Minä tein sen! Linda juoksi ensimmäistä kertaa maratonin

Tällä kertaa Minä tein sen! -juttusarjassamme haastattelemme ohjaajaamme Linda Aholaitaa, joka juoksi menestyksekkäästi ja mahtavaan aikaan ensimmäisen maratoninsa, eli 42,195km.

Onneksi olkoon, juoksit ensimmäisen maratonisi! Mikä fiilis on nyt?

Erittäin hyvä. Pääsin toteuttaan monivuotisen haaveeni.

Mihin aikaan sait juostua?

Aikani oli 5:07, Masku-Maratonissa 13.4.2014.

Kuinka juoksu eteni?

Alkuun jännitti kovasti. Tankkauksesta en ollut varma, ja vatsakin meni sekaisin jo pari päivää ennen kilpailua. Juoksu kuitenkin eteni paremmin kuin uskalsin odottaa. Ensimmäiset 3 kierrosta (10,5km/kierros) tasaisesti noin 1h 15min vauhdilla. Oli ilo jutella muutaman herrasmiehen kanssa. Toisella oli urakka 100 maratonia vuoteen käynnissä ja toisella saada kokoon 100 maratonia ennen 70-vuotis syntymäpäiväänsä. Viimeinen kierros kuitenkin teki tehtävänsä. Juoksukaverit hiljensivät vauhtia ja minun piti jatkaa yksin. Yritys oli hyvä mutta itku tuli pitkässä nousussa. Jouduin kävelemään, jotta sain rauhoiteltua itseni. Mäen toisella puolella huoltajana toiminut kaverini kuitenkin sai tsempattua minut kuntoon ja matka jatkui maaliin asti juosten.

Juoksu sattui Palmusunnuntaille, joten perhe kannusti minua kotoa käsin. Mukaan lähti hyvä ystäväni, joka myös harjoittelee ensimmäiselle maratonille.

Mikä fiilis oli maaliviivalla?

Tunne oli uskomaton ja ihana. Voittajan fiilis!

Miten valmistauduit maratoniin?

Pitkäjänteinen harjoittelu. Pitkiä pk-lenkkejä, huoltavia Pilates-harjoituksia ja sopivasti lepoa. Kokeneita ihmisiä ympärillä. Heitä kuunnellessa oma nälkäkin kasvaa.

Aiotko juosta uudestaan?

Ehdottomasti. Seuraavaksi Tampereen hiihtoklubin sauvakävelyvaellus 10.5.2014 – 40km.

Mitä opit tästä kokemuksesta?

Opin pk-lenkkien ja nesteytyksen tärkeyden. Kaikki harjoitukset opettaa itsestä jotain uutta. Tekemällä oppii! On suuri ilo on juosta maratoni ensimmäistä kertaa.

Kiitos Linda ja tsemppiä sauvakävelyvaellukselleLindalta kannattaa myös kysyä vinkkejä omaa juoksua varten, kun törmäätte GoGolla 😉

Aikaisempia Minä tein sen! -juttuja:
Minä tein sen: Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa
Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi
Minä tein sen! Liikuntakielteisyydestä teholiikkujaksi
Minä tein sen! Uskomattomia tuoksia kuntosalilla
Minä tein sen! Eroon raskauden kerryttämistä kiloista

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.