Kyykky – liikkeiden kuningas

 

Kuuluuko sinun treeniohjelmaasi runsaasti kyykkyjä? Tämä liikkeiden klassikko ei yksin muokkaa ja vahvista jalkojen lihaksia vaan tekee paljon muutakin. Kyykyt ovat Livestrong-sivuston mukaan itse asiassa paras funktionaalisen treenin muoto.

Kyykyt auttavat sinua pääsemään tavoitteeseesi, halusit sitten näyttää hyvältä, saada parempia urheilutuloksia tai jaksaa kiivetä rivakammin portaita. Tämä yksi liike haastaa jalan tärkeimmät lihakset: reiden etu- ja takaosan ja pakarat sekä tämän lisäksi keskivartalon tukilihakset ja vielä ylävartalon, jos käytät painoja. Kyykyn teho luonnollisesti myös moninkertaistuu, kun teet liikkeen painojen kanssa. Painojen avulla harjoittelu lisää lihasmassaa, polttaa rasvaa ja auttaa parantavaan vartalon tasapainoa. Sen lisäksi, että kyykyt muokkaavat kehon lihaksia ja polttavat rasvaa, ne myös ehkäisevät niitä haittoja, joille nykyinen paikallaan istuminen altistaa. Kyykkyjen tekeminen auttaakin löytämään uudelleen paremman ryhdin, jota tuolilla vietetyt työpäivät hiljalleen romuttavat.

Lähde: Livestrong

 

GoGon kyykkytreeni

Hyvä suoritustekniikka on avain tehokkaaseen kyykkytreeniin. GoGo Hermian kuntosalivastaava, fysioterapeutti Elina Korjansalo ohjeistaa ja näyttää mallia oikean tekniikan löytämiseksi neljässä erilaisessa kyykkyliikkeessä. Kuvat suurenevat klikkaamalla. Liikkeiden variaatioita käyttäen kaikki voivat kyykätä: painoja lisäämällä tai vähentämällä muuttuu myös treenin teho. Muistathan, että voit aina pyytää kuntasalityöntekijöitä auttamaan ja varmistamaan, että teet liikkeet oikein.

1. Takakyykky

Lihasryhmä:  Erityisesti pakaralihas, lisäksi reiden etuosa.

Tekniikka: Ota lantion levyinen haara-asento ja avaa varpaita hieman ulospäin. Pidä selkä suorana ja keskivartalo tiukkana. Polvet eivät ylitä varpaita.

Variaatio: Ilman painoja    tai käsipainojen kanssa.      Levytanko rinnan yläosassa.

2. Hack-kyykky

Lihasryhmä: Erityisesti reiden etuosa.

Tekniikka: Tue selkä laitteeseen. Pidä keskivartalo tiukkana äläkä anna polvien liukua varpaiden yli.

Variaatio: Haara-asennon leveyttä vaihtamalla saat tuntumaan myös muissa lihasryhmissä.

 

 

 

 

 

3. Askelkyykky

Lihasryhmä: Erityisesti pakaralihas, lisäksi reiden etuosa.

Tekniikka: Pidä keskivartalo tiukkana. Astu kanta edellä ja tuo paino astuvalle jalalle. Istu selkä suorana alas niin, että taaempi polvi on lähellä lattiaa ja molemmissa polvissa on noin 90 asteen kulma. Astu jalka takaisin.

Variaatio: Pidempi askel harjoittaa enemmän pakaralihasta ja lyhyempi askel reiden etuosaa. Liikeen voi tehdä myös käsipainoilla tai ilman painoja.

4. Yhden jalan kyykky Smith-laitteessa

Lihasryhmä: Erityisesti pakaralihas, lisäksi reiden etuosa.

Tekniikka: Tue takajalka penkille ja astu etummainen hieman vartaloa edemmäs. Pidä keskivartalo tiukkana kyykätessäsi alas.

Variaatio: Ilman laitetta esimerkiksi käsipainoilla ja takajalka step-laudalla.

________________________________________________________________

Millaisilla painoilla sinä kyykkäät? Sopivatko treeniisi paremmin laitteessa vai levytangolla tehdyt harjoitukset?

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.