvakuulassa on parasta sen monipuolisuus. Kehittää sekä lihas-, että hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lisäksi jokainen voi tehdä harjoitteet oman kuntotasonsa mukaiseen tahtiin valitsemallaan kuulalla.

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

– Tunneilla parasta on hyvä tekemisen meininki, johon myös omalla ohjaamisellani pyrin. Parasta tunneilla on ähinä, puhina ja punaiset posket. Paras kokemukseni tunneista on kuitenkin kerta, jolloin lauloimme lievittääksemme liikkeen tuomaa tuskaa!

Mitä muuta treenaat/ohjaat kuin kahvakuulaa?

– Tällä hetkellä ohjaan BodyPumppia, Spinningiä, Vatsa-selkää, ja Circuit on tauolla. Lisäksi käyn puntilla sekä harvakseltaan lenkkeilen.

Mitä kuuluu sinun loppukesääsi?

– Eikös se kesä mennyt jo… Työt alkoivat ja näiltä osin kesä on pulkassa. Toki ilmoista nautitaan edelleen.

Noora

noora kahvakuula

Mikä on parasta kahvakuulassa? 

– Parasta kahvakuulassa on sen monipuolisuus. Kuulalla voi tehdä tiukkoja lihaskuntoliikkeitä, aerobisia sykettä nostavia harjoituksia sekä niiden yhdistelmiä. Kuulaa voi käyttää jumppa- ja kuntosalin lisäksi omassa olohuoneessa ja ulkona erilaisilla alustoilla. Sen voi helposti ottaa mukaan esimerkiksi mökille.

– Tunnissa parasta on luovuus: vapaus ideoida uutta. Tuntia on helppo varioida kevyemmäksi ja raskaammaksi muuttamalla sekä kuulan painoa että varioimalla liikkeitä, tempoa ja suorituksen kestoa. Parasta on, että kahvakuulatunnilla saa varmasti kovan treenin tehtyä!

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

– Olen tsemppaava, mutta vaativa. Tunneilla pidetään tempoa yllä puhdasta tekniikkaa edellyttäen. Ohjaan aina positiivisen kautta ja haluan luoda myönteisen treenifiiliksen. Uskon, että oma innostukseni kahvakuulaharjoitteluun näkyy tunnin sisällössä ja energisessä ohjaustyylissäni.

Mitä muuta treenaat/ohjaat kuin kahvakuulaa?

– Käyn itse mm. BodyAttack ja Grit –tunneilla, kun töiltäni ehdin. Treenaan myös säännöllisesti kuntosalilla, joka on ollut intohimoni jo lähes 10-vuotta. Silloin tällöin käyn pyöräilemässä ja pyrähtelemässä radalla pikajuoksun merkeissä. Haluaisin lisäksi harrastaa kunto-kickboxingia, mutta aika ei oikein riitä Kahvakuulan lisäksi ohjaan aktiivisesti Spinningiä ja sijaistelen mm. Vatsa-selkä, Muokkaus, Liikkuvuus, Fitball ja BodyCombat -tunteja.

Mitä kuuluu sinun loppukesääsi?

– Pääosin töitä täällä Hermiassa ja miniloma Budapestiin!

Saku

Vatsaliike B kahvakuula

Mikä on parasta kahvakuulassa? 

– Parasta kahvakuulassa ja kahvakuulatunnissa on siitä saatava monipuolinen treeni nimenomaan parempaa lihaskuntoa ajatellen. Treenatessa kehität myös tasapainoa, kehosihallintaa ja liikkuvuuttasi huomaamatta.

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

– Rauhallisuus ja jumppaajien huomioon ottaminen. Pyrin myös olemaan rento, mutta oikeaan aikaan sopivan tiukka!

Mitä muuta treenaat/ohjaat kuin kahvakuulaa?

– Ohjaan Tabataa, MuscleSpiniä, Circuitia ja tietysti saliohjauksia. ”Vapaa-ajalla” olen pelannut pienestä pitäen lentopalloa ja nyt uutena harrastuksena kesäisin golfia. Eipä sitä paljoa muuta sit kerkiäkään.

Mitä kuuluu sinun loppukesääsi?

– Komppaan Mikkoa vastauksessa siltä osin, että eiköhän se golf kentällä loppukesä kulu. Sen verran kuitenkin muutan vastausta ettei tärkeintä ole voitto GoGon golfkisoissa vaan nimenomaan murskavoitto Mikosta.

 

Kiitos ohjaajille, ja tervetuloa tutustumaan kahvakuulaan!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.