Näin opin: Pistoolikyykky – monta tapaa tehdä

9
Ei se ollutkaan niin helppoa!
8
Lisäpainon voi ottaa harjoitukseen mukaan kehityksen myötä.

Pistoolikyykyn osaaminen on hyödyllistä kaikille, niin  kehonrakentajille kuin senioreillekin. Yhdellä jalalla kyykätessä kehittyy niin tasapaino kuin lihaskuntokin. Yhdellä jalalla kyykkääminen on myös hyvä mittapuu sille, kuinka hyvä liikkuvuus ja lihastasapaino henkilöllä on. Yhdellä jalalla kyykätessä pääset eroon mahdollisista lihasepätasapainosta jalkojen välillä. Toisin kuin uskotaan, liikkeen voi suorittaa helpostikin! Riippuen liikkujan iästä ja kunnosta pistoolikyykyn voi tehdä joko kevyesti, jolloin erityisesti tasapaino kehittyy tai siitä voi tehdä erittäin rankan ja vaativan harjoitteen. Esimerkiksi GoGo Parkin “leijonan luolasta” löydät kaiken tarpeellisen pistoolikyykkäämistä varten. Voit myös keksiä kotona monia eri tapoja tehdä vaikeustasoltaan erilaisia pistoolikyykkyjä.

Myös senioreille lihaskunnon ja liikkuvuuden ylläpito on erittäin tärkeää, ja niiden harjoittamiseen kevyt pistoolikyykky tuolin avulla suoritettuna, on yksi erinomainen työkalu.  Jokaisen, jolle pistoolikyykky on uusi asia, kannattaa pistoolikyykyn harjoitteleminen aloittaa esim. tuolin avulla, mutta kehityksen myötä tuolin voi jättää pois ja jopa ottaa lisäpainoja harjoitukseen mukaan.

Aloita näin:

Mitä korkeampi, sen helpompi. Jos ei onnistu, ota korkeampi tuoli tai ota ylävartalon avulla vauhtia. ”Huijaa” sen verran kuin on tarpeellista. Muista pitää polvi-varvaslinja, eli polvi pysyy koko ajan toisen 12varpaan kanssa linjassa, eikä kaadu kummalekaan puolelle. Istuudu penkille mahdollisimman hitaasti ja kontrolloidusti. Harjoittele pistoolikyykkyä tuolilta kunnes saat suoritettua 8-10 toistoa kolme kertaa puhtaalla tekniikalla.

Kokeile sitten:

Kun pistoolikyykky onnistuu tuolin/korokkeen avulla, ota seuraavaksi jokin hieman matalampi apuväline, joko matalampi tuoli tai muutama steppilauta päällekkäin. Kun onnistut tekemään 8-10 toistoa taas kolmeen kertaan, siirry edelleen matalampaan korokkeeseen, esim. vain yksi steppilauta. Muista edelleen polvi-varvaslinja!

Lisää haastetta!

7Kun pistoolikyykky onnistuu penkin avulla vaivatta, siirrytään taas astetta haastavampaan harjoitteeseen. Jos kyykkään vasemmalla jalalla, ota tukea oikealla kädellä esim. renkaista tai pystysuuntaisesta tangosta.

Jos liikkuvuus on suurempi ongelma kuin voimantuotto, kyykkää korokkeen päällä tai käytä apuna renkaita. Korokkeella kyykätessä suorassa pidettävä jalka saa tippua kyykkäävää jalkaa alemmas ja harjoite helpottuu hieman liikkuvuuden osalta. Kehittyessäsi kyykkää pienemmän korokkeen päällä ja lopulta tasaisella alustalla.

34Lopulta:

Viimeinen vaihe on pistoolikyykky tasaisella alustalla. Aluksi on helpompi harjoitella pistoolikyykkyä tasaisella alustalla, kun pidetään  kädet ojennettuna eteenpäin ja pidetään käsissä pientä vastapainoa. Käsissä pidettävä paino auttaa pitämään tasapainoa, varsinkin jos liikkuvuus ei vielä ole vahvuutesi.

Onnistuuko nyt?

Ja jos mikään ei riitä:

Jos pistoolikyykky onnistuu tasaisella maalla vaivatta, testaa vielä pistoolikyykkyä kädet selän takana. Tämä harjoite vaatii poikkeuksellisen hyvää kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lihaskuntoa.

Lue myös nämä kuntosalivinkit:

Hoover
Tuubitreeni
Leuanvedot
Vatsalihastreeni
Kahvakuula
Kyykkytreeni

Käsilläseisonta

Punnerrus

11
Kyllä, kyllä!
12
Eeeeeiiii…
Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.