Aamunavaus

Aamulla herätessäsi olo on joskus jäykkä ja uninen. Silloin kannattaa ottaa keppi tai mopin varsi käteen ja suorittaa nopea ja helppo aamunavaus, ja päiväsi lähtee huomattavasti helpommin käyntiin! Jimmy näyttää viisi parasta liikettä koko kropan herättämiseksi. Kokeile näitä ja kommentoi jutun alle miltä aamunavaus tuntuu!

1. Rinnan avaus. Ota kepistä leveä ote ja vie se pään yli suorin käsin. Toista muutama kerta tai jätä keppi hetkeksi ylös ja hengitä rauhallisesti.

Rinnan avaus

 

2. Pystypunnerrus. Ota keppi hieman hartioita leveämmällä otteella rinnan eteen, ja punnerra keppi suoraan ylös. Tällä liikkeellä herätät hartiasi ja saat kädetkin lämpimiksi.

3. Kylkitaivutus. Pidä keppi ylhäällä suorin käsin, ja taivuta vartaloasi suoraan sivulle, sitten toiselle. Pienikin taivutus riittää saamaan keskivartaloon eloa.

4. Kyykky. Pidä keppi ylhäällä ja kyykkää muutama kerta pakarat lähelle polvien tasoa. Kepin pitäminen korkealla takaa hyvän ryhdin ja suoran selän. Varmista kuitenkin, että viet polvet samaan suuntaan kuin varpaat.

5. Hyvää Huomenta -liike. Liike kohdistuu suorille selkälihaksille, pakaroille ja takareisille. Seiso hartianlevyisessä haara-asennossa, ja taivuta vartalo alas vaakatasoon. Anna liikkeen tapahtua vain lonkkanivelessä, ja pidä polvet kokoajan hieman koukussa.

Kiitos Jimmy! Kyllä näillä liikkeillä kelpaa aloittaa loistava päivä!

Miltä liikkeet tuntuivat? Onko sinulla kenties oma aamujumppa-rutiini? Kerroi muille kommentoimalla! 🙂

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.