10 virhettä, joihin miehet sortuvat salilla – Osa 2

Nämä virheet ovat yleisimpiä vihreitä, joita perusjamppa tekee kuntosalilla, kun tavoitteena on lihaksen kasvattaminen ja  lihaksien erottuvuuden lisääminen. Kehittyneempi salitreenaaja saattaa tuntea kehonsa paremmin ja peruskaavat eivät välttämättä sovellu täydellisesti aivan jokaiseen treenaajaan. Moni hifistelijätreenaaja kuitenkin unohtaa perusteet kun testissä on fitnesslehden erikoiskikka lihaksen kasvattamista varten.

6. Liian suuret painot

Monesti unohdetaan mitä lihasta harjoitetaan ja liike meneekin aivan toiselle lihakselle (tai kaikille muille lihaksille kohdelihaksen lisäksi), jotta isoa painolastia saadaan liikutettua. Suurien kuormien käyttö esimerkiksi moninivelliikkeissä on tärkeää, mutta painoa tulee käyttää sen verran, että tekniikka pysyy kasassa. Monesti esimerkiksi kyykätessä tai maasta vetäessä alaselkä on katkeamaisillaan, vaikka kohdelihaksessa hädin tuskin vielä tuntuu miltään. Kun tavoitteena on lihaksen kasvattaminen, keskity treenattavaan lihakseen ja tee työ asianomaisella/asianomaisilla lihaksella/lihaksilla.

hermia

Seuraavat kaksi liittyvät edelliseen aiheeseen, mutta ovat kuitenkin niin yleisiä, että käsitellään ne yksitellen:

7. Ylätalja selälle

Todella usein näkee kun ylätaljassa heilutaan suuren painon kanssa. Tavoitteena on käyttää leveää selkälihasta, mutta paino vedetään alas keinolla millä hyvänsä, hyvä ettei pää kolahda maahan tai laite mene rikki riuhtoessa.

Korjaa: Hyvä ryhti (alaselkä suorana), keskivartalo tiukkana ja pieni nojaus taakse saattaa olla paikallaan. Tee liike hallitusti sopivalla painolla ja tunne kun oikea lihas (leveä selkälihas) tekee työtä.

8. Vipunosto sivulle

Kun tehdään vipunostoja sivulla on hyvä päättää ennen harjoituksen aloittamista haluaako kasvattaa lihasta vai egoa. Jos haluaa kasvattaa egoa, kannattaa ottaa liian suuret painot ja alkaa riuhtomaan. Saattaa saada kaupan päälle vielä olkapäävamman. Jos halutaan kasvattaa lihasta, kannattaa käyttää pieniä (sopivia) painoja ja antaa kyynärpään johtaa liikerataa. Purista kunnolla yläasennossa, jotta saat hyvän supistuksen. Tunnet kuinka hartian keskiosa tekee työtä.

9. Liikaa ”turhia” liikkeitä

Hyvä perustreeni koostuu yksinkertaisista liikkeistä. Jos perusliikkeet ovat vielä hakusessa, ei ole tarpeen kikkailla erikoisliikkeiden parissa. Jos et tiedä mistä aloittaa, tee kuntosalitreeni, joka koostuu perusliikkeistä kahdesti viikossa. Tee yhdelle lihasryhmälle 5-6 sarjaa, joista yksi uupumukseen asti. Yhdessä sarjassa on hyvä olla 8-12 toistoa.

10. Ei ole treenikaveria

Jos sinulla on treenikaveri, pääset varmemmin tavoitteeseesi! (1) Etsi itsellesi samantasoinen tai vähän kehittyneempi treenikaveri ja olkaa toistenne motivaattoreita!

JTM_3314

Lähteet: (1) FITBODY HQ, http://www.fitbodyhq.com/fitness/10-reasons-to-get-a-workout-buddy/

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.