Asiakkaasta ohjaajaksi, vahingossa!

Tarja Leppälän nimi ryhmäliikuntakalenterissa on tuttu näky. Tarja on ollut tuttu kasvo GoGo:lla jo 25 vuoden ajan. Se, miten hän päätyi ohjaamaan ryhmäliikuntatunteja, oli kuitenkin vahinko. Kukapa olisi uskonut?

Tarja on koko ikänsä liikkunut, sillä hän kasvoi maalaistalossa missä arkiliikuntaa tuli kokoajan ihan vahingossa. Lapsena Tarja kuitenkin inhosi koululiikuntaa, sillä omien sanojensa mukaan hän oli surkea pallopeleissä ja moni varmastikin muistaa koululiikunnasta juuri ne pallopelit, niitähän oli aina. Vasta lukiossa Tarja innostui koululiikunnasta, ja lukion liikuntatunneilla tulikin kokemus ensimmäisestä ryhmäliikuntatunnista. Silloin opettaja pisti LP-levyn soimaan, levyltä tuli ohjeita ja musiikkia jonka mukaan jumpattiin!

lukkari

Tarjan oma ryhmäliikuntaura alkoi, kun hän meni ystävänsä seuraksi Varalan aerobic-ohjaaja koulutukseen. Todellakin ajatuksena, että menee vain seuraksi, sillä Tarjaa itseään ei ohjaaminen kiinnostanut juuri lainkaan. Niihin aikoihin hän kyllä kävi ahkerasti ryhmäliikuntatunneilla Tiina Heinivaho-Uimosen silloisella aerobic-studiolla. Tarja kertoikin olleensa studiolla käytännössä aina. Eräänä päivänä Tiina oli yllättäen sairastunut ja jumppasalin ovessa luki ”tunti peruttu”. Asiakkaat olivat kuitenkin tulleet tunnille, tietämättöminä sairastumisesta. Silloin eräs toinen asiakas ehdottikin Tarjalle: ”Vedä sinä se tunti, kun sinulla se koulutuskin on!”. Yllytyshulluna ihmisenä Tarja otti haasteen vastaan ja meni vetämään tunnin, siitä hänen uransa virallisesti alkoi, täysin vahingossa.Tarja

Kuinka Tarja sitten päätyi GoGo Liikuntakeskukseen? Hän aloitti GoGo:lla helmikuussa 1991. Eli 25 vuotta sitten melkeinpä tarkalleen! Alun alkaen hän tuli tuuraamaan erään toisen ohjaajan äitiyslomaa. Tarja kertoi, että niihin aikoihin hän veti ryhmäliikuntatunteja parissa eri paikassa ja eräänä päivänä GoGon perustajat Päivi tai Taru soittivat hänelle ja kysyivät pääsisikö hän tuuraamaan. Tarjahan pääsi ja hänet heitettiin suoraan pitämään tunti, ilman edes näytetuntia. Asiakkaat saivat kirjoittaa lapulle palautteen tunnista, ja laput toimitettiin Tarjalle tunnin jälkeen. Tunnin on täytynyt mennä hyvin, sillä hän jäi siltä seisomalta tuuraamaan äitiyslomaa ja sai heti vielä oman vakiotunninkin. Eikä Tarjalle omien sanojensa mukaan jäänyt mitään traumojakaan palautelapuista!

Siitä lähtien on Tarja siis ollut osa GoGo Liikuntakeskusta sekä jättänyt meihin kaikkiin varmasti lähtemättömän vaikutuksen! Tällä hetkellä Tarja vetää noin 20 tuntia viikossa ryhmäliikuntatuneja, joten ei ole ihme että hänellä on niin rautainen kunto. Tarja itse kertoo huippukuntonsa salaisuudeksi sen, että hän pitää todella paljon liikkumisesta sekä siitä, että saa liikuttaa muita. Muut harrastukset sekä lomat, pitävät tasapainon sekä mielenkiinnon yllä. Tarjan muita harrastuksia onkin elokuvissa käyminen, dekkarien lukeminen sekä hänen kaksi kissaansa. Näiden avulla pysyy tasapaino elämässä eikä kaikki pyöri vain sen liikunnan ympärillä! Tarjahan on myös ulkomuodoltaan todella hyvässä kunnossa ja siihen syynä on kuulemma se, ettei hän ikinä ole pitänyt baareissa käymisestä tai makeisista. Hän sanoo pitävänsä tavallisesti ruoasta eikä ole koskaan laihduttanut elämänsä aikana!Tarja1

Tarja vetää tällä hetkellä lukuisia eri tunteja GoGo:lla; BODYPUMP, BODYSTEP, CXWORXS, BODYVIVE, Senioriitat, Muokkaus, Crosscircuit, Vatsa-selkä, Spinning, Vesijumppa SPLASH sekä Liikkuvuus/venyttely. Näin monen eri tunnin vetäminen on mahdollista, sillä hän kertoo oppivansa ohjelmat älyttömän nopeasti joten ei tule ongelmia muistaa mikä liike oli missäkin ohjelmassa!

Asiakkaille hän halusi lähettää seuraavanlaiset terveiset: ”Käykää mahdollisimman monipuolisesti eri tunneilla ja eri ohjaajien tunneilla! Se on jokaiselle itselle eduksi. GoGo:lla ei ole huonoja ohjaajia, joten jokaisen tunti on hyvä!”

Takaisin